Against all odds

Mitt nya liv.


Idag har det vart fullt upp hela dagen. Kom precis hem och väl hemma så ska jag nog gå och sova. I morgon blir en lång dag det också, och då kommer syster hit :) Haha, det är konstigt hur dagarna går upp och ner. För tre dagar sedan var allt lugnt och inget kändes speciellt stressigt. Nu har vi haft två föreläsningar i matte på två dagar och allt känns plötsligt som ett stort kaos. Det är inte lätt när man inte förstår mycket av vad som sägs, och då pratar han ändå tydligt och på ren svenska.

Organen känns inte heller sådär riktigt bra, men med Ciccis tentaplan ska vi nog kirra det tillslut. Att de som annars drar 4-5 i matte har fått en 3:a i den här kursen visar ju nästan att den är som den känns.. Men, snart helg! Det är underbart med helger. Valborg och har inte en plan. Inget Akuten och inget Lambohov.

Jag är i och för sig inte ens festsugen. Utan mer sugen på att bara ha det bra och träffa Erika en massa.

Längtar fram och tillbaka

Underbar påsk!

Delar först av allt med mig av lite härliga vinterbilder hemifrån!



Nu var det länge sen jag delade med mig av mina tankar och åsikter, det kan bara betyda två saker; antingen har jag fullt upp eller så rullar livet på och är varken bra eller dåligt. I det här fallet har det nog varit en blandning. Det har hänt en del saker, jag har hunnit fika med catta (som för övrigt är en härlig glädjespridare nu om dagarna),  blivit medlem i jubiléumsgruppen och lite sånt. Det är fullt upp med projektet som har slutleverans nästa vecka och syster kommer hit i helgen.

Jag trivs hyfsat bra nu men det där med organisk kemi är nog inte riktigt min grej ändå. Inte analys heller. Så det är inte lätt att ha kurser man läser endast av den anledningen att man måste. Speciellt inte när motivationen är i botten. På tal om det så missade jag en av de stora händelserna i mitt lilla liv. Jag har äntligen lärt mig att baka riktiga, aptitretliga frallor. Lyckats få dem att jäsa ordentligt och hitta mix av mjöl/tillbehör att ha i. Det är underbart roligt att baka bröd. Tror att jag har gjort det 4 gånger den senaste veckan. Har nu fått ytterliggare inspiration. Men som sagt just nu är det fullt upp ändå.

Berg- och dalbana

Ibland önskar jag att jag inte var född tjej. Det är inte alls roligt att vara född med ett hiskeligt humör. Nu är jag förkyld dessutom. Hela dagen har jag varit otroligt bitter. Väldigt bitter. Och rastlös på samma gång. Sen lyckades jag för en gångs skull jäsa farmors frallor som de ska, och vips åkte humöret uppåt igen. Egentligen skulle jag pluggat idag men för mina kamraters skull var det nog bäst att jag stannade hemma. Nu är jag slut och ska nog gå och vila en sväng. Just det, gårdar och gods ligger kvar här hemma hos oss, vi skickar den med Erika sen.

Perfekt tillvaro?

Deklaration

Kom precis på att jag inte vet hur man gör med studiebidraget i deklarationen. För när man söker bostadsbidrag så ska en del av bidraget räknas som inkomst. Gör den det i deklarationen också?

En snörvlig helg

I fredags kväll mötte vi upp mamma i stan :) och åt där innan vi tog bussen hem för lite fika. Dagen efter kom resten av familjen minus syster. Det var verkligen trevligt att se dem alla igen! Nu är jag väldigt förfyld, vet inte om det var för att vi gick så mycket igår eller om det är allergi. Jag hoppas verkligen att jag är förkyld. Sover inte ordentligt, har ballonghuvud och svårt att andas. Ingen bra start på veckan.

Aaah!

azorerna fornas ungdomens källa
Resan bokad! Magnus, jag, Hanna och Helena åker till Azorerna den 3:e juni!!! :)

Love story meets Viva la vida.

Jag har lagt upp den förut men jag måste lägga upp den igen. Lyssna på hela!
En hälsning från Magnus till Erika är att hon ska börja öva :)

Azorerna

Vackra Azoerna har stora vulkansjöar
Alldeles snart så kommer vi att kunna boka resan. Till Azorerna. Jag, Magnus och Hanna. Monk har tyvärr inte slutat och det är min enda möjlighet till semester innan augusti, så jag ser verkligen fram emot det där. Cellbiologin gjorde också att jag inte har en omtenta väntandes under tiden :) Underbart!

Äppelpäppel

Har en nybakad äppelpaj på spisen som bara väntar på att bli uppäten :)

Då vindarna vänder

Oh, hej och hå! Det är dax för en uppdatering igen om vad som hänt de senaste dagarna. I lördags var vi alla bakis, så det var en riktig bakisdag med några få undantag. Monk vad här, det var jättetrevligt att träffa henne. Det var på tok för länge sedan sist. Sen fick vi oväntat besök då en mycket sliten man kom över och frågade om han fick låna duschen. De hade nämligen deras badkar fullt med disk. Två minuter senare kom nästa slitna man, och frågade samma sak. Och vips var det inte alls folktomt här i lägenheten. En av herrarna stannade och gjorde oss sällskap ett bra tag innan Sarah kom, då gick vi och handlade. Med tjockismat och massa godis begav vi oss hem till Cicci. Det var en trevlig kväll. Jag tror att vi alla lärde känna varandra lite mer den kvällen.

Xylocain® er salven som lindrer sommerens plager

Idag så har jag varit en liten trötter. Men trots det så lyckades vi ta oss igenom hela labben utan stora misstag. Och det var faktiskt lite roligt att få se nya labbsalar, nya handledare (tvillingar) och nya moment. Även om man itne förstår så mycket så är det tufft. Vi har idag syntetiserat lidokain som är den aktiva substansen i läkemedel som Xylocain. Lokalbedövande medel. Vårt antog en fin ljusgrön färg, men jag skulle då inte våga smaka. Det känns roligt att vi får börja göra lite avancerade saker och med sådan koppling till verkligenheten.

Nu har Magnus strax rensat klart i landet, vi har precis planterat morötter, gräslök och isbergssallad i vårt lilla land så vi får hoppas att det kommer upp lite smått och gott där lite senare.

Och värt att nämnas är att jag fick en fyra i cellbiologi!!!

Hittade receptet på risonisallad

och tänkte dela med mig. Rekommenderas starkt :)

http://www.alltommat.se/recept/risonisallad-4186

NH och maskinerister

I kväll har vi grillat hos Helena, i hennes korridor tillsammans med ett gäng killar från M. Vi hade risonisallad (urgod, tack Sarah) och sen grillade vi kött och grönsaker till det. Mums. Möjligtvis lite kontrast till det som killarna käkade: Korv med bröd. Det var trevligt att bekanta sig lite med nya, manliga ansikten som vi inte ser så mycket av annars. Sedan blev det utgång på NH för de flesta, där vi inte varit tidigare. Dansade inte så mycket utan satt mest och pratade men det var lika trevligt det. Sen vet jag inte riktigt vad som hände och det fick ett snabbt slut. Men nu är vi hemma, i alla fall jag och Sarah. Och hoppas på det bästa. God natt.

Äntligen helg!!!


Nu ska vi äta en riktigt smarrig, grillad middag :) och sen utgång var det tänkt. Själv hoppas att jag att svamparna inte gör sig påminda igen. Tror nämligen att jag åt gamla (ev. någon möglig) svampar i går till middagen, och eftersom det typ bara är svamp i svampkorvar så känns det faktiskt. Mm, ibland får man lida för sina misstag. Hann iaf nästan räkna klart ALLT trots att vi haft hela två mattelektioner idag. Det är nog rekord. Vilket betyder mycket mer ledigt i helgen! Det är underbart att det är helg. Är totalt skoltrött efter en vecka. Det är inte klokt!

Nu börjar jag även förstå varför de säger att man lär sig problemlösning genom alla mattekurser. Det vi gör nu har de typ hittat på själva, vi fattar inte mycket och allting är bara som linjär algebra. Ändå så lyckas man tillslut lösa problemen. Och det är väl bra, men det inte inte någon som egentligen vet vad de pysslar med, och jag antar att det är mindre bra.

Nu borde jag egentligen kunna göra en väldig massa saker som att:
- Diska (hela diskbänken full igen)
- Hitta kläder att ha på mig ikväll
- Duscha
- Fixa mig

Dumt nog så letar jag mest i skafferiet, i förhoppning om att jag glömt något gott där. Högst otroligt. Och sitter här. Även om cellen inte kommit ut än och ingenting annat händer. Magnus "lugn" kanske har smittat av sig på mig. Han gör aldrig saker i tid, eller jo. Typ bokar tågbiljetter precis innan han åker, önskar att jag också kunde göra sånt, men det gör mer att jag blir tokstressad av att inte veta.

Nej, nog med snack för idag!
Ha en trevlig helg alla glada

Down, down, down

Toksen middag, somnade i soffan, vaknade och hade 4 missade samtal från Helena. Nu svarar hon inte, förmodligen för att de är på maxi. Trött. Glass. Inte disk, nej inte mer. Stackars Magnus. God Natt!

Disk, disk, disk

Buhuu, jag avskyr verkligen att diska. Även om det inte händer alltför ofta. När jag bor här själv så måste en diskmaskin flytta in. Den saken är säker.

Life goes on,

and it´s only gonna make me strong


Även om det står en stor hög med disk på bänken, och att jag inte gjort allt man kanske borde gjort så har jag i alla fall lugnet kvar. Denna vecka började i alla fall inte alls så hårt som jag trodde, vilket betyder att vi faktiskt har kunnat vart lediga på kvällarna. Wonderful! Magnus fixar och donar inför deras hemmapreparerade sofistikerade sittning så jag kommer förmodligen att få diska allt i morgon. Och sen åker han för helgen. Men det känns faktiskt helt okej nu. Solen skiner och folk är glada. Så det ger lite hopp. Nu ska jag gå och lägga mig och filosofera lite mer i Kvinnor är från Venus, Män från Mars. Otroligt nog stämmer den väldigt bra in på verkligheten.

Sol, vind och vatten!

Jag tror nästan att St. Anton vädret följde med oss hem. Underbart! Jag är numera lite gladare. Jag kommer till och med upp på mornarna. Det känns som om man vaknat ur sitt ide lite. Har nog aldrig varit såhär glad över att det är vår. Hösten/vintern var tung och kämpig, det ska inte våren bli!

Dressingcraves,

Nu ska jag föreviga det, en gång för alla. Receptet på Annelis underbart goda salladsdressing!

1 tsk fransk senap
1 msk mjölk
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olja
lite vitlök
salt
peppar

Första skoladagen på det sista innan sommaren (javisst, jag längtar redan!)


Ja, dagen började med att någon petade mig på axeln. Ja, det var sant. Jag hade försovit mig. Minns inte att klockan ringt. Aja, det var inte mycket att göra åt saken. Tur att man har en underbar man som muntrar upp en när man är bitter (ställer fram frukost och fixar även fast han egentligen kunde sova ut). Tog en cykeltur till HU som gick mycket fortare än jag förväntat mig, och det visade sig att jag glömt att kolla mejlen. Så alltså var jag där en timme för tidigt. Till råga på allt upptäckte jag att jag hade smutsiga byxor.

Men, allt där gick som smort och under organföreläsningen satt jag och dagdrömde. Sen på eftermiddagen skulle vi tillbaka till HU och sen kunde vi sluta flera timmar för tidigt. Underbart! Så dagen tog en drastisk vändning. Nu väntar jag på att Magnus ska komma hem så ska vi nog gå och handla.

Hemhemma

Nu har vi landat i detta kalla svea rike igen. Har haft en av de bästa veckorna på mycket länge! Nu längtar jag nästan lite smått efter min man därhemma. Det var nästan två veckor sedan vi sågs nu.

Update

Nu är jag äntligen anmäld till kurserna i höst, tack vare Sarah! Vi har det helt underbart, klarbla himmel och stralande sol har vi haft i tre dagar nu. Folk aker skidor i t-shirt. Det är overkligt och otroligt vackert. Bilder kommer garanterat att komma upp sen, har väl en sadär 700st, sa det finns nagra att välja pa kan man säga. Jag kan inte tänka mig en bättre plats än denna, speciellt inte med det här vädret. Guld!

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0