Solökort




Fredag, en helt sjukt efterlängtad dag!

Nu har jag gjort ALLT som ska göras i gymnasiet. Det känns great. Dessutom har jag hunnit spontanboka en resa. Live leker helt enkelt.

Medicinsk fysik.

Både religions- och matteprovet gick hyfsat, inte super men hyfsat så det är positivt. Får dock ändå "bara" VG i matten iaf... det känns lite slarvigt men samtidigt har andra faktorer spelat in. Jag försöker övertala mig själv att det inte spelar någon roll, för det gör det faktiskt inte, men man är ju fortfarande lite tävlingsmänniska. Hoppas på det bästa på religionen nu. Har sista provet i gymnasiet i morgon. Kursprov i medicinsk fysik, eller snarare det enda prov vi har på hela kursen. Men jag har tappat fokus, och när man vet att om det går dåligt så tas betyget ändå ut ur mina slutbetyg så känns det faktiskt inte sådär superviktigt... men som vanligt kommer man att ångra sig när man väl sitter där och inser att man pluggat "för lite". 

Handbollsnytt

17-åring uttagen i VM-kvalet

Publicerad 27 maj 2009 - 07:43
Uppdaterad 27 maj 2009 - 14:02

 

Damlandslagets förbundskapten Per Johansson satsar på ett oprövat kort i VM-kvalet mot Montenegro. SVT Sport kan avslöja att Skurus 17-åring Nathalie Hagman är med i truppen.

 

Hagman blir därmed den yngsta någonsin att spela en tävlingslandskamp för Sverige. 
-Jag måste säga att jag är överraskad. Jag har bara spelat ett år i elitserien. Det ska bli jättekul att få uppleva, säger hon

 

den 27 maj

Det är bland det värsta jag vet. Att vara på strålande humör när man kommer hem som genast förvandlas till ett åskmoln så fort en grinig människa öppnar munnen. Det finns de som aldrig ger sig, aldrig lyssnar och inte respekterar andra människor. Det gör mig jävligt förbannad.

Rastlös.

Har inget vettigt att göra, orkar inte plugga matte (så det får gå som det går i morgon) och diskhögen tittar ilsket på en. 

Danmark.

Aaaaah!!!

Jag har bokat resa! (: Ohboy vad spännande. 
Lassi på Kefalonia, det kommer att bli great!

Man ska aldrig ta ut segern i förskott.

Men jag kan ha något stort på G. (:

Nästa vecka

Nästa vecka har vi inte alls mycket, betygssnack bara. Vilket iofs nog är bra att vara med på men jag är grymt sugen på att ta en resa. Spec efter att syster kom hem ;) Och med tanke på att jag jobbar HELA sommaren...

Så här såg jag ut för några år sedan.




Oh no!

De mest efterlängtade bilderna är skadade och går inte att visas.

Kan man annat än att le åt det här?


Hårddisk

Jag har min hårddisk tillbaka!!!! (: Är fattig som en kyrkråtta nu men det är det värt! Kolla och bedöm själva:




Dröm vs verklighet

Dröm
vs.
verklighet



Drawings by Peyton Sawyer, One Tree Hill.

-

Midnights' talk.

Allt håller på att rasa samman. 

good night.

feber, trött. tack cate för en mysig middag i ett mysigt hus. 

Dreamdreamdreeam,

Långhelg

- En mamma och en syster
+ En bror

Magnus storebror är nämligen här på besök. Har bara träffat honom en gång tidigare. Men det som är det bästa med denna helg är att jag förhoppningsvis hinner med både massa kul saker och att träffa Magnus. Även om man ses på kvällarna så är det inte riktigt samma sak som att verkligen träffas. Ska försöka hinna med plugg och att bli frisk också, lättare sagt än gjort. Hostan verkar bara bli värre och värre.


Ja, jag är som fastklistrad här

Har pratat en massa i telefon för ovanlighetensskull och det känns great om det inte vore för halsen. Vill verkligen få den bra nu när så mycket annat kul är på gång. I kväll blir det nog pluggplugg om jag ska kunna andas resten av helgen.

Troligtvis klänningen till slutskivan (:

Min kropp äter upp mig inifrån

Urk. Jag gillar inte sjuka, är nog sjuk ca en tredjedel av mina timmar. Bad, bad. Men nu kom pappa med ett supertips, någon kinesisk dryck som någon kund han har jobbat hos käkade. Hon hade tydligen också vart sjuk jämt och var mycket bättre nu efter det där medlet. Måste bara veta vad det heter, litar inte så mycket på far som "känner igen förpackningen" ;)

Har vart ner på Apoteket och hämtat astmamedicin, fått kontrakt och köpt snarkplåster. Nej, inte åt mig. Men det är jag som berörs. Försökte också plugga matte en stund men insåg snabbt att tillämpningarna var svårare än någonsin. Hjälp, Någon?

Är dessutom extremt pengaberoende just nu. Vill bara ha mer och mer. Fler och fler saker. Typ en spikmatta. En sh.. någonting. Ingen svensk även om den också var väldigt skön. Sen behövs ett par studentskor, en studentkofta, studentstrumpbyxor mm. Och inflyttningssaker. I massor. Inser snabbt att jag förmodligen flyttar om två månader. TVÅ månader. Det är ingenting. Och vi tar studenten om TRE veckor. Sinnessjukt. Gosch, det ska faktiskt bli kul att det händer något. Kommer nog att sakna gymnasiet lite, för det är ett place där man bara måste anstränga sig om man vill. Nu börjar snart allvaret. 

Sjuklig onsdag

Efter en massa framtidssvammel har jag återigen lugnat ner mig och insett att det bästa är nog att börja plugga nu med tanke på att jag ändå inte har ett jobb till hösten. Jag kan ta studieuppehåll senare om det visar sig vara lägligt. Och är man civiling. vid 24års ålder så är man fortfarande ung. MED pengar, till skillnad från nu. Så jag är inte lika orolig längre. Dock är jag galet sotis på syrran som om någon timme kommer fram till Palma de Mallorca. Jag känner att jag också behöver komma bort. Till något spännande ställe. Fast på tal om det så ska jag faktiskt till Estland, Åland och förmodligen norrland i sommar. Det kommer bara att bli korta visiter, men det är ändå inte så illa alls faktiskt. Dessutom kommer jag nog att ta en trip till Linköping också när det börjar att närma sig. Och så småningom flytta dit. Så det kommer att bli nytt och spännande. Och förhoppningsvis inte alls så illa.

Framtidstvivel.

Nu har jag fått kalla fötter igen. Är sugen på att backpacka Asien-runt. Och rädd att jag kommer att missa allt det roliga resandet om jag börjar att plugga direkt. Dessutom, vem vet egentligen vad den vill göra nu såhär på rak arm? Det jobbiga är jobbet. Jag behöver ett jobb till hösten. Så har ni några tips så tar jag tacksamt emot dem. 

Higher and higher

I min efterlängtade jakt på att kunna gå i högklackade snyggingar så beställde jag de här, från Nelly.se, i svart. I fall att de skulle passa jättebra till studentklänningen. Var väldigt nära på att ta de bruna också. För de är grymt snygga båda två.

En annan ny favorit från nelly

Angels&Demons



Såg Änglar och Demoner på sergel igår kväll. Haha. Ja, det är lite kul hur folk kan beskriva saker faktiskt. Det som var lite tufft att se var CERN, för de filmade iallafall en scen så att man fick flashbacks. Precis likadant som minnena man har. Men jag hittade inte den där glada forskaren i filmen, får se om den och leta ;) Annars gick allt fort. Mycket fortare än i boken och därmed blev allting också mindre läskigt än jag mindes det vilket var jätteskönt. Det var en bra film, men de utelämnade många saker. Med tanke på att filmen var 2h och 20min så kanske det var bäst så. Rekommenderas.

Elins inlägg om skivan, jag kunde inte beskrivit det bättre

"Gårdagen var helt underbar. Så kul har jag inte haft på år och dar. Allting var nästintill perfekt. Har fått så mycket beröm för mitt och Arvis toastmasteri att jag faktist rodnar lite. Speciellt det som Lasse sa. Tack, kul att ni uppskattade det och jag tycker faktist precis det jag sa om er.   Jenny och Karin ska ha en stor , eller en enorm eloge för deras insats att ordna skivan från första början. ALL CREDD till er skönheter! Bättre än bäst. 
Middagen var kanon, rolig, avslappnad, intensiv, glad - allt! Efterfesten var guld. Bra musik. En massa kompisar, asroliga klasskompisar som körde all in. Ett nv som visade vad vi verkligen gick för. Tycker synd om er som inte var där ;)
Nej det var helbra.   Idag mår jag inte bra. Är råslut, trött, kramp i benen...haha you name it. Men det var det f*n i mig värt!"

Dagen efter

En sammanfattning av dagen:

- En bakisdag i skolan tillsammans med resten av gänget. 
- Drev in pengar från de som smitit
- Hade ansvar för hemskt mycket pengar
- Bilens batteri dog
- Programmets man kopplade fel och brände startkablar
- Betalade Haspiren

Längtar nu bara till glassen och soffan. 

Skivan!

Hinner inte skriva mycket nu kan bara säga att jag är utelåst och att jag har mått betydligt bättre i mina dagar. 

I saw you.

Jag önskar att jag visste vad jag ville. Livet skulle vara så mycket enklare då. Speciellt när det knackar på dörren. Idag är det exakt en månad kvar till vi tar studenten. Det kommer att bli great. Men sen då? Jag vet att jag kommer att vakna upp med en livsbaksmälla och inse att det var slutet på en rätt härlig period av mitt liv. Jag är nog inte riktigt redo för något annat än. För jag vet inte vad jag vill. Kroppen hindrar mig på alla sätt och vis att göra det jag vill. Så livet blir inte gladare av det. Efter varje lycka kommer den där stunden där man inser att allting bara är på ytan. Det är då man inser hur sorgligt det faktiskt är. Inte studenten utan mitt liv. Är man helt energilös så blir livet så, men om doktorn inte kan hjälpa till, ska man vara nöjd och leva med det?

Tisdag

"I'm not the one to sit around and be played"

Tisdag och skola.

Det är tydligen väldig förvirring bland folk om gästlistan. Vi har nog inte vart tydliga nog. Sen finns det folk som tror att det är uppskrinva som inte är det. Annars har jag inget vettigt för mig nu när mattenboken är kvar hemma. Hade visst bara en lektion idag, redovisning på samhällskunskapen. Great. Och bil har jag, så känner mig lite rastlös måste jag erkänna.

Hot stuff baby

Nelly.se

En ny favorit. 

Undra om någon kommer att komma såhär ;)

Dräkt finns på Bodega.se

Jag på studentskivan (:

Taggtaggtagg.

Snart är det vår kväll!

Hjälp!

En 81-årig man slog ihjäl sin sambo med en yxa utanför Norrtälje på måndagsmorgonen. Efteråt ringde han SOS Alarm.

Den 67-åriga kvinnan fördes medvetslös till Karolinska universitetssjukhuset i Solna med ambulanshelikopter. Men hennes liv gick inte att rädda.

- Vi fick besked om at hon avled av sina skador på sjukhuset klockan 12.38, sade Anders Olsson, informationsansvarig vid Roslagspolisen.

Mannen ringde själv SOS Alarm vid klockan halv nio och berättade att han huggit kvinnan med en yxa i huvudet. Gripandet av mannen i parets gemensamma bostad gick sedan lugnt till.

Åttioettåringen fördes till Norrtälje polisstation och därefter till sjukhus för en rättsmedicinsk undersökning.

Dessförinnan hade han förhörts och anhållits av åklagare. Brottsrubriceringen var först mordförsök men ändrades senare till mord.

- Han erkänner själva handlingen, sade Anders Olsson som dock inte vill berätta hur 81-åringen motiverat sitt agerande i förhör.

Everybody grab somebody...

...Let the music move your body (8)
Chanel - Dance

Så nu har snart hela helgen flugit förbi igen, och som vanligt försöker jag smita från plugget denna söndag. Har tvättat, städat, gått en promis, fixat en krok och klänningen. Förmodligen bara för att skjuta upp matten ännu lite till. Dumt, jag vet. Det är bara inte alls roligt, och svårt. Helt ärligt så märker jag ingen skillnad från lärarbytet i vintras. Eller så är kursen bara otroligt svår. Man brukar alltid förstå någonting. Så är det inte nu, och det känns grymt värdelöst.

Däremot är jag råtaggad inför vår skiva på onsdag! Det är nog det första som jag faktiskt lyckats fixa själv, självklart med en god hjälp från Jenny. Men ändå, vi har fixat hela kalaset. Det känns otroligt bra även om vi tappat förtroendet för varenda krögare. Det kommer att bli grymt.

Love story meets Viva la vida

http://www.youtube.com/watch?v=0v3d6SFcDys
Lyssna och njut!

Studentskiva!

Spontan som jag är fick jag för mig att åka till Arninge för att köpa tyg och sy klänningen själv. Kaos. Käkar för övrigt nu också pencillin.

Havstema

Spanade in lite bilder från någon annans havsparty, spana in hajen i bakgrunden. Haha! 

http://niotillfem.devote.se/blogs/315662/the-ocean-party-.htm

Tisdagssnvuva.

Oh boy när livet var som bäst brakade det som värst. Så nu är jag sjuk till råga på allt. Tokförkyld. Jag som knappt var sjuk i vintras ens. I morse glömde vi också powerpointen till redovisningen, men det ordnade sig på ett bra sätt ändå. I morgon blir jag nog hemma sängliggandes med ångest över allt jag borde göra. Menmen. Som Magnus sa; "Du får inte bli en sån där bra som går och ser ner på alla."  Som kommentar till mina ångestfyllda känslor över att de sista ämnena kommer att sänka mitt snitt med massor. På tal om det, är det någon som har en idé vad man bör klä ut sig till på havstemat nästa vecka? Studentskivan för de som missat det. ;)

Fick lite tag i lite bilder från i fredags iaf...


Hittade den mest klockrena ;)

Kaos.

Nu när denna chochartade helg snart är över är det upp till bevis. Då ska allt redovisas. Hårddisken pajade så jag har suttit hela helgen och skrivit om arbeten vilket resulterade i ett chockartat sam.arbete eftersom min perfekta diskussion hade försvunnit. Fick också reda på nu i kväll att jag ska ha idrottslektionen själv i morgon. Great.

Datortrubbel.

Min dator har återigen fått fnatt, hittar inte bilderna och annat. Får berätta om den underbara mösspåtagningsdagen senare.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0