Pray for the weekend.

En ledig helg :) Gud så skönt. Jag som tänkte att jag skulle plugga en himla massa har inte riktigt pluggat så mycket som det var tänkt. I går la jag och magnus oss bara på sängen och kollade på film. Sen var det pluggfest, stort utedisco vid kårallen. I morse sov jag länge, sen cyklade jag och sara för att se hur cecilia bor och för att få lite kemi gjort. Lite kemi fick vi faktiskt gjort. Sen har jag lagat två omgångar mat. Monk och Hanna kommer i morgon och det ska bli superkul att träffa dem igen! Ev så kommer monk i på hälsouniversitetet (: och i så fall så stannar hon hos oss lite längre (:

Dan före dan,

Det har hänt så mycket att jag inte vet vart jag ska börja. Finsittningen igår var trevlig, och det var riktigt synd att vi inte kunde släppa loss som de övriga efteråt. Plugget går trots allt i första hand. I kväll hade jag tänkt att göra en del duggor men efter lite osämja ihushållet och en tupplur så tror jag att jag tänker prioritera sömn. Har ändå redan gjort alla gamla duggor utom en. En kul grej med finsittingen var, förutom att se URFgänget utan dräkter, att vi gick på toa när vi blev upphöjda till ettor. Haha. Alltså missade vi hela grejen. Lite komiskt. Kommer att sakna att UFR förgyller våra dagar. I morgon är det som sagt Dugga-dax. Och det borde gå bra om man håller fokus. I alla fall för godkänt. Den svåra frågan har jag inte klarat på någon av de gamla duggorna och räknar därför inte heller att klara den i morgon. Men jag får skärpa mig för att ens bli godkänd. Domarna är rätt hårda, så man får väldigt lätt minuspoäng. Ska nog bara in i duschen och gå och lägga mig. Förresten har jag och M köpt en tvättmaskin idag. Så nu kommer vi att ha en egen i badrummet! Kanon jämfört med att knata de ca 200m till tvättstugan! Wiie.

Münchenhoben

Igår var det Münchenhoben, vilket innebär att jag numera är ägare till en ölsejdel som rymmer en liter. Det var lite överskattat men samtidigt väldigt kul vissa stunder. Vi köade nog i en och en halv timme bara för att komma in. Så det var en populär tillställning. Har kort som kommer senare (: Nu är det bara kemiplugg som gäller.

Kemi,kemi och åter igen kemi.

Vi har så mycket att göra så att det inte ens finns någon chans att ens komma ikapp. Tider räcker inte till, inte ens om man inte skulle göra något annat än att plugga. Jag vet inte hur de fått ihop det hela. Exempelvis så läser vi mer än dubbelt så mycket som Magnus program. Just nu. Och ihop med nolleaktiviteterna så är det tungt riktigt tungt. Det hjälper inte direkt med att kemi inte är min starka sida, men just nu hinner man inte ens kämpa. Vi har finsittning i morgon, då vi blir ettor, och dugga i matte på lördag. Jag skolkar från en rolig sak med urfadderiet nu för att försöka hinna med lite iaf och det är riktigt synd att man ens ska behöva känna så. Ska försöka göra ett ryck nu.

En man med riktig skägg, en lurvig vägg baby.

Toktrött och ska sova nu, Münchenhoben i morgon. Och då ska jag inte glömma kameran. 

Kramgodnatt.

Nu när jag ändå är uppe så kan jag lika gärna skriva in det klockrena citatet.

"- Bakom varje framgångsrik man står en jävligt snygg kvinna"

Hjälp!

Nu har jag hunnit med att elda mikro också. Jädrar vad skraj jag hann bli där ett tag. Grät och ringde Magnus som sa en massa kloka ord. Som att jag skulle ringa brandkåren och anmäla det. Det luktar riktigt äckligt här nu, så jag försöker vädra för fullt men det går trögt och mikron luktar urk trots att det var ca en och en halv timme sen. Så nästa på fixarlistan är en brandvarnare och hemförsäkringen!

Jag vill börja gasqua, var fan är min flaska?

Det blev en update lite tidigare än jag trodde, för planerna har ändrats ganska radikalt. Igår på ost och vin var det riktigt skoj. Folk kletade mjuk vitlöksost och brie på varandra, och inte ens om man försökte slippa undan så slapp man. Haha. Rekommenderas starkt! ;) I morse var det däremot rätt tungt att kliva opp. Hela dagen har jag inte riktigt haft alla kakor i burken, vilket innebär en himla massa efterarbete i helgen. Vi skulle åkt på hajk nu i morgon men efter en titt på schemat så har vi insett att det är helt omöjligt att hinna med både hajk och plugg, så man får vara lite klok. Tyvärr, för det verkar skitkul. Men bara i matten har vi inlämningsuppgifter tills på måndag och en dugga på lördag (på allt vi gjort hittills), klarar man inte duggan väntar en ev. tenta efter jul. Mindre kul alltså. I kemin har vi en föreläsning om dagen + labb. Kul vecka alltså. Sen får vi inte glömma att finsittningen och Münchenhoben är nästa vecka! Så lite "ledighet" i helgen sitter som en smeck. "Ledigheten" får man tillbringa med näsan i matteboken. 

Nu, i kväll, hade vi vår sittning i Solhagagården. Den blev riktigt lyckad! Kanongod mat och kalaskul gyckel! Ja, jag måste erkänna att Y-fadderiet är helt klart de bästa (Ja, Magnus, jag erkänner). Det är nämligen Magnus fadderi. Killar (och 2 tjejer) i kilt alltså. Jag har en massa fina kort men letar febrilt efter datorsladden till kameran just nu så det får bli senare. Magnus kanske har gömt den någonstanns. 

Har fått mejl frå p7 förresten som håller sitt löfte om mat ;D Dessutom kommer Monk och Hanna hit snart! Det ska bli kanonkul, hoppas bara att jag har tid att verkligen träffa dem rejält. 

Har inte hört av min familj på länge och det känns fortfarande jättekonstigt att inte bo med familjen. Nuförtiden är Magnus, Thomas och vissa tjejer min familj. Men systeryster och broder kan de aldrig ersätta. Nu fungerar förresten min telefon! Det är riktigt nice. Så jag är äntligen kontaktbar igen. 

Nu ska jag ta igen lite sömn. God natt folk.

Nu snart,

...har vi bott här i en hel vecka. Det känns som minst en månad, man gör så fruktansvärt mycket om dagarna. Ikväll har vi haft pluggkväll (tack och lov) så att man fick lite gjort. Och vi som tyckte att p7s inlämningsuppgifter var jobbiga, märker att det inte blir lättare med åren. När en uppgift tar upp 3, 4 sidor så är det inte lika kul att göra 4st... och inte ett dugg lätt är det heller. Ska bara pausa och ta nya tag. I morgon har vi också vår första dugga (prov). I säkerhetsgrejer till kemilabben. Skitläskigt, det är en himla massa saker man ska kunna, och klarar man den inte är det osäkert om man ens får vara med och labba (de är obligatoriska) annars missar man massa poäng och blir inte godkänd i kursen... Scary. Jag ska kämpa vidare jag. Någon update kommer nog inte nu förrän på söndag. 


Schemat är fullspäckat:

I morgon är det vin- och ostsittning (med oömma kläder, någon pratade om ett ev. matkrig)

På fredag är det nollans spontana sittning, vi är en grupp på 5pers som fick som uppdrag att fixa en sittning på fredag, så det ska bli spännande. 

På lördag har vi hajk, kommer inte hem förrän på söndag på dagen. Vi hoppas på tur med vädret, gissar att vi ska cykla någon mil.


På tal om cykel har någon redan snott mitt baklyse. Hmfp, och dessutom sänkt min sadel. Undrar bara hur, eftersom man måste ha verktyg, och då kunde dom lika gärna snott hela cykeln... 

God natt så länge 



Efter några nolle-p-dagar på Lith.

Det är roliga men intensiva dagar, man har knappt en minut över till någonting annat så i slutet av nästa vecka har vi nog ganska fulla tvätthögar och tomma frysar skulle jag tro. Jag har hamnat i en kanonklass i alla fall och det känns jättebra. Jag och Magnus har knappt sett till varandra sen vi kom hit och vi har inte lagat mat här hemma en enda gång. Schemat är fullspäckat från 8-22 varje dag. Skola från 8-17 och sen oftast en sittning eller aktivitet efter det. Det är kul, riktigt kul. Men slitsamt, så idag bestämde jag mig faktiskt för att hoppa över sittningen (Ärtor&Punsch) som fixas av bi6, våra festfixare. Man behöver faktiskt andas ibland också. 

Plugget har samtidigt börjat med en rivstart, med inlämningsuppgifter som påminner om p7s, och en himla massa hemmaarbete (som man inte hinner med på grund av allting annat). Just nu har jag bara tagit en paus i pluggandet som växlar mellan matematik och kemi för tillfället. Och tycker ni att matteboken är tjock, då ska ni känna på kemiboken. Hmpf. Vi kommer att blir väldigt vältränade här, både på grund av böckerna och cyklarna. Än en gång ett stort tack för ryggsäcken. Den sitter som en smäck! 

För er som inte är här och vet vad som händer om dagarna så är höjdpunkterna i alla fall sittningarna, tävlingarna och när urfadderiet kommer. Kom på idag att vi kommer ju sakna alla roligheter som urfadderiet står för. De kommer in när som helst, på raster, efter skolan, på sittningarna och så vidare och underhåller oss (: Tänkte lägga ut lite bilder som är tagna under dessa dagar, men de här dagarna går inte att beskriva med ord. Det känns som om man har varit här en månad kanske redan hemmastadd och välbekant med både folk och omgivningen. Så de har lyckats kanon!

Urfadderiet lär oss att ölhäfva, i nästa sekund sprutar de ut ölen över oss.

Mitt i ett slag, i berättelsen om Ekenäs slott (där vi tillbringade lördagen)
Urfadderiet lär oss att äta rätt, pasta, köttbullar, ketchup, kaffe och klägg (delicatoboll) blandas i en mortel och denne urfadderist käkar upp det. Haha. till och med självaste urfadderiet skrattade.

Sittning i Münchentältet
Gückel på sittningen
Fadderierna och publik vid lunchtävlingen
Tävligen var att man skulle få plats så många som möjligt i bilen (det fanns de som även la sig på bilen), vi kom till semifinal med 22 pers intråklade i den lilla vita. Fjäsket var dock för dåligt ;) man fick extrapoäng för fjäsk mot domarna.
Lunchunderhållning, fotbollsmatch mellan y-fadderiet (Magnus fadderi) och urfadderiet.

Och ja, Nollan är fortfarande rädd för fadderierna som står uppradade i märkesbacken på morgonen.

Så,

Hejdå, nu packar jag ner den här och packar inte upp den förrän i Linköping igen. Tveksamt om jag har internet då men min telefon ska i alla fall fungera från och med lördag! (: Tills dess kan ni nå mig på 070-5835677.

Utflugen.

Jag måste fortfarande nypa mig för att inse att det är verklighet. Lägenheten är tom. Det ekar till och med. Lite sorgligt. Nu sitter jag förmodligen här för sista gången. Ska strax gå ner till min säng som står i Ds rum. Jag ser fram emot framtiden men man blir också lite eftertänksam. Jag kommer verkligen att sakna mina syskon. För det finns inga som någonsin kommer att kunna ersätta dem. Jag hoppas att de har möjlighet att någon dag, någon gång, komma och hälsa på mig. Och att jag ska få möjlighet att komma hem och hälsa på dem. Jag har lite jobb kvar till i morgon, annars är alltning kirrat. Nu har jag snart flyttat hemifrån. Det har gått så fort. När jag tog studenten tänkte jag mig inte alls det här. Det känns stort. Väldigt stort. Även om jag vart förberedd mentalt på det här ganska länge så är det ingenting mot känslan, att det nu faktiskt är på riktigt. Real. 

Last night.

Nu har jag fått ordning på det mesta. Det är väldigt skönt måste jag säga. Magnus har också pratat med vår värd som erbjuder oss på tok mer än förväntat. De två kommer att trivas bra ihop. Jag har mycket kvar, men har också hunnit med mycket idag. I morgon är det andra bullar med lillebror som har hockeymatch, sen ska jag till norrtälje för att leta mattebok och hämta ut halsbandet. Är väldigt spänd och förväntansfull på hur det kommer att se ut. För er som inte vet så fick jag en gammal släktring i studentpresent som vi ska göra en berlock av och har köpt en kedja till. Det ska vara fem stenar inhuggna på ringens kanter och kedjan är galet vacker. Jag har ingen aning om hur det kommer att se ut, men jag litar på att det kommer att vara vackert. Sen är det mer städdax. Moder tyckte att jag skulle vara ute med alla saker ur lyan i morgon så att vi kunde städa den helt. Det låter som en helt rimlig och bra plan. Jag gjorde några kemital idag som jag förväntas kunna. Det är mycket, och det är svårt. Riktigt svårt. Det kommer att bli en riktig utmaning till hösten kan man säga. 

God natt!

Hm,

om man har köpt en kamera som ska komma strax, och man kommer att få SMSavisering. Kan man då hämta ut den ändå utan aviseringen tro? Med tanke på att min störda telefon fortfarande har "Inaktiverat SIMkort"...

Igår.

Monk var snäll och bjöd på en supergod hejdåmiddag på Rimbobiten. Det var förmodligen sista gången vi sågs på ett bra tag. Det var kanonskönt att få ett avbrott i allt städande också. Den här dagen är väldigt lik den förra, fast nu har vi precis vart och hämtat Magnus cykel hos morfar. 

.



.

Packa,packa,packa

Usch, det här börjar bli som med allt skolarbete förra året. Man bara sköt upp det, skillnaden är att det här måste göras. Och det måste göras bra.

"Om man hänger sig, ja då löser sig ju allt."

Haha, citat av moster.

Av alla kläder man har, hur i h ska man kunna välja ut lämpiga kläder för ca 3 veckor när man inte har en susning om vad man ska göra under dessa 3 veckor? och dessutom har man knappt någonstanns att ha kläderna dessa 3 veckor. Det känns som om jag ska på träningsläger.

God kväller

Aaaaah!

Get up now.

Ja, det är så rackars mycket att göra och ändå gör jag ingenting. Bra där. Jag har inte bara ett rum med lite saker utan en hel lägenhet att städa ur. Vilket innebär att allt porslin och skit ska ner, kylen ska göras ren och frysen frostas ur, badrummet ska vara kliniskt rent liksom allting annat. Typ städskrubben. Allt, rubbet ska veck. Så jag borde sätta igång. Det mesta av porslinet fick jag ner idag iaf, men det underlättar ju inte att man inte har några som helst flyttkartonger. Sorterat skor har jag också gjort. Bara ALLTING annat kvar... Idag har jag iaf äntligen kunnat bocka av alla tackkort och inskickningen av enkäten. Men ja, jag var sugen på att gå ut idag egentligen men nej. Jag har helt ärligt ingen lust alls. Vill bara sova. Dra täcket över huvudet och önska att allting var fixat, att det bara var att åka ner. För bara det ger tillräckligt mycket oro. 

Du kan ge utan att ta, du kan få mig att må bra... (8)

Underbara älskade, vad jag kommer att sakna er!

I två dagar...

... har min telefon varit inaktiv. Så försök gärna få tag på mig på andra sätt. 

Like a candle in the wind.

Idag har hela dagen, bokstavligt talat, bestått utav shopping. Vi åkte in till Uppsala kl 9 och var inte hemma förrän kl 20.30 igen. Tokmycket har handlats. Fast Magnus stog för det mesta med kostym och grejer. Jag har iaf införskaffat mig en Matte E-bok, och en massa annat smått och gott från akademibokhandeln. Dessutom underkläder, en "fin-klänning", ett par jeansleggnins och en snygg topp. Så jag är nöjd. Morgondagen är i princip uppbokad. Sen börjar packningen på allvar. 

Wiie.

Efter lite fika som varade hela kvällen...

... så är jag toktrött. Ska nu försöka komma på vilka mina tre favoritord är och vad Bob säger i en tom pratbubbla. Bob är för övrigt vår maskot. Tydligen. 

I know him so well ;)

Ohboy vad massa det är att göra, hittills idag har jag i alla fall...
...skickat in bilder på ärren till Tyrgghansa
...beställt kameran med tillbehör
...betalat avgiften för Nolle-P
...hittat hemsidan för urfadderiet
...fyllt i blanketten för CSN
...försökt fylla i enkäten till urfadderiet
Nu ska jag försöka fixa adressändring och lite sånt. Kanske elavtalet och hemförsäkringen om vi vet hur man fixar det.

Ja det var länge sen, det var evigheter sen.

Middagen var supertrevlig, riktigt kul att träffa alla igen. Och det som verkligen kändes bra var att jag verkligen bryr mig om alla de som satt ute på uteplatsen i fredags. Jag blev positivt överraskad av allt. Nu kommer jag också att jaga mat som en äkta student och kunna släpa min laptop fram och tillbaka till skolan. Ni är underbara. Kvällen var kanon, och efter lite trassel slutade det med att jag hade 4 nattgäster. 

Men vad jag kommer att sakna er.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0