Wiie! :)

Idag har jag någon gjort en 8-åring och mig gladare genom att jag såld min saxofon. :) Har även gjort en smaskig midddag i form av Djävulskyckling. Rekommenderas starkt (vitsigt, haha) fast jag gjorde inte med en hel rackare. Recept från Arla.

Djävulskyckling

Så här gör man

Sätt ugnen på 250°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min.

Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.

Tips! Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till, är tydligen GI-bra :)



Kommentarer
Markjennifer

Excellent site.

2011-02-16 @ 19:19:16
URL: http://markjennifer.bloglyric.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0