Franska,

Någon gång ska jag lära mig franska. Har alltid velat mellan franska och tyska, så jag kan endast lite av båda. Och nu helt plötsligt så läser jag ett tredje språk :P Men någon gång ska jag göra som folk gör här. Åka dit och vara där länge och lära mig.

Spanish

Hola o Buenos dias!

(Here is my mind thinking: Ich heisse Karin)
Me llamo Karin y vivo en Palermo en Buenos Aires.
Yo tengo vientidos años.
Soy Sueca y rubia.

Tengo sueño, hasta luego!
 
(Haha, såg precis att jag automatiskt skrev på engelska också! Det är en salig röra som sagt. Och dessa franska verb som Bernad nötte in i huvudet på oss. Jag minns fortfarande ändelserna: e, es, e, ons, ez, ent. Där blandar jag spanskan med franskan... )

Kaos,

Idag är en rörig dag. Har lyckats få klart ansökan iaf. Nu ska jag bara lyckas skriva ut, signera den, och scanna in den igen. Någonstanns i denna stad..

Fick himla brådis till kursen i eftermiddags så det är en enda röra hemma eftersom jag försökte laga mat i sista sekunden. Så bestämde mig för att fly lyan till cafeet för att få något gjort.

Kursen idag var lite kaos men jag har lärt mig en del iaf. Verkligen rörigt när man inte har ordning och reda på sakerna :P Och läraren pratar inte gärna engelska. Men det är en till med som är jättetrevlig. En dam i 40-50-årsåldern som är på väg till antarktis för att jobba i 4 månader. Hon hade til loch med sagt upp sig från ett bra jobb hemma i Nederländerna för att göra det här. Coolt!

Usch, jag är verkligen en enda röra. Men lite till ska jag nog få gjort idag..

Wuhuu!

Jag har fått jobbtider! Ganska bra sådana också :) 
Så mitt julschema ser ut som följande: 
 
Söndag 23/12 ett dagpass
Hem för att fira jul! :) 
Lördag 29/12 ett dagpass
Söndag 30/12 ett dagpass.
Onsdag 2/1 F1
Torsdag 3/1 F1 eller F2
Fredag 4/1  F1 eller F2

Ansökan om utlandsstudier,

Att det ska vara så besvärligt och ta sån tid...

Saker jag lärt mig här:

- Bära ryggsäcken åt fel håll, dvs på magen som om det vore naturligt. 
- Koppla upp mig på nätverk via proxyserver

Denna basketman...

Kom förbi igen. Precis nyss och frågade om jag ville följa med dem på hans avskedsfest på fredag :/ Detta känns lite underligt måste jag säga.

Inlägg,

Jag skrev precis ett jättelångt inlägg som inte publiserades, och nu orkar jag inte skriva om det.

Men vill i alla fall påpeka att det inte är så lätt att komma in i vår byggnad. Har endast mött en person 2ggr under hela tiden sen jag kom hit. Och vår doorman är typ aldrig nere vid dörren. Jag hade aldrig någonsin öppnat dörren om jag inte haft det i bakhuvudet. En lite notis bara. Så jag är inte helt dum, kanske bara lite ibland. Och jag hade tur, för trots att det gick bra så kommer jag nog inte att öppna dörren igen...

Snacka om oväntat besök,

Ni kan inte ana vad som hände mig igår kväll, precis när jag äntligen skulle gå och lägga mig så knackar det på dörren. Jag som är helt naken efter att ha duschat blir en aning nervös, tar på mig en handduk, och öppnar lite försiktigt... Utanför står två killar från USA, varav den ena bor i byggnaden och den andra är professionell baksetspelare här i BA. Och gud vad de pratade. En och en halv timme senare, måste jag avbryta för att faktiskt gå och lägga mig, fortfarande endast iklädd handduk. Sen däckade jag ganska fort... :P Så jag är lite lagom sliten idag. Haha.

Sunday!

Hej! 
 
I morse visste jag inte alls vad jag skulle göra så bestämde mig för att testa mina busskills och åka till andra sidan stan. Till ett fattigt, men känt område som heter La Boca. Man vet aldrig exakt var bussarna går i från eller när men lag lyckades att ta mig både fram och även tillbaka tillslut. 
 
Det var charmiga hus, men oj så turistigt. Turistshoppar ÖVERALLT! Och folk iklädda tangokläder som man kunde posera tillsammans med. Och resturanger. Usch! Och så fort man kom utanför kvarteret så var det otroligt fult och otroligt fattigt. Jag har blivit varnad många gånger för att gå ensam i andra områden and just Caminito som jag besökte. Ni har förmodligen sett dessa motiv om ni sett bilder från Buenos Aires tidigare.
 
Husen såg alltså ut såhär, det var ett litet kvarter med sånna hus. Till och med innuti dessa hus låg det turistshoppar. Likadana överallt...
 
En man erbjöd sig att ta kort på mig. Jag hoppades bara att han innte skulle sno min kamera...
 
Så sammanfattat är det kul att ha varit där och sett dessa hus men det var verkligen ingen riktig "Buenos Aires-upplevelse", utan det var verkligen turistigt. Jag ville bara ta mina kort och springa därifrån :P
 
Nu har jag fått lite mersmak av det här med resande så håller på att fylla i ansökan om utlandsstudier i min masterutbildning. Och så mycket det är som ska göras. Jag tänkte inte ansöka nu, men ångrade mig eftersom det är ett år till nästa ansökan och därmed nästan två år tills jag kan åka iväg... Eftersom de har ändrat reglerna, och den måste vara inne så långt i förväg. Så jag tänkte att jag kan alltid ansöka, det är ju inte säkert att man får en plats ens! Men har inte hunnit klart med det än, det får bli morgonkvällen problem. 
 
Denna vecka blir en tuff en! Eftersom ansökan ska in den 1:a november så kommer jag behöva lägga ltie tid på det. Och så är jag anmäld till en spanskakurs som sker 4 dagar den här veckan, på eftermiddagarna. Och så ska jag hinna med att jobba på mitt projekt också! Så det finns att göra...
 
Vi har verkligen haft jättefint väder här hela helgen, och idag testade jag vår pool på taket (ja, badade till och med!). Och vår doorman var där samtidigt som mig och tog fram en solstol, vilket jag inte trodde fanns, så det var perfekt! Var tvungen att ha bildbevis på att jag faktiskt badade ;)
 
Här var min plats i solen, så nu är jag helt röd på framsidan. Och helt vit på baksidan...
 
Haha, lite kallt var det allt! Men det blev faktiskt skönt efter ett tag :) Tyckte till och med jag!
 
Vackert! :) 
 
Nu har vi ett stort blixtoväder igen... De har verkligen blixtoväder varje gång det blir lite regn. Okej, det kommer heller aldrig lite regn. Vilket jag kan påstså lite ironiskt efter 1 veckas erfarenhet. 
 
Nej, god natt med er! 
Hör gärna av er så jag får höra vad som händer i Sverige också :) 
 
 
 
 
 

Tsunamivarning på Hawaii,

Fick höra att det var tsunamivarning på Hawaii, där min moster, hennes man och några andra familjer är just nu, så att de fått evakueras. Otäckt!!

Utflykt till Tigre,

Idag har varit en fantastisk dag. Jag har aldrig upplevt något liknande. Vi åkte till Tigre, en liten stad 2 mil utanför Buenos Aires (med tåg, vilket kostade 2,20 pesos tor(!) ~ 3kr). Utanför Tigre finns ett stort floddelta, så vi åkte ut med en av båtarna till en av "öarna" där. Båtarna där var som bussarna här, kommer och går när de vill men enligt en speciell rutt. Längs med hela floden och dess anknytande små floder fanns det som långa bryggor som stod på väldigt höga pålar i vattnet. I anknytning till varje brygga fanns ett hus. Det bor människor där permanent men såklart finns även ett och annat sommarhus. Den stora båten vi åkte dit med stannar då vis de här bryggorna om man vill på eller av. Det går också en "mataffärsbåt" förbi enligt en viss tidtabell, så de som bor där kan handla mat. På det här stället finns inga vägar, floden är deras väg. Varje flod har sitt namn och varje hus sitt nummer, precis som på en vanlig gata.

Bilderna gör inte det här stället riktigt rättvisa, men här kan ni se ett exempel
på hur bryggorna till respektive hus ser ut. 

Eftersom allt egentligen bara är lera, och vattnet skiftar med upp till 5m i höjd, så är alla hus och bryggor byggda på väldigt höga pålar. Det är också förklaringen till att floden är så brun. Öarna hålls ihop av att trädens rötter binder leran och marken, så att det inte sveps med vattnet. Mellan öarna var det som åar, och man kunde tydligt se erosionen och att allt som inte har träd så småningom också blir till en del av ån.

En mysig liten flod mellan två öar. Det fanns också betydligt värre versioner. 
 
Ett färgglatt hus på pålar

Vi hoppade av vid en brygga som tillhörde en resturang på ön, och bestämde oss för att äta asado eller rättare sagt parrilla (olika typer av grillat kött och chorizo) där innan vi tog trekkingspåret som gick runt ön. Vicki, som är Buenos Aires-bo berättade att det inte är många som vet om den där ön, så vi slapp de övriga turisterna som vällde till Tigre denna varma lördag.

 

Parrilla

Trekkingspåret runt ön var väldigt härligt! Först förbi fler små åar och massa hus av alla möjliga slag, på pålar. Sen blev det mera djungelterräng och på vissa ställen fick vi till och med leta rätt på vandringspinnar att använda oss av för att kunna ta oss över leran. Eftersom hela ön är av lera så skulle man sjunka en bra bit om man skulle råka trampa där. Man kunde också höra leran på stigen bubbla. Alltså precis som sån där sankmark man  ser i serier, eller på film. Vi klarade oss alla med undantag för en lerig fot. 

Vicki med en vit och en lerig sko
 
Senare blev det lite snårigare och en "djunglish enviroment". Det var många bäckar vi fick använda oss av "broar" för att stiga över, de var lite som vallgravar. Och broarna var väl sådär. Vicki sa inför den första att det först såg ut som att den var trasig, men det var den inte. Vilken tur, tänkte hon. Medan jag och Anne tänkte: "är det där en bro"? Haha, och det blev inte bättre längs turen. Det var typ som fällda små träd som man fick gå på. Om man hade tur så fanns det även ett träd i högre höjd att hålla sig i. Vid ett sådant ställe så mötte vi en grupp, med en man som precis höll på att spänna upp ett rep som man kunde hålla sig i. Det var deras guide. Vi hade sån tur att han var där just då, för vi fick också gå över. Utan det där repet hade vi aldrig kommit över... Så tänk vilken tillfällighet, att den enda gången vi möter några andra människor, så är det just där och då. 
 
"Is this a bridge"?
 
Nummer 2
 
3 osv... 
 
 
Den vi hade tur att få ett rep till!
 
Det här är en stor gammal trädstam, en bra bro! Här ser jag också ut att
göra skäl för mitt gamla smeknamn: DjungelKarin :P 
 
Lite andra trevliga bilder:


 
 
Just like that one before was a bridge, this is a bench
 

 
Jag har alltså haft en fantastisk dag tillsammans med två trevliga tjejer. Kan inte sluta tänka på hur det såg ut. Har inte heller lyckats fånga "båtmotorvägen" på bild. Men jag har det himla bra här! Är helt slut efter dagen, så ikväll hoppas jag på att få sova gott :) 
 
 
'
 
 

Utflyktsdag :)

Efter en natt med "Buiz, buiz"-ljus från dessa myggor (inte malariazon som tur är!!), felställd klocka och värme så är jag nu uppe. Tur att jag vaknar tidigt ändå!

Saturday,

I morgon ska jag, Vicki från labbet och Anne från Danmark på utflykt till Tigre, som ligger en bit utanför staden. Det är ett populärt utflyktsmål så vi har tur som har en egen liten lokal privatguide :) Det ska bli kul. God natt!

Spanish!

Jag lyckades precis köpa frukostmackor av en gammal farbror på spanska, det ni! Känner mig nästan lite stolt :) Mamma frågade mig idag om jag brukar laga mat på kvällarna. Så jag tänkte att jag visar, helt enkelt. Färdiga empanadas (typ pirogaktiga saker) värms i stekpannan. Ni får avgöra själva om det räknas som att laga mat, gott är det i alla fall! :) 
 
Och jag hittade "minuit mades" apelsinjuice! 

Effektiv dag, trots allt!

Idag är jag hemma och jobbar. Och det går faktiskt himla bra. Det är det som är så kul med programmering, de gångerna som man lyckas (okej, jag har fått mycket hjälp av Rikard idag också, men ändå) :) och jag har inte lyckats än, men det går bra!

Har också bokat in mig på en crash course i spanska nästa vecka. Det är helt för nybörjare och vi ska lära oss typ att handla, prata väder och sånna vardagliga saker. Under lektionerna så går vi guidade turer kring olika områden här i stan och övar oss. Det är fyra tillfällen, på eftermiddagarna tis - fre. Så jag får försöka stiga upp tidigt och jobba hemma så jag hinner med allt. Men det lät ganska roligt och jag skulle tycka att det var roligt att kunna prata lite.

Skolan,

Nu tänkte jag visa er hur det ser ut där jag spenderar min tid på dagarna. I början tyckte jag att det var väldigt konstigt men nu så känner jag mig nästan bekväm där. Har också lärt mig att man fyller på vattenflaskan i kiosken för mindre än en peso. 
 
 
Härom dagen när jag anlände så fick jag se den här maten (saken man dricker mate ur) på bordet. Det är Alejandros och han berättade att de på labbet hade ristat in namnet på jästen vi studerar (Saccharomyces cerevisiae) på den. Jag som är lite nördig tyckte att det var lite kul.
 
För att komma till själva rummet så går man förbi först det här:
De offentliga pluggplatserna och de färgglada sakerna.
 
Typisk föreläsningssal. An någon anledning har de alltid dörrarna öppna också,
även under föreläsningarna så jag brukar smygkika lite. 
 
Här är rummet som vi sitter och jobbar i. Under min tid här kommer de att påbörja sin flytt till labbet, som ligger en bit bort på samma våning. 
Rummet och Eddy. Min plats är på den bruna stolen längst bort mot hörnet. 
 
Nu kommer de kanske bilder på saker som kanske inte är helt okej att ha på bild. Men jag var tvungen.
På toaletterna.
Inget lås, eller handtag, på någon dörr. Man går efter det hederliga systemet
att de med öppen dörr är lediga. Det är också lite knepigt att öppna dem inifrån
utan handtag, eftersom att de öppnas inåt...
 
Måste ändå säga att det inte ser så farligt ut som när jag steg in där första gången.
Vet inte om jag växt upp lite eller bara vant mig. Kan också bero på att det var en del blod där...
 
Det är lite komiskt, den med "bäst" toalett (i mitten) har ingen pappershållare
och därmed inget papper.
 
Alejandro har också berättat att de ofta har föreläsningar på kvällen, ända till 21-22. För att man ska kunna jobba på dagen och ändå kunna studera. Han hade själv hållit i en föreläsning så sent kvällen innan jag pratade med honom, och det verkar påfrestande för alla inblandade. Men ändå bra så att många har möjlighet att studera. Det är också avgiftsfritt att studera här, om jag förstod det rätt. Men det verkar inte ha tillgång till några CSN-lån.
 
Nog för idag. 
God natt! 
 
 
 
 
 

Tvätt,

Eftersom jag inte alls har med mig mycket kläder ner hit så har nästan allt redan hunnit bli skitit. Kanon att jag är ledig idag så kan jag lämna in den på lava.. någonting och få den tvättat. Men det visade sig (genom en 70årig man som tolk) att jag inte kunde hämta ut den förrän på lördag. Jag som lämnat in mina två långbyxor som jag kan ha offentligt har därför inga byxor att ha på mig i morgon, haha! Får se hur jag löser det :P 
 
Den 70åriga mannen var den enda av de där som kunde engelska. Han pratade inte så bra engelska men han pratade gärna. Påminde mig mycket om Keetut i filmen Eat, Pray, Love och sa till och med till mig, på samma vis som i filmen, att jag en dag kommer att flytta hit. Med samma bristfälliga engelska brytning. Charmigt! 
 
Han hjälpte mig också att förstå att nombre på lappen jag skulle fylla i, betydde namn, och inte var något nummer som jag trodde. Haha, det är verkligen en upplevelse att vara gringo i den här staden, utan spanskakunskaper. 

Lönedagen!

Jag som brukar vakna kl 6 varje dag här, och trots det somnar om till kl 7 när jag går upp, som idag nästan till 11. Wow. Haha, jag som aldrig varit morgonpigg. Kanske borde resa lite västerut lite nu och då för att åstadkomma denna effekt. Det är faktiskt himla skönt! Jag träffade en affärsman på caféet idag som berättade att här i Buenos Aires så äter man middag väldigt sent, inte före 21. Och att klubbarna här i stan öppnar, kl 2.. Det är nästan stängningstid i hemma i Sverige.
 
Caféet på hörnet
 
Idag har vårt rum på skolan använts till något möte, så jag har jobbat hemifrån idag. Först hemma, sen åt jag lunch på caféet nere på gatan och fastnade där ett bra tag. Alla som besökte caféet ägnade sig åt något slags arbete och satt där väldigt länge. Så jag smälte in lite i mängden för en gångs skull! Förutom att jag drack te till lunchen, biträdet blev förvånat och sa att det inte är så vanligt här... :P Och på tal om att vara annolunda så skulle jag handla grönsaker i grönsaksaffären/ståndet på gatan. Såklart tog jag inte med mig lexikonet och de kunde ingen engelska. En dam som också handlade där fick agera översättare i vår lilla show. Haha, man får peka hejvilt och försöka förklara vad man vill ha. Och han bara skrattade han som jobbade där. Han var också väldigt förvånad över hur lite jag köpte av allt. En tomat, ett salladshuvud och 5 stora sockerärtor. Så det är komiskt hur man kan (eller inte kan) kommunicera med varandra trots att man inte talar samma språk.
 
Samma sak är det med vår doorman i huset. Han förstår ingen engelska och idag när jag kom in på började vi prata. Han berättade massa saker på spanska och jag fattade ingenting. Men han pratade bara vidare, och verkade obekymrad av det. Sen ville jag att han skulle upp och kolla på min toalett som varit trasig, eller snarare sitsen. Och det tog 4 gånger bara för mig att få med honom i hissen upp till lägenheten. Haha. Så nu funderar jag nästan på att gå en crash course i spanska. Tror att det vore himla kul.

Glad to be home!

Ikväll var jag med en av killarna på labbet på en bar och träffade hans vänner och en tjej från Danmark med precis samma bakgrund som jag. Enda skillnaden var att hon är här i 4 månader och tar spanskakurser. Det var jättetrevligt men sen skickade de mig på fel buss på vägen hem... Tur att jag fått låna en telefon från Eddie och att jag har pengar på kontantkortet. Så jag lyckades med hans flickväns hjälp och några snälla busschaffisar ta mig hem. Men det känns aldrig bra att vara vilsen som ensam tjej i en sån här stad. Men nu är jag hemma, och hemskt tacksam över det! Nu behöver jag all sömn jag kan få. I morgon har jag inte tillgång till rummet i skolan så jag jobbar hemifrån i morgon. Eller i från cafeet. Det visar sig tids nog. Först ska jag ha sovmorgon. God natt!

Grattis,

farmor som fyller år idag, där hemma :)

Lunch,

Jag åt precis en kycklingschnitzel med tomatsås, skinka och ost ovanpå. Som en pizza, fast botten var av schnitzel. Och en kille frågade mig om vi åt annan typ av mat i Sverige. Haha.

Tuesday,

Dagen började riktigt illa. Skulle läsa morgonnyheterna på DN,  och vad händer? Jo, datorn stänger av sig och kan inte starta igen... Typiskt! Jag blev rätt nervös eftersom det är mitt enda arbetsverktyg (och sociala för den delen också) jag har här nere. Som kronan på verket la också internet av i samma veva som jag skulle försöka ta hjälp av Rikard, min handledare hemma, via Skype på telefonen. Tur att jag har en smartphone ändå! 
 
Jag lyckades till slut få ordning på datorn (efter en systemåterställning) och gav mig av till skolan eftersom att vi har internet där. Trodde jag. Det låg nere på hela skolan. Så förutom att jag missade mitt möte med dem här i morse så missade jag även mötet under lunchen som jag skulle ha med dem i Linköping. Utan att kunna säga åt dem att jag inte når dem... Jobbig känsla! Som tur var var Alejandro på en annanplats än vi, med internet, så han kunde skicka ett mejl till Gunnar och berätta hur läget var. Puh! Det blev inte bättre av att jag dessutom inte lyckas lösa min uppgift jag har i Matlab för tillfället. Så runt halv fyra gav jag upp och åkte hem, och tänkte att det kanske finns internet hemma nu. Men icke. 
 
Tog lite bilder på hur det ser ut i skolan idag:
 
 
Inuti skolan
 
Skolbyggnaden
 
 
Bussen jag tar till skolan, 160G, som tog samma omväg som 160A, vilket är något förvirrande. I morse så hade busschaffisen dekorerat sin buss med ett bar-tema, och hade bland annat en bricka med småflaskor sprit som dekoration mitt framför den stora framrutan. 
 
Utan internet eller annat att göra så bestämde jag mig för att ta en promenad. Både mitt huvud och kroppen var en aning less vid det laget. Så jag gick bort till de omtalade parkerna som ligger någon kilometer härifrån, och det var verkligen fint! Fast det längst bort, som enligt google skulle vara så vackert var inte alls så fint medan det som var närmast var jättemysigt. Och så fick jag en riktig långpromenad samtidigt. Perfekt! 
 
Nu har jag även lyckats fixa busskort, det är vissa saker som är väldigt billiga här. Som att åka buss. Med kort kostar det 1,25 pesos, vilket motsvarar kanske 1,50kr. Det är inte mycket  om man jämför med Stockholmskorten. De i skolan tycker också att lunchen är dyr, en stor pajbit kostar 14 pesos (ca 16kr). Det tyckte jag var jättebilligt, medan de tyckte att det var dyrt. Intressant hur olika man reflekterar över saker. 
 
Så nu, har jag precis ätit upp min middag bestående av paj värmd i stekpanna. Och sitter med en kopp te, lite vin och choklad. Jag är trots starten på dagen, väldigt nöjd med hur den slutade. Börjar nästan känna mig lite hemma här, eller i alla fall mer tillfreds än tidigare. Och det är himla härligt att allt har öppet så länge på kvällen. 
 
Nu ska vi se om jag lyckas ladda upp lite bilder från promenaden också:
 
Bro ut till en av öarna i parken
 
Mysigt toaletthus, i alla fall på utsidan :P
 
Beautiful garden, och en liten sjö i bakgrunden
 
Ankor överallt! Jag vågade inte fortsätta gå rakt fram :P
 
Det var otroligt många rosor de hade i parken. Farmor, du hade gillat det här!
 
En annan vacker bro till en annan liten ö
 
Det var många par där, av förståelig anledning, och konstnärer som skissade
 
 
De små gatorna här är inte så himla små. Notera antalet filer i rondellen... och därmed antalet ingående körfält. Här vill jag nog inte köra bil :P
 
God natt gott folk!

 
 
 
 

Kommentera mera!

Det är jättekul att läsa kommentarer från er, så skriv gärna om ni har något på lut!

Oh Boy!

Vilken dag. Idag fick jag träffa lite fler på labbet. De var trevliga och pratade engelska med mig trots att alla här gärna inte pratar det. Det är lite som jag hört att Frankrike ska vara, men själv har jag aldrig upplevt det där. Det är nästan som att vara otrevlig om man inte pratar spanska. Inte på labbet, men typ på gatan. Det var en kille på labbet som hade Mate med sig, som jag fick smaka av. Det var inget konstigt med att dricka från hans mate. Han berättade att under mötena brukar de skicka runt en och samma mate som alla drack ur. Det är som en liten kruka fylld med typ te, och något slags rör man dricker ur. Jättemysigt, en sån vill jag köpa med mig hem! Har sett att de säljer dem överallt men inte vetat vad de var till för förrän idag.
 
 
Denna bild har jag snott från google 

Skolan är verkligen ett slag i sig. Rummet där vi sitter har två tegelväggar, så det är rätt charmigt. Och ute i mitten av huset där men ser upp till alla vånigar hänger stora, färglada lakan med politiska uppmaningar. I dag besökte jag också toaletten. Jag får använda de anställdas toalett som man måste ha en egen nyckel till. Oh boy. Jag vågar inte ens föreställa mig hur den offentliga ser ut. Men det är inte mycket att göra åt eftersom jag ska vara här ett tag. Är bara tacksam att jag itne har så jämt och tycker lite synd om de som har det så. Alejandro varnade mig för det i fredags, han sa att tjejernas ändå skulle vara bättre än killarnas. Och att eftersom det är en public school så tar de inte hand om det så bra, eller alls.

Och det här med bussar är intressant! De har inga tidtabeller här. Så det är bara att gå ut och ställa sig och vänta. De står också med kön till höger om stolpen/kuren när det väntar. I morse så det väldigt roligt ut när det finns ett långt tak, och kön börjar i ena änden, och sen fortsätter utanför taket. Trots att det regnar och finns hur mycket plats som helst under taket. Tur att jag har min regnjacka! Höll också på att bli påkörd av en moped när jag klev av bussen. Han tänkte nog "Aha, bussen stannar, jag kör om på höger sida". Sen fick han tvärnita för mig. I morgon ska jag försöka fixa ett busskort, då jag inte har mynt för att åka mer än i morgon. (Man måste betala med mynt på bussen, tur att de skaffat ett kort man kan köpa, det är ganska nytt. Det är dessutom hemsk myntbrist i landet).

Men det har varit en intressant dag, jag var otroligt trött nu när jag kom hem. Ska nog bege mig ner för att köpa lite frukost till i morgon. Och vet inte vad jag ska äta ikväll... Tuudeloo
 

Vädret,

Det är fortfarande jätteåskväder, efter en hel natt. Får se om jag vågar mig ut. Nu har jag också samma problem som Sandra hemma i Sverige. Jag har inga regnbyxor och det öser ner...

Wether report...

Sunday,

Idag var tanken att jag skulle följa med Sonia och hennes unga brasilianska vän på en sväng i Palermo. Men denne vän hörde aldrig av sig så jag begav mig ensam till Palermo Soho, som jag hört mycket trevligt om. Och det var verkligen mysigt! Jag gick på två olika marknader på de två torgen jag besökte och det fanns många roliga affärer på vägen. Och så åt jag lunch ute på ett café som var rosa och hade pastellfärgade bord och stolar. Jättemysigt! Idag var det också strålande väder under dagen. De började att regna lite när jag var på väg hem och när jag kommit in så kom störtskuren och åskan/blixtar. Perfekt timing med andra ord! :) 
 
Ett populärt cafe på det första torget
 
Cafét där jag åt min pizza, inkl massor med ost
 
Mysig liten butik. Det är fullt av dem här! Var in i den vackraste butik jag någonsin sett, men jag vågade knappt röra något för allt var otroligt dyrt. Så tänkte tanken att det hade varit en perfekt butik för Maria Montazami, haha!
 
 
En annan butik, det fanns flera sånna här, det var som marknader inomhus. En del provrum var på toaletter, utan spegel. Andra provrum saknade också speglar och jag var även i ett provrum på innergården. En av dessa marknadsbutiker hade också rökelser. Och det var massor med folk som jobbade i de här butikerna. Så fort man tog i ett plagg så sa det något i stil med "prova"? I en av dem jag var in i tog till och med biträdet av sig sin egen tröja och provade klänningen åt mig. Haha, jättekonstigt! Men de har otroligt vackra smycken här, precis överallt och precis i min stil. Men jag fick inte med mig något hem idag för det är ganska dyrt.
 
Haha, nu ikväll skrev Sonia till mig på facebook: "I was impressed how you walked through Buenos Aires and how you deal with that map."  Det du Magnus! Jag kan också erkänna att ja gitne är så hemskt bra, utan att det snarare är så att någon annan var hemskt obra... Det märks verkligen stor skillnad i sådana små saker beroende på var man kommer i från. Liksom med engelskan eller hur man ser på saker. Sonia berättade att hon inte längre tittade på fotboll eller sport för att det förekommit så många uppgörelser av matcherna i förväg. Så hon trodde inte att det var på riktigt längre. Hon berättade också om att de inte hade bra utbildning i Brasilien. 
 
Här märker jag också stora skillnader. Bara en sån sak som att det ligger sopor längs gatorna... Och hundskit. De hade dessutom en diktator tills 1983, vilket är ganska nyligen ändå. Sonia tyckte att det var fantastiskt med 20-30 demonstrationer i veckan, medan jag tyckte att det lät som att det var lite tokigt byråkratiskt om man mpste demonstrera för att få sin åsikt hörd. Iaf så många gånger! Hon tog det även väldigt seriöst med att hon inte tyckte om det rikas fasoner. Hon hade växt upp i en väldigt fattig familj och har förmodligen haft det tuffare än jag någonsin kommer att förstå. Så jag är hemskt glad att jag är svensk, och bor i Sverige. Det finns mycket annat jag också kan diskutera men min slutsats kommer ändå bli att jag är otroligt glad över att bo i Sverige! 
 
I morgon är in första dag i skolan här. Det ska bli intressant, jag ska vara med på ett av deras möten och vi ska prata lite om vad jag ska göra där. Som ni märker har jag ganska lite att göra de tiderna jag är hemma, eftersom jag inte tog med mig någon film eller så hit. Får se om jag kommer att skriva lika mycket när jag även är i skolan hela dagarna. Det visar sig. Wish me good luck! :) 
 
 
 
 
 

Mataffären,

Jag köpte precis en glasflaska vitt vin för 9pesos(!), vilket är ungefär 12 svenska kronor. Det fanns också dyrare för 13 pesos... :/ 1l vodka/Bols likörer kostade 25 pesos (ca 30kr) för 1l det också. Det är otroligt billigt med sånt här, verkar det som. Speciellt när jag jämförde med toalettborsten som kostade 17,50 pesos :P Så det kan gå. Införskaffade mig också någon lokal motsvarighet till Nutella som heter Dulche de leche eller något sånt, som är precis som caramell, fast i nutellaform... Intressant att se vad de gillar här för något.

Nu sitter jag och väntar på att Sonia ska höra av sig, om det inte sker snart så kommer jag nog att gå ut i alla fall. För här kan jag ju inte sitta hela dagen!

Middagen igår.

Kom på att jag måste berätta vad jag åt för äckligt igår. Eller det var egentligen inte äckligt tills jag fick veta vad det var jag åt. Tarmar och njure... Euh. Som tur var fanns det lite kyckling och kött också på vår tallrik som jag kunde fortsätta äta av :P

The first day in town!

Min fösta dag i stan:
 
Jag gick på en "free"- Buenos Aires tour, trots regnet, eller det var kanske tack vare det som vi bara var 4 personer som tog turen. Det var intressant och nu vet jag lite mer om deras historia och politik. Som till exempel att de har demonstrationer 20-30 gånger per vecka(!). Bara under min dag i city så såg vi fyra stycken... Så det är verkligen skillnad jämfört med Sverige. Polisen har också permanenta staket utanför presidentpalatset "The pink house" eftersom det inte är någon idé att ta ner dem när det sker så ofta. 
 
Vår guide var verkligen annorlunda men väldigt underhållande så det var intressant ändå! Efter turen bestämde jag och Sonia (längst till vänster) att vi skulle äta lunch tillsammans. Vi var båda här i stan själva så det passade ju perfekt. Hon är engelsklärare i Brasilien, och här för att lära sig spanska. Trots det måste jag säga att min engelska är fantasktiskt bra. Kanske inte gramatiskt men det blev tydligt när jag hade en sådan person att jämför med med. Efter lunchen så gick vi en shoppingrunda och sen åkte vi subway tillbaka till "the pink house" för en tour innuti. Det var otroligt vackert och man fick till och med gå in och se presidentens kontor såhär på helgen när hon inte är här. Så det var lite häftigt! 
 
Här är vi i en av alla de innegårdar som fann i presedentpalatset. 
 
Det var också under den tunnelbaneturen som jag råkade ut för ficktjuvar. Eller snarare en ryggsäckstjuv. Han hade öppnat hela min väska. Trots att jag tyckte att jag var försiktig och Sonja var med mig hela tiden. Som tur var, var jag klok nog i morse att inte ha något värdefullt i väskan. Allt som fanns där var en guidebok och ett litet lexikon (Johanna, det är kvar!), så han blev nog ganska besviken. Så magväskan som jag har innanför linnet är otroligt värdefullt! Och den lilla börs som jag kan fästa innanför byxorna. 
 
Efter den väldigt långa turen gick vi ner till hamnen en sväng. Det var otroligt vackert. Men vi hittade tyvärr ingen stek till det pris som Sonia inte tyckte var dyrt. Skulle nog beskriva priserna här som i en Europeisk huvudstad av mellanklass. Så jag var inte överraskad att det kostade 168 pesos för all you can eat, nere vid hamnen med den här utsikten.
 
 
Vi tog oss upp med tunnelbanan igen till en station som jag besökt 4ggr idag, Calleo. Och under tiden vi väntade på tåget träffade vi en man som vi pratade med. Eller Sonia snarare. Hon pratar både engelska, spanska och den här mannen kunde bara spanska. Och så jag, som bara kan engelska. Det måste sett otroligt roligt ut när vi kommunicerade med varandra på tunnelbanan. Då fick vi också översättningshjälp av en ung BA-bo, som också var snäll och visade oss ett bra ställe att äta på. Hans kompis jobbade där så då fick vi också oss några roliga stunder, då denna man endast pratade portugiska och spanska. 
 
När vi väl skiljdes åt var klockan rätt mycket och på tunnelbanan hem träffade jag en brasiliansk kille som pluggar till läkare här. Intressant hur man kan träffa människor, bara sådär! 
 
Det har hänt så mycket idag att jag förmodligen har utelämnat massor. Det är folk precis överallt, och då berättade guiden att det inte var så mycket folk på stan på helgerna, då alla är ute på sina lantställen. Undrar hur det ser ut i vanliga fall... Och de kör precis som i sydeuropa, så det gäller att se upp! Har lärt mig lite spanska idag också! Nu är jag fullkomliget utmattad och ska strax gå och lägga mig.
Gute nacht Schweden. 
 
 
 
 
 

Första dagen och lägenheten,

I morse när jag anlädde så följde jag mina instruktioner jag fått och tog mig till en buss som tog mig in till flygplatsen som finns nära där jag bor. Där hämtade Alejandro mig och vi for direkt till universitetet. Universitetet var en upplevelse i sig. Jag ska ta lite kort på det någon gång, det var väldigt färgglatt längs väggarna, inne i mitten, i byggnaden. Och längs korridorerna så hade de lektionssalar som var öppna. Där var det som i amerikanska filmer, med bänkar och svarta tavlan. Hela byggnaden är i teglel, och det är även väggarna i det rum som jag kommer att få sitta i. Jag fick träffa några av dem som också jobbar på labbet och ska vara med på ett möte på måndag. Spännande!  Jag fick träffa flera höjdare också på universitetet som Alejandro kände och hejade på. En som var väldigt intresserad av fotboll. Tydligen har ett av de bästa lagen här Sveriges färger på tröjan, som bestämdes under tidigt 1900-tal av nationaliteten på den båt som först kom in i hamnen. Vilket visade sig vara en svensk. 

Alejandro skjutsade mig även till lägenheten där jag skulle skriva kontrakt. Och lyckas ta ut pengar. Han var verkligen omtänksam, och har hjälp mig med mycket idag, vilket jag är väldigt tacksam över. Hon som jag skrev kontrakt med erbjöd mig också lite hjälp och sällskap om jag var ensam. Hon hade själv kommit hit för ett år sedan alldeles själv, så hon vet hur det är. Jag gick direkt ut och hämtade pengar och handlade lite, vilket också var intressant. Hur ska jag kunna laga mat på det här stället där ingen prater engelska? :P Frågade två personer efter peppar, och båda bara skakade på huvudet. I och med att ingen av dem ens visste var spice var så var det ingen ide utan jag fick leta vidare. 

Lägenheten är jättefin, jag bor i typ den enda nya huset här... Och de bygger ett till utanför fönstret så utsikten från ena håller är väl sådär. Men det spelar mig ingen roll. För det känns himla bra ändå. Och att ha WIFI! Och balkong åt andra hållet, ut mot gatan och träden. Duschen kommer det nog ta någon vecka innan jag lär mig att använda men tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder nu medan jag har lite tid:

Så ser det ut! Och vädret är som en svensk sommar, ca 17 och grått,
även om solen lyckats titta fram på några bilder :)
 
 

Mitt i flygresan,

Jag är nu på Atlanta flygplats, där ankomsten blev mycket amerikansk med mörkhyade flygplatsarbetare som skrek högt och skämtade. Jag har ungefär 5 timmar
kvar nu tills mitt nästa flyg går och inte alls mycket att göra under den här tiden. Så jag tänkte att jag kan berätta lite om dagen hittills.

I går kväll gick jag och lade mig på tok för sent. Så fick knappt 4 timmars sömn under natten. Vaknade också i lite smått panik när jag insåg att jag inte kan min kortkod,
och inte heller hade skrivit upp den. Tur att jag kom på det! Kl 04.15 ringde klockan och jag fixade det sista och sa hejdå till Jesper (som tagit sig upp för att säga hejdå till mig(!)))
innan taxin kom strax efter kl 5. Jag som inte ens visste var flygplatsen i Linköping låg fick mig en liten sightseeing även i Linköping denna morgon. Och det var som vilken liten flygplats som helst.
När jag ska checka in så frågar hon mig vilket visa jag åker på, för uppehället i USA. Jag som bara skulle mellanlanda i USA hade inte haft en tanke på det. MEn det var man tydligen tvungen att ha, som tur var gick det att fixa
snabbt på flygplatsen, innan jag kunde gå till incheckningen återigen. Jag var otroligt trött på flyget till Amsterdam men fick inte mycket sömn. När vi kommit fram till Schippol så möter en kvinna oss som ska till Atlanta
och vi (jag och två familjer med småbarn) får springa efter henne genom hela flygplatsen för att hinna i tid till Atlantaflyget. Och vilka säkerhetskontroller det är för att komma in till USA. Till och med för att komma på flyget till USA.
Jag som har en dator som inte var min, och som jag fått igår var såklart ett fall för dem, så de fick uppehålla sig lite vid detaljer kring det där. Tur att jag kan prata hyfsad engelska!

Väl på Atlantaflyget träffade jag en trevlig tant som var på vägen hem efter en vistelse i Sydsudan. Så hon hade också rest en bra stund. Det var intressant, hon hjälpte mig med att fylla i Custom-någonting-formulär där man skulle deklarera
vad man tar med sig in i USA. Jag fick även lite tips om Buenos Aires eftersom hon varit där på väg till Arktis. Så det verkade vara en berest dam. Det var trots det en lång flygresa, nästan 10 timmar. Och jag hann nog sova i fyra olika omgångar.
Det känns lite konstigt att ha ätit frukost, lunch, mellanmål och middag (med glass(!) till efterrätt) på flygplan hela dagen. Nu är klockan dessutom bara 16.30 här, vilket gör att det borde vara dags för ytterliggare en middag. Klockan
närmar sig 23 hemma i Sverige och mitt flyg går inte förrän kl 21, Atlantatid. Jag bröjar bli lite trött, men ska försöka att hålla mig vaken tills flyget går åtminstonde. Men än så länge känns allt bra, och
jag har frågat mig fram och träffat flera trevliga människor. Fick dessutom ett smakprov på "Dream Water" som ska vara en sov- och relaxationsshot utan kalorier... Den innehåller GABA, vilket jag känner igen väldigt väl men kan inte komma på vad
den molekylen har för verkning i kroppen.

Sammanfattat kan man säga att jag är lite förvirrad av tidsskillnaderna och måltiderna men ändå hoppfull.
Så får vi se om jag orkar äta en till middag. I morgon bitti kl 8.10 kommer jag att vara framme, och jag ångrar redan att jag tog med min varma regnjacka...
Karin (16.30 Atlanta)


Oh, jag har lite batteri kvar på datorn, så jag sitter faktiskt och jobbar. Och tycker att det är roligt. Matlab bethöver inte internet.
Deras reklamcitat kom genast upp i huvudet på mig. "Sprechen Sie Matlab?"
Karin (Atlanta 17.40)

Godnatt Sverige,

Jag åker hemifrån kl 05.10 i morgon. God natt på er! Det här ska bli otroligt spännande! :)

Bättre! :)

Mår mycket bättre idag! Vilket är en otrolig lättnad. Jag var även förbi Gunnars lägenhet i går kväll där vi hade kickoff-middag. Alla fick ta med sig mat, och så satt vi på golvet på madrasser och åt. Det var jättemysigt! Idag har jag fått sova ut också, för första gången på länge. Eftersom jag har möte i kväll så tänkte jag att jag är hemma tills lunchen och åker till skolan senare. Så nu har jag nästan hunnit packa (6.8kg + necessär), och fått svar och tips från gruppledaren Alejandro nere i Buenos Aires. Han har givit mig anvisningar om vilken buss jag ska ta och så ska han hämta mig där för vidare tur mot labbet. Det blir nog bara en snabbvisit där innan jag ska checka in till lägenheten. Men jätteskönt att veta att det finns någon där som man kan kontakta om det är någonting! 

Inte på topp...

Usch, idag är ingen kul dag. Var så frustrerad när jag somnade igår att jag sov som en kratta. Hade huvudvärk när jag vaknade och känner mig idag som dagen innan jag fick halsfluss i augusti. Och jag hoppas verkligen att så inte är fallet! Så jag är hemma idag men tänkte försöka pallra mig till kickoffen iaf. Det vill jag ju inte missa... Och inbillar mig att jag bara sovit lite dåligt så det är nog ingen fara.

Make over night,

Ibland blir jag förvånad, när man faktiskt hinner med en massa saker man inte trodde. Nu på kvällskvisten har jag epilerat mina ben, målat tånaglarna och färgat både ögonbryn och ögonfransar. Så kan jag gå osminkad hur mycket jag vill utan att det gör så mycket. Kanon! :) 

Radiotjänst!

Hade visst glömt att säga upp radiotjänst, när jag flyttade. Och märkte det genom att de dragit en massa pengar från kontot. Men nu är det iaf uppsagt! 

Söndag,

Idag har jag gjort massa nyttigt som att tvätta (hela dagen i princip) och lagat mat så jag har innan jag far. Sen var jag och Erika och klättrade idag också och det gick mycket bättre än i söndags och var riktigt kul. Nu kan jag äntligen knyta den där knuten också! :) Nu ska jag snart iväg och hämta lite bilder som finns på Magnus dator, det sista jag har kvar där. Får vi se hur det går. Har inte träffat honom på ett bra tag nu och det har varit himla skönt att kunna koppla bort de känslorna ett tag.

Om jag är snäll,

Det kan hända att jag redan har fått alla mina julklappar för iår. Men om inte så önskar jag mig Spotify Premium i någon månad. Bäst att skriva det medan jag minns det!

Lördag,

Idag har jag träffat Erika för en lång fika i Gamla Linköping. Det är jättetrevligt att hon bor här så att vi nu kan ses lite nu och då! Annars har dagen inte varit någon höjdare. Fick sån huvudvärk och sov på eftermiddagen. Nu har jag precis kommit hem från en promenad som gjorde mig lite sentimental. Jag har mycket att fixa, så ska ta tag i lite saker ikväll tänkte jag. Alla andra har flytt staden så är solo i helgen ändå, och det känns nästan lika bra för då får jag kanske någonting gjort :P

Har fått bekräftning på att tjejen fått min betalning nu, och inväntar ett mail till. Sen ska det vara fixat :) Skönt att det verkar lösa sig!

Lägenhet!!!

Idag har det hänt mycket bra saker! Har haft en otroligt liten del av dagen på HU (skolan). Letade lägenhet hela morgonen och mailade massor med folk. Fick några få svar få eftermiddagen. Jag var hos tandläkaren vid 14, och det gick snabbare än en kvart så då hann jag gå på drop-in klipptid också, välbehövligt nu och innan resan. Sen gick det så fort att jag hann köpa en reseadapter. Innan jag for till jobbet på Arla. Och hela kvällen på Arla har varit helt okej faktiskt. Sen har jag också mailat med en tjej om en lägenhet hela kvällen, och nu, nu när jag kommit hem så har jag bokat den. Och betalat depositavgiften på en himlans massa dollar (men ändå betydligt mindre än vad de andra ville ha i deposit). Så jag hoppas verkligen inte att jag har blivit lurad. Men hon verkade hjälpsam och berättade till och med vilken buss jag skulle ta till universitetet där nere från lägenheten. Och det var inga administrativa avgifter och skit som det varit på de andra lägenheterna. Den jag ska bo i är fantastisk (spec om jag jämför priserna med de andra som jag tittat på, vilket börjar bli ganska många vid det här laget). 
 
http://www.inbairesapartments.com.ar/en_EN/apartments/details/14676142
 
Så jag återkommer förhoppningsvis i morgon med en slutgilitg reservation när hon säger att hon fått in min betalning. Fortsättning följer... 

Ett tag sedan sist,

Nu vet jag att även farmor har hittat hit, hej farmor!

Det är mycket som händer just nu, förmodligen därför jag inte tar mig tid att skriva så mycket. Projektet på dagarna går framåt, och min handledare har antytt att det kommer att bli en artikel av mitt arbete, eller åtminstonde så att mitt arbete kommer att bli en del av en artikel i framtiden. Och det är ju roligt! Resan närmar sig också nu med stormsteg. Har bokat ytterliggare en lägenhet. Att reservera verkar ha en liten annan innebörd där än vad vi är vana med. Så jag håller tummarna denna gång för att jag ska få lägenheten.

Annars så jobbade jag kväll igår på Arla. Det är otroligt jobbiga dagar att vara på projektjobbet på dagen och sen jobba fram till kl 22... Ska göra det i morgon igen. Så tog lite sovmorgon idag. Skönt ändå när man kan bestämma tiderna lite själv.

Men som sagt så börjar jag bli lite stressad över allt som ska hinnas med innan resan. Och jag har inte en enda helkväll att packa på, för att jag bokat upp mig på jobb, och så har vi kick-off i nästa vecka och så där. Och kvällsmöte. Men det ska också bli väldigt kul!

Helgen!

Den här helgen har varit fantastisk! Tänk så trevligt jag haft och så hurtig jag varit (iaf med fysisk motion). I lördags blev det en heldag och en otroligt lång promenad i eklandskapet. Denna dag resulterade i närgångna besök med både grisar, myskankor, får och fin natur. 
 
 
Kvällen spenderades med att Helena först lagade random mat åt Jesper, och sen såg vi och Erika (min granne) på film. Eat, Pray, Love. Jag älskar den och kan se den hur många gånger som helst. 
 
Idag har jag letat lägenhet i BA hela dagen, utan någon större framgång. Har mailat massa personer men det är hutlösa priser på alla lägenheterna. Så det kan hända att jag får åka dit utan att veta vad som händer. Det lär ju lösa sig på något vis. 
 
Sen har vi tillbringat hela eftermiddagen i klätterhallen, jag, Erika och Helena. Det var jättekul att vara där igen. Om än svårt och jag blir alltid lite mesig när jag är där. Men stark kommer jag att bli av det i alla fall! Den saken är säker. Och så har jag haft Sarah och Jessika på besök, det var länge sen jag träffade dem, så det var trevligt. 
Nu är det pizzatime! Och jag ska läsa en artikel i soffan. 
 
 

Lägenhetsletande

Letar just nu lägenhet i Palerno, Buenos Aires. Det är himla svårt att veta vad som är bra när man inte vet hur eller var man tar sig någonstans. Men nu börjar det kännas som att det faktiskt är på riktigt, och jag ser fram emot det! I dag är det faktiskt två veckor kvar, precis, tills jag far iväg.

Falling a sleep at IMT,

Jag sov lite för länge, men det gjorde inte så mycket för jag var ändå den första här. Och nu har jag endast fått en kompanjon här idag. De andra jobbar hemifrån. Undrar om det beror på att det är så grått väder idag...?! Nu har jag svårt att hålla ögonen öppna. Det är den effekt som mycket stillasittande och en artikel jag inte förstår har på mig. Men det är bara lite kvar. Ska snart gå hem. Eller rättare sagt ner på stan och köpa mig ett par nya träningsbyxor. De hade visst också försvunnit i flytten. Trist! Men jag hade haft dem sedan gymnasiet så det var nästan dags att köpa nya ändå. Och nu har jag inte mycket annat val. Idag är det matlagningsdag också. Ny maträtt, det är inte så himla kul att laga mat till bara sig själv men ändå otroligt tacksamt eftersom jag lagar så lite mat och det samtidigt räcker så länge. Nej, nu ska jag anstränga mig det sista. See you.

De senaste veckorna,

Det har hänt mycket sen sist. Jag har nytt hem, som jag faktiskt trivs väldigt bra i, och nya saker att pyssla med. Mitt projekt på HU har kommit igång och jag träffar lite nya människor. Och snart ska jag iväg och klättra, något som skulle bli min och Magnus grej en gång i tiden. Och jag har inte varit där sen den gången vi tog kort för länge sen. Så får vi se hur det går :P Det finns flera människor som gör mig väldigt glad ändå. Så att jag kan tänka på lite roliga saker också. Varit hos moster, på Body Worlds, och mamma och pappa var här över flytthelgen. Vi har haft inflyttnings/födelsedagsfest och testat bastun i Valla. Så livet är inte så himla hemskt. Nästan lite skönt att bara ha sig själv att tänka på. Säger som någon släkting till han som sitter fängslad i Etiopien. Sorgen är en del av mig nu, en del av vardagen som man trillskas med. Men det betyder inte att vardagen är dålig i sig. :) Var förresten på Sofias framläggning idag också! Det var intressant. Och igår var det både en framläggning från en i vår ISBgroup och en gästforskare (eller något) som hade en liten föreläsning för oss. Så vardagen är lite intressant ändå. 

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0