Valborg igen

Ska visst till grannarna på andra sidan fältet och grilla. Det blir nog kul!

Valborg

Idag är det Valborg och man ska inte vara bitter :P Känner mig lite tjurig efter dagens resultat men det ska förhoppningsvis bli bättre nu snart. Ska hitta på någonting med Johanna och kanske Fanny senare. Har suttit ute och stekt en lite sväng idag också, det är verkligen varm på eftermiddagarna om man är ute. Vi får se vad som händer härnäst. See you.

Pivotdiagram

Har suttit hela dagen med att försöka få in vår data i ett sk pivotdiagram utan att lyckas. Lagom frustrerande. Inget exempel ser heller ut som vi vill ha det...

Semester!

Idag har jag haft en riktig semesterdag, den första i sin stil, i Linköping! Långfrukost, lite omplanteringar och nya sådder, utelunch inkl solning på uteplatsen och har läst en halv bok (Stål). Har även rensat i ordning lite i köket och tagit min premiärjoggingtur för året. Tänk, ibland har man det bra! :)

Nu grönskar det!

De hade endast en kruka (och inte helvit) så de får jag köpa när de har fått hem dem. Men titta så fint det blev :)

SmUrf!

Nu på morgonen har SmUrf haft premiär! Jätteroligt att se dem! Vet inte om jag egentligen får lägga upp bilder på dem än men ni är inte så många som läser det här så det är nog lugnt. Idag ska jag tvätta en sväng, laga massor med mat. Tänkte testa en kycklingsoppa till lunch och testlaga LCHF-pizza (kanonbra att ha i frysen som matlådor om det fungerar!). Sen är tanken att jag ska in till stan för att köpa krukorna och klättersaker. Och till Johanna och äta middag.Det är en bra dag! :D

En helkväll med mig själv

Nu, äntligen kan jag koppla av. Kom hem från labben halv 6(!) vilket är väldigt positivt den här gången. Vår letionshandledare sa att det inte var meningen att man skulle klara labben på fyra timmar, om man lyckades hade man haft riktig tur. För en gångs skull var jag och Johanna de som hade tur. Trots mycket frustration och många omräkningar så lyckades vi kanon! (och vi behöver nog tacka labbhandledaren för sin snällhet, att vi blev godkända trots att kraven inte var exakt de som var specade, utan strax över). Så vi gick därifrån med glada miner. Blev dessutom erbjuden ett till sommarjobb under labben. Trodde att det var en försäljare och var rätt otrevlig. Pinsamt! Men roligt att de vill ha mig :)

Nu ikväll har jag storhandlat inför veckan. Nu har vi mat så vi klarar oss en månad känns det som. Har även unnat mig att göra en LCHF-kladdkaka. Tyckte att jag var värd det efter två veckor, konstigt nog är jag inte så sugen på den... (har det någonsin hänt förut?) men det kanske ändrar sig :P. Nu ska jag chilla i soffan en liten stund. Det är så himla skönt att ha en kväll för sig själv och fixa massa saker och bara chilla. Det tycker jag om. Och trots stress och trötthet den här veckan har jag känt mig mycket mer avslappnad. Till och med Magnus var förvånad när jag inte var stressad då vi cyklade till klättringen med bara 8min på oss. Det går framåt! I morgon är det premiär för våra bäbisar så jag ska och smygtitta på dem, sen ska jag ner på stan och köpa mina fina krukor. Det är fantastiskt att vara ledig :)

Karin!

Vet inte om jag sa det, men av fem personer var vi tre stycken som hette Karin på kursen. Magnus fick idag heta den manliga Karin och instruktören hette Kristian men när han skrev på våra kort såg även det ut som att han hade skrivit Karin. Vi har haft ganska roligt åt det faktumet under kvällen. :)

Torsdag

Veckan går kanonfort. Nu är det snart fredag, en fredag som kommer att spenderas på reglertekniklabb (förmodligen också en hel del övertid också... smart val att ta en fredagkväll). Men jag är faktiskt inte bitter, det känns ganska bra. Nu är jag och Magnus fullfjädrade klättrare efter en två-kvällskurs den här veckan! Idag var det lite mer advanced och jättejobbigt! Klarade inte en enda bana upp till hälften. Känner iaf hur mina armar börja smyga sig tillbaka och det är skönt. Det är kul, extra kul när man kan själv också. Så min sista stora utgift det här året, typ, har jag bestämt ska gå till klätterutrustning. Sen klarar jag mig kanon! Nu närmar sig också en fantastiskt lång helg. :D

Mat

Gud, jag bara tänker på matmatmat (läs choklad, choklad, choklad). Är vansinnigt sugen hela tiden och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Kanske ett bevis på att jag behöver det här :P

Montag

Det märks när man har långa skoldagar att det saknas kolhydrater i huvudet. Kvällen ska snart tillbringas i klätterhallen fram till kl 22. Så det blir nog en tung dag i morgon också. Ser redan fram emot nästa helg som är en långhelg (woho!). Jag saknar familjen lite. Vi hade himla roligt!

Familjedagen

Var otroligt lyckad! Alla var glada och berkade ha roligt (till och med de som var lite tveksamma inför det där ;)). Jag är jätteglad att familjen + mostrarna kom hit. Sittningen löste sig också till slut och var fantastisk. Sen kom någon på den briljanta idéen med att äta hotellfrukost idag. Mums! Det var nog en av de bästa dagar jag haft här. Idag erbjöd mamma mig bilen så jag åkte till Maxi och storhandlade, med betoning på stor. Sen blev det väldans tomt här hemma när alla åkt hem. Jag somnade i soffan och vaknade inte förrän en timme sedan. Nu är det lite rörigt överallt, så jag skulle behöva fixa lite... Ska se om jag lyckas lägga upp en film sen!

Helgen

I morgon har vi familjedag med URF11, det betyder att våra familjer kommer hit och vi anordnar ett litet mininolle-p för dem. Det ska bli väldigt roligt och nervöst! Hur ska man lyckas att inte skratta nu?! :P Har lite mer saker att fixa innan jag lägger mig, det blir nog en rolig helg!

Heldag med reglerteknik

Nä, hann bara men hälften av förberedelserna, trots en hel dags försök. Blir till att planera in mer tid. Woho. Precis vad jag behöver nu. Ironi. Är helt vansinnigt trött. Märks att man varit ledig och inte riktigt vant sig än. Jag orkar inte gå och handla, ska nog mosa mig ner i soffan och titta på hockyn.

Nu ha jag en egen dator!

Den är jättefin, det känns lite overkligt och konstigt men jättebra. Tack Magnus som satte ihop den! :)

Ny da(tor)

Är helt sänkt. Tur i oturen så var klätterhallen stängd idag. Och vi har hämtat hem min dator :D Den ska bara plockas ihop också. Men jag är förväntasfull. Ny vilar jag i soffan och passar på att titta på hockeyfinalen. Jag håller fortfarande på Skellefteå men Brynäs har faktiskt varit ganska bra. Ska vänja mig tillbaka med ränder på tv-skärmen så går det nog utmärkt. See you later.

Tisdag

En trött dag! Det var vin- och ostkalas på tu man hand här igår så det blev lite senare än vanligt. Men otroligt trevligt! Idag har jag varit hos syon, och blivit lite klokare inför framtiden, eventuellt. Eller mer förvirrad. Det vet man inte. Idag har jag i alla fall tackat nej till min plats på läkemedelslabbet på Karolinska och nu har jag fått mitt sommarschema på Arla. Så nu kan jag, officiellt gå ut med att jag ska arbeta på Arla i sommar. För den lilla skara av er som inte vet det redan. 12 veckor ska jag arbeta och det känns ändå ganska bra. Jag behöver alla pengar jag kan få och så kommer jag nog hinna lära mig en del så det ska blir spännande. Schemat var schystare än vad jag trodde också, så jag kommer att ha lite fritid i denna stad med under sommaren.

Yr i bollen

Första dagen som LCHF-människa är jag yr. Det märks att jag inte fått i mig kolhydrater, inte så att jag är hungrig men lite illamående och yr. Känns som om jag inte sovit tillräckligt trots att jag har det. Antar att det är en del i omställningen. Och trots det så är jag faktiskt inte sådär våldsamt sötsugen som jag annars skulle varit vid det här laget. That's good! Har fårr mitt sommarschema också, ska jobba 12 veckor (!) Det är jättebra! Spec eftersom jag inte har något jobb i höst än också. Och det var ganska scysst schema ändå.

Söndag kväll

Blev kortare möte än väntat (alltid lika kul att komma hem tidigare) och dagen blev bara bättre från i morse. Har faktiskt handlat och lagat mat utan att stressa. Ett litet framsteg! Och nu ska jag äta kladdkaka för att sedan inleda min LCHF-period. Ska bli intressant.

Hemma

Har inte hunnit vara hemma mer än några timmar innan jag är tillbaka på ruta ett och fått tillbaka mitt stressade Linköpingsvrak. Det känns ganska trist...

Kryddskyltar!

Kolla vilka snygga kryddskyltar jag sprang på idag (i Vemdalen By(!)). Hoppas att de passar på mina krukor hemma. Annars får jag en bra anledning till att skaffa mig några snygga från Cult! :D

collections

Ledighetens sköna under

Jag har nu för första gången på väldigt länge lyckats koppla av. I alla fall lite. Det är otroligt skönt. Har upptäckt att jag kanske är lite mer naturmänniska än vad jag tidigare anat. Skog och natur är fantastiskt. Efter en tur hos Monk med Hanna och lite vandring så tillbringar jag nu mina sista timmar i fjällen för i år. Vi har lånat en liten stuga av Håkan i Vemdalen och även om det är iitet så är det väldigt mysigt. Jag har fått massor ed inspiration från mina väntetider och tidningsläsande och ser fram emot att komma hem. I alla fall den lediga tiden hemma. Jag ska göra mitt bästa för att klara skolan också, utan att stressa vilket är lättare sagt än gjort. Men med ny mat, ny inspiration och lite hurtigare hoppas jag kunna klara mig fram till sommaren, på liten budget. Det blir spännande att se hur detta slutar. Nu är det hockeyfinal och sedan en lång väg hemåt.

Onsdag

Äntligen var sittningsunderlaget färdigt. Nu är det bara bordsplaceringen kvar. Idag skulle jag uträtta lite ärenden på stan, och det blev väl sådär. Men jag fick en hel del med mig hem. Nu har vi jättefint hem i alla fall! :) Nu ska vi bara införskaffa oss utemöbler så är det kalas! Avloppet är det tvärstopp i igen så det måste vi fixa med Graflunds... De får nog passa sig om de inte vill få fuktskador. Idag har vi också bokat in oss på en klätterkurs, som gör att vi kan få gå dit och klättra själva sen. Tycker att det var en himla rolig grej faktiskt och det är urbra träning (både fysiskt och för höjdrädslan). I kväll är det sista kvällen vi är hemma på ett tag. I morgon far vi till Rimbotrakterna igen. Det ska blir roligt att träffa la familja och syster! Sen på fredag bär det vidare mot Monk och Hanna i Bergen. Det blir ska bli spännande! :) See you later alligator.

Klättermus

Har träningsvärk i hela kroppen och har bokat in oss på en klätterkurs så att vi får gå och klättra själva. :D

Drömmen om trädgården

furnitureoutlet.com

Datorer

Nu, äntligen för första gången i mitt liv kommer jag att ha en bra, stationär dator. Själet till att jag vill ha en egen är väl mest för att Magnus nördar så mycket nu för tiden på kvällarna, och jag vill kunna ha en dator att använda när jag vill. En som fungerar (alltså inte en bärbar :P). Nej men det ska bli himla skönt! Då kommer jag att ha mitt skrivbord och min dator och inte alls vara beroende av någon annan (Magnus) :P. Jag känner mig lite såhär just nu:
Men det är väl bara att lära sig hantera.

Måndag.

Var uppe tidigt idag för jag visste att jag hade tid hos kvinnokliniken men hade tappat bort lappen. Tur som jag har, kom jag dit 3min i halv nio, som såklart var min tid! Ibland ska man ha tur. Har tillbringat hela min dag med att sortera papper. Hade skaffat mig en rejäl hög på skrivbordet och har nog lite att göra med det där ikväll också. Sen har förfrågan om höns kommit på tal, och det vore ju rätt coolt. Eller hur?! Magnus ringde Graflunds och frågade om vi fick ha det i trädgården och hon blev lite paff. Den frågan hade de inte fått förut. Nu vi gått en sväng i skogen och ska laga middag, det blir grillpremiär! Vi har kött över från i fredags. Kanoners. Ska försöka hinna ner på stan en sväng innan jag åker iväg, men börjar bli osäker om jag hinner det.. Ska inte stressa nu när jag faktiskt är ledig. :)

Helgen

I går var det Urfskifte, och det var väldigt roligt. Trodde att det skulle vara värre idag än vad det känns som, och det är kanonskönt. Idag har jag istället lite ångest över kursval inför hösten. Även om jag inte har planerat att läsa något i höst så kanske jag nästan blir tvungen att läsa en kurs eller så om jag ska klara av min plan. Så vi får väl se. Det är i alla fall ganska knepigt att få ihop allt man vill, och så de inte krockar. Jag har ändå bestämt huvuddragen i hur det ska se ut så det känns skönt iaf. Men, det tar en himla tid. Attans. Känns ändå som att det lätt är värt besväret.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0