Denna dag har varit intressant.

Jag blir lite lite piggare iaf för var dag som går men knaprar alvedon till varje måltid än. Det som hänt idag får några få närstående upplysningar om för jag vill inte sprida detta på nätet. Men klart är det iaf att det är kul med underhållning när jag inte gjort annat än att titta på tv i flera dagar. 

Sjuklingen rapporterar

Har äntligen blivit pigg nog att kunna sitta upp, hämta ett glas vatten och duscha. Och gör därmed min internetdebut nu ikväll. Amazing! Jag mår inte riktigt bra som sagt men myckemycket bättre än igår. Tror inte jag mått så dåligt någon gång. Fick hostattack bara av att vända mig i soffan. Som tur är gick rivandet i halsen bort av en natts sömn. Så nu är jag "bara" snorig, hostig och har feber. Känns krasst att endast orka ligga i soffan. Det är otroligt tråkigt. Och att missa sin sista jobbvecka... Men det är inte mycket att göra åt. Har en snällis till syster som kom förbi med alvedon och halstabletter också idag. Det var kul att få höra något ifrån omvärlden (Magnus är inte så värst pratglad, spec inte när jag inte kan prata tillbaka) :) Och goda kakor! Så det sker framsteg. 

Sjuk?

Har vansinnigt ont i halsen. Kan inte prata längre. Så vet ni varför om jag inte är så pratglad, det är inget personligt!

Fler bilder! :)

Gips, sol och trevliga typer i Vallaskogen! 

Kusin från Landet och Svartan!

I fredags så fick vi gamla urfare vara med och stå i märkesbacken på morgonen och vara med på klassrumsbesök. Det är alltid lika roligt att gå in i klassrum och se deras miner när ledet på vanligtvis 11 urfadderister inte tar slut på bra länge när vi går in. Så jag var med på fredagsförmiddagen innan det var dags för mig att jobba.

På lördagsmorgonen tog jag sovmorgon till kl 8 för att möta upp de andra, som varit igång sedan kl 7, utanför skolan. Det var sillfrukost med alla gamla Bi6 (festerister) och Urfadderister. Roligt att se om träffa så många människor. Sen var det något slags spritspår i skogen hela dagen och gud så mycket människor det var. Tyckte lite synd om de gamla paret som var ute på hundpromenad... De kom knappt fram. Men det var trevligt. På en station så fick man gipsa sig så vi gipsade "gilla-handen" (se kortet, även om jag ser lite avlägsen ut på just det :P)


Sen samlades vi i Viagraparken och beställde pizza. Det spöregnade efter ett tag så då hängde vi i D-huset i skolan istället innan vi gick hem till Anders. Och därefter var det disco på skolan. Det var väldigt roligt, och jag träffade mycket kul folk. Och det är alltid lika kul att ha dinodräkten på sig igen!! Nu dröjer det ett tag igen tills nästa gång.

Träffade också vår inneboende, när jag kom hem från discot, som flyttade in igår. Han verkar vara väldigt trevlig och det är ju tur!
 

Oh!! :D

Vi har bokat resan!!! :D Den 4 feb bär det av och vi kommer inte tillbaka förrän den 28 april. Gud, så kul det ska bli. Och vi är lika knasiga båda två så det kommer bli kanon! Längtar :D

Späckat schema.

Kom precis hem från jobbet. I morgon ska jag iväg 07.15 för roligheter på campus, och sen jobba hela kvällen. Och på lördagen drar allt igång igen redan kl 7 för att hålla på hela dagen och kvällen. Gissar att jag, förutom bakis, även kommer att vara helt utmattad på söndag.

Jobbjobbelijobbjobb.

Det är inte alls så kul att vara ensam heeela kvällarna när man jobbar kväll. Det är nästan så att man pratar med sig själv till slut :P Men nu är jag hemma iaf. Och i morgon är en likadan dag som idag. Förutom att det inte är Munchen Hoben. Men det märker jag inte så mycket av, förutom att det hörs.

Jobbdags,

Idag känns som en väldigt seg dag. Har sovit länge och dåligt. Nu är det helt grådassigt ute och jag ska strax bege mig iväg till jobbet. Har väldig träningsvärk i benen idag, så behöver nog lite extra tid på väg till Tornby.

Min helg (må-tis)!

Hade en himla bra måndag faktiskt. Kvällen spenderades med middag ute på torget med Sarah och sen såg vi Cockpit, som var mycket bättre än vad jag väntat mig (hade iofs otroligt låga förväntningar). Det var härligt. Sålde min linjär algebra-bok på dagen och köpte ett par shorts för exakt samma peng, så det kändes kanon! Och sen bjöd Rebecka med mig på utgång till Flamman efter Nollans sittning. Så jag for dit med några tjejer efter bion. Det var trevligt att träffa lite klasskamrater. Idag har jag inte riktigt varit på humör, så har mest legat i soffan och ute i solen. Skulle gå på boyjampasset också, men det hade de bytt ut mot ett annat som inte alls var lika kul. Så det var lite synd. I morgon börjar min jobbvecka igen.

Flytt-dax.

Har precis släpat hem tio flyttkartonger på cykeln, ca 2km genom skogen och känner mig jätteduktig! Det såg nog ganska roligt ut, han hade tejpat fast dem på cykeln. Och det gick mycket smidigare än jag trodde!

Sad,

Jag är ledsen över att ha förlorat min bästa vän och sambo (och lägenhet). Och har rätt svårt att veta hur jag ska hantera situationen. Så ha överseende...

Då var det klart!

Jag ska flytta in hos Jesper, lite oklart när bara eftersom det blir en liten kedjereaktion när den första som flyttar ut inte har någonstans att bo. Men det blir nog jättebra tror jag!

Söndag,

I morgon är det jobb igen. Dagen idag var inte så farligt som jag förväntat mig, trots allt den helg jag jobbat med minst (!) arbetsbelastning. Och då var det ändå mycket. Det ska bli skönt att bli lite ledig sen. Nästa vecka är en bra arbetsvecka, så jag längtar till sö em. Hoppas på att hinna få träffa syster också, om hon hinner med mig. 

Lördag,

Idag har nog varit en av de jobbigaste dagarna på länge. Det slutade iaf aningen bättre och jag ska nog få flytta ganska snart, så dags att börja packa. Ingen som har flyttkartonger över?

Det känns.

Det är inte som att sparka någon som redan ligger. Det känns som att ha blivit nersparkat efter att äntligen rest sig upp igen. Tror inte att det kommer att stå så mycket roliga saker här på ett tag. Bara en förvarning. En sak har jag lärt mig, livet är inte så kul alla gånger.

God kväll,

Har ätit en trevlig middag med trevligt sällskap på HG! Och har fått en resetidning av moster Ewa, som precis tog upp fakta om öar kring det första stället vi ska resa till. Så nu är jag inspirerad, det såg jättefint ut! :) Stort tack! :) I morgon blir en mindre rolig dag. Har så mycket att göra på jobbet att de ville ta in extra folk. Men ingen ville jobba (konstigt nog) :P. Så jag är själv. Kommer nog att vara stressad hela dagen, eftersom jag inte kommer att hinna med allt. Men de har rått mig att prioritera iaf, och vet om situationen. Så det är ju bra. Men man blir ju inte så sugen på att cykla dit. :P God natt med er!

Arg!

Just idag, när jag behövde min telefon så fungerade den inte. Varför? Jo, på något vis har någon lagt in ett saldotak på 200kr, så kortet spärrades från att ringa och smsa. Konstigt nog har jag haft räkningar på över 200kr/mån för inte så länge sen, och jag skulle aldrig bestämma själv att taket skulle vara på 200kr, så dum är jag inte. Så det här måste ha kommit nyligen. Usch, vad less man blir på sånna här grejer!

Ja, då börjas det igen.

De har snott cyklar utanför oss. Tur att vi hade en snäll granne som jagade bort dem (men tyvärr fick de med sig någons cykel..) och att min och Magnus var kvar! Den snälla grannen knackade även på i hela trappuppgången och meddelade alla. Snäller!

Grannar!

Idag, när jag precis kom hem från Campushallen, så hade vi besök i dörröppningen. Det var våra nyinflyttade grannar som kom och presenterade sig och vi fick en chokladask med lettisk choklad (de har flyttat hit från Lettland). Tänka sig, det är ju jättetrevligt!

Ledig dag!

Oh jag är ledig idag, det är alltid lika skönt! Har suttit ute i solen mitt på dagen och läst ut Patrik Sjöbergs bok som för övrigt var jättebra! Så nu är jag brun på framsidan och alldeles vit på ryggen/baksidan av benen. Har även uträttat lite ärenden på stan, som att köpa klätterskor och sandaler (till resan). Fick sandalerna på rea, och klätterskor som var mycket billigare än de jag tittat på innan så jag är väldigt nöjd. Såg också två urfadderister och en massa nollan. Och faddrar som jag inte kände igen. Är det då det märks att man börjar bli gammal på sektionen?! :P Ska snart iväg och bota min rygg en aning, ska på yoga. Det är bland det bästa jag vet. Som att gå på spa, väldigt avkopplande. Så see you later!

Upp och ner, ner och upp

Har haft lite lite att göra på jobbet dessa dagar, då går dagarna inte så fort. Men oj vad skönt det är att komma hem, när man kan sitta ute! Har börjat läsa Patrik Sjöbergs bok nu och den är fängslande. Ska nog spendera min kväll där ute ikväll också. Kommer att sakna min uteplats! Inget nytt på boendefronten förutom en ev etta i Valla. Men den är inte inflyttningsbar förrän i oktober nästa år... Så problemet just nu kvarstår.

Syster,

börjar i skolan i morgon! Det kommer att bli påfrestande och jättekul! Lever hennes liv en aning medan mitt står stilla i en dal. Hoppas att det ändrar sig snart. Men lite frustrerande när man lagt ut annons att man vill hyra lägenhet och får svar från utlänningar som är intresserade av mitt rum. Och då inte för att de tror att det kommer bli tomt när jag flyttar utan för att de tror att jag hyr ut. Livet är bra bra ibland. Tur att jag har en bra familj! Både pappa och syster har livat upp mig idag! :) 

Konstig dag!

Stod och gjorde frukost, lite småtrött sådär, men tänkte inte mer på det eftersom jag haft svårt att somna på kvällen. Det var inte förrän jag tittade på klockan som jag hajade till. 02:00. "Herre gud, vad jag gör uppe nu?!", var min spontana reaktion, så fick jag gå och lägga mig igen. Den största funderingen är ju hur jag i hela friden kom upp ur sängen, eftersom jag inte hade något alarm på vid den tiden. Så jag har nog gått i sömnen för första gången i mitt liv. Jag upphör aldrig med att förvåna mig själv ;) 

Trötter!

Nu tror jag inte längre att sömnen i natt kommer att vara ett problem. Håller på att somna här redan innan jag har kommit in i duschen. Träning nummer två den här veckan iaf! :)

Söndagen,

Har sovit fruktansvärt dåligt. Inte av någon speciell anledning, har bara haft svårt att sova, plus att hönorna har skrikit lite på morgonen. Idag blir en kort men bra dag tror jag. Ska till syster och kolla på handbollsfinalen och sen till campushallen, hoppas att vi är lagom taggade efter det. Får se om Cicci ger ifrån sig något tecken på att hon lever, annars kikar jag nog till Erika ganska snart. I morgon är det tillbaka till verkligheten och jobb igen. 

Syster i Linköping!

Har hälsat på min syster hela dagen, och varit med på Ikea och Maxi. Hon har det jättefint och verkar få det kanon i sin korridor. Det är verkligen jättemysigt. Är kul att ha henne här också!

Att leta bostad,

är inte lätt. Inte ens nu när jag letar både 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. :P

Sverige vann!

Och det ska bli jättekul att se finalen! :D Jag saknar mitt förra jag en aning. 

Det är i motvind en drake lyfter.

Kommer tillbaka till samma visa som sist. Jack's Mannequin, dark blue. Have you ever been alone in a crowded room?

Fredagskvällen,

Sverige är i semifinal och det ska bli jättekul att se, ska iväg till Erika och Johanna strax. Sen har vi kräftskiva så det blir nog en kul kväll :)

Boende,

Nu när jag letar boende för fullt så har jag:

1) Hittat två boenden att drömma om:
- Högsta våningen i Centralpalatset i stan. "Endast 9848kr/mån". http://common.capitex.se/common/capitex/misc/popup.aspx?ActivePage=/common/capitex/usercontrols/objbesk/objektbesk.ascx&OBJGUID=38CC1BM7TLUVFB7S&OBJTYPE=CMBoLgh&skin=stgtaBrandstodsbolag17&IntrFormFillerTypeName=Capitex.WebIntegration.PersonPresentHousingWishesApplication&IntrFormSaverTypeName=Capitex.WebIntegration.PersonPresentHousingWishesApplication
- JMs nybyggda 1:or i Valla. 1 250 000kr och 3000kr i mån. => med ränta ca 6500kr / mån. Dyrt! Men otroligt bra planerad lägenhet! Om jag vore rik, och inte skulle behövt låna pengar, skulle jag inte tvekat. 
http://www.jm.se/bostader/sok-bostad/ostergotland/linkoping/valla/valla-stadsvillor/prislista/41102-sjobergsgatan-18-linkoping/

2) Insett att boende i T1, som för övrigt ligger bra till och har bra planlösning, inte alls är så dyrt även om de kostar 4584kr/mån. För de har ingen sommarhyra! Så när vi räknade på det är det endast 400kr dyrare än vad jag spenderar idag (inkl värme, el) och jag skulle få bostadsbidrag (något jag inte kan få här). Så summa sumarum, blir det ungefär lika dyrt.

Sen kommer jag såklart att stå ensam för bredband och liknande med det får man ju ta när man bor själv. Men det öppnade mitt sinne en aning. Och tänk vad skönt att ha hyresfritt på sommaren!

Konstig dag.

Inte alls så illa som igår, och det måste ju räknas som positivt. Men det kommer att blir bra tomt i helgen. Sen har jag fått reda på idag att jag ska åka till Buenos Aires i November! Tänk vad häftigt! :D Så jag är livrädd men ser verkligen fram emot det. Vilket betyder att jag inte kommer att vara i Sverige en stor del av vinterhalvåret. Gud, så skönt! 

Funderingar,

Känner mig ungefär som ett blankt papper. Vet inte riktigt vad jag tycker är kul, och har inte lust med någonting. Ingen aptit och en förhoppning om att det hela är en dröm. Vi får väl se när jag börjar inse att det är verklighet.

Minidatorn,

Ska se om jag kan lyckas få den att fungera som den ska. Annars var den bra så länge den varade. Kanske har garanti kvar? Det borde jag kolla.

.

Ledsen i hjärtat.

Vi har hamnat i Corren...

Familjen som nu inte längre är en familj har hamnat i Corren. Det verkar vara en ättrig typ vi har efter oss... Men lite roligt måste jag säga att det är. Här är artikeln i alla fall: 

Okej att ha höns i Ryd

Det går för sig att hålla höns i Ryd under sommaren, men det är ett undantagstillstånd. Det meddelar miljökontoret.

En familj i Ryd skaffade sig sommarhöns och de närmsta grannarna ska inte ha haft några synpunkter på detta. Någon klagade emellertid till miljökontoret som inspekterade hönshållningen.

Hyresvärden Graflunds har gett sitt tillstånd till att hönsen förvaras i uteburen i anslutning till bostaden. 

Men det är inte hyresvärdar utan miljökontoret som ska säga ja eller nej när det gäller djurhållning i tättbebyggt område, understryker myndigheten som inte betraktar höns som ett sällskapsdjur.

Familjen hade tänkt hålla hönsen över sommaren och det är i sin ordning, anser miljökontoret.

Tankar,

Så fort livet kan vända sig. 

En hemsk, hemsk dröm...

Som inte vill ta slut, liksom tårarna. Jag hatar det här.

Börjar att bli rysligt trött på att arbeta!

Spec kväll, för då är man ensam och det är inte speciellt kul.. Ska upp och jobba tidigt i morgon igen. Känns som att det är det enda jag gör nu. Men ska träna i morgon kväll också, det är iaf något att se fram emot, och det behövs!

Umeå!

Helgen i Umeå var väldans trevlig. Jag anlände kl 06 på fredagmorgon och ville inte komma och väcka dem då. Som tur var har jag en snäll pojkvän som jag åt hotellfrukost med i 3 timmar innan vi köpte bebispresent och sen gick hem till Johan, Johanna och Theodor. Och oj vilken söt! Precis som jag tyckte om min syster när hon var nyfödd, och kom hem från sjukhuset. Så vi spenaderade dagen hemma hos dem och sen på kvällen så fikade vi och firade hans 1 månaders-dag samtidigt som farmor och farfar (Anneli och Kent) anlände. Dagen efter åkte vi iväg ut till Johannas föräldrar och familj och träffade dem hela dagen. Det blev som vanligt väldigt mycket mat och fika och en hel del roligheter. Jag kan fortfarande inte sluta att tänka på hur söt Theo är. :P 

Hösten,

Har fått lite lite info inför hösten och ett litet antydan till ett positivt besked om Buenos Aires. Så nu är jag nyfiken!!!

Tiden går för fort!

Har knappt hunnit vara hemma för detta jobb. Jobbade i går kväll och ska strax iväg igen. Attans.

Umeå!

Nu ska jag far till Norrland över helgen, och hälsa på Magnus bror Johan och hans Johanna och deras lille Theodor. Magnus föräldrar kommer också upp i helgen så det blir riktig familjefest. Det blir nog väldigt trevligt. Just nu är jag bara nervös, som alltid när jag ska någonstans, ska packa och passa tider. Har jag allt? Osv... Det ska i alla fall bli otroligt skönt att vara ledig i några dagar för vi har haft massor att göra på jobbet i veckan. Jag håller också tummarna för att jag ska kunna sova på tåget... Lyckades till slut hitta en hönvakt också. Stackars Sarah som har fågelfobi ska mata dem och hoppas att det löser sig bra trots allt. Ja, det var allt för mig på ett tag. Hej då!

Hittade en fin bild :)

 
Oh, den gör mig glad och får mig att tänka på roliga tider.

Sötisar!

Först en bild på mina syskon, fast storleken mindre och sen en bild på den omtalade kusinkaninen:
 
 
 
 

Allt möjligt!

Det var en mycket trött Karin som vaknade i morse och skulle upp och jobba. Men det var en trevlig middag hos Sarah och marsvinen igår! Har inte riktigt insett vilken dag det är och insåg först nu under eftermiddagen att vi åker till Umeå imorgon (!). Jag som skjutit upp all tanke på packning och annat med motiveringen att det som är så långt kvar. Så jag undrar om jag kommer att hinna med allt jag ska innan dess. Det gick iaf smidigt att hämta ut Erikas nyckel. Trodde jag skulle få vara där i evigheter men fick nästan komma fram direkt. Och fick en kexchoklad så det var inte alls så tokigt.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0