Sommardagen

Det är stekigt hett. Fuktigt i luften. Kändes precis som utomlands nere på stan. Lunchade på uteservering med fontän, köpte glass och satt i parken och åt. Det blev inga skor men var väldigt mysigt. Ska nog gå och sova ett tag.

Tentorna

Har kikat och vet att jag i alla fall klarade fysiken vilket är superskönt, har en god chans i biokemin och i mikro en mikrochans (men fortfarande en chans!). Så jag lever på hoppet! :D

Waah!

Nu är det slut! :D Känner hur tröttheten bara kommer över en. Ska ner på stan en sväng och käka lunch och se om staden är sig lik. Sen blir det grillning och volleyboll, tror att det kommer att bli en bra dag. Om jag orkar hålla mig vaken vill säga.

Måndag

Idag har varit en tuff dag. Tenta och sen final tentaplugg inför i morgon. Wish me good luck!

Mikrobiologi

Har inte riktigt känt mig såhär utmattat någon gång av en tentaperiod. Det känns att det börjar närma sig sitt slut. Orken tryter. Magen gör ont. Idag är min sista dag, innan min sista tenta. Hade ett tag på eftermiddagen givit upp hoppet om denna men återfann det någongång nu i kväll. Tack vare wikipedia. Underskattat verktyg. Så i morgon får vi se om jag lyckats läsa in hela kursen nu under den här kvällen.

Roligheter i mikrobiologianteckningarna

- "så forska på det, tack" - Ronny om antibiotikaresistenta bakterier
- TBC tillväxer långsamt, lång generationstid, lång tid innan man dör
- "Det kallas Laggfas, det förstår ni väl vad det är som brukar använda det ofta: "Det laggar""

Lördag

Sjukt effektiv pluggdag. Säkert 11 effektiva timmar i skolan av tolv spenderade. Nästan rekord. Och det slutade på topp. Kanon!

Hittade en fin bild

Biokemin

Vet inte hur jag lyckas, men på något sätt går det typ bättre på kemitentorna här än med de andra ämnena. Jag som inte har varit så duktig på kemi. Kanske för att detta faktiskt var en rolig typ av kemi, som inte innehöll alltför många strukturer och mekanismer. :) Klarade nog den tentan. Nu blir det värre. Köttning hela helgen med fysik!

Dan före dan

Har suttit och drömt mig bort hela kvällen. Idag är det dan före dan och det borde gå bra i morgon. Hoppas att det går bra för min syster också. God natt!

.

Idag är ingen bra dag.

Dagen

Har suttit i skolan från 8-18, ska strax dit igen för en gückelträning. Biokemin börjar kännas okej endå, och det är himla skönt. De andra är det värre med men det är senare problem! Nu ska det sjungas.

Hm

Har nu gått igenom dagen mail. Känner mig lite rastlös. Ska kanske gå och sova tidigt för en gångs skull. Kanske.

Helt sjukt

Har varit i skolan från 10-21 idag och jag är fortfarande pigg. Hallelujah! Det var nog glassen som gjorde't!

Måndag

Tokigt trött. Och värre blir det. Denna vecka är det tentavecka med STOR ångest. Har inte någonsin haft såhär lite tid att plugga som nu. Det skrämmer mig en aning.

Helgen!

Helgen har varit otroligt rolig men intensiv. Stressen inför tentorna börjar göra sig alltmer påmind och jag blir mer och mer osäker på hur detta kommer att gå, men i alla fall. I fredags hade jag helkväll med Magnus, det var länge sen och jätteskönt att inte stressa omkring honom för en gångs skull. I lördags bredde vi mackor åt Urf10 som hade familjedag, jätteroligt att se dem och deras familjer. Man blev pepp själv. Satt kvar i skolan tillsammans med Linnea och pluggade biokemi, och spånade idéer. Magnus, härlig som han är grillade när jag kom hem. Mums! På kvällen gücklade vi för familjedags-gänget och det var sjukt roligt, de verkade uppskatta oss och ha roligt, jag ville inte sluta sjunga just där. Det var en fantastisk känsla. Idag så har vi övat på dinodansen hela förmiddagen/dagen, haft möte + gückelträning. Så nu är jag rätt slut. Hann se en film men Magnus också och kolla lite på Paris inför helgen som närmar sig. Känns kanon! Nu är det läggdags! Kramar och godnatt

Nördskämt

Tre kompisar; en konstant, x^2 och e^x var ute och gick.
-Kolla där borta, sa x^2, en deriveringsoperator!
-Ojojoj, inget vidare, sa konstanten.
-Äh, det är väl inget, sa e^x, jag klarar mig alltid.

Operatorn kom närmare och konstanten började nu bli riktigt nervös.
-Ve och fasa att jag skulle sluta mina dagar så här, grät konstanten.
-Jag är faktiskt också lite rädd, sa x^2, fast bara lite.
-Veklingar, mumlade e^x skadeglatt.

Så kom operatorn fram och e^x presenterade nöjt sig själv och sina mindre nöjda kompisar.
-Jaha, trevligt att råkas, sa operatorn. Mitt namn är d/dy.

Torsdagen

Idag är det SOF men jag har ingen helhelgsbiljett, snålade lite och köpte bara till i morgon. Vi ska iaf grilla med nyblivna Bi6 strax. Det kan bli trevligt. Fick en jättebra gückelidé också men som vanligt så spårar det ur ganska fort. Först var det alkoholhets och nu ska vi lära nollan att atjäla. Och man får inte sjunga sånna låtar ens så det känns som att jag kunde gjort bättre saker på den tiden. Fick även ett samtal från strumpmannen i morse så nu verkar det som att det kommer att lösa sig med strumporna. Skönt! Toodeloo.

Kontot

Var in och kikade i veckan och blev lite överraskad. 1,14kr kvar på kontot. Så risigt har jag aldrig haft det.

Urf som indianer :)

Konstig dag

Vi slutade en och en halv timme tidigare på labben (Wiie!) så vi for till Helena för lite kubbspelande. Så skönt att bara göra något spontant, när livet annars är ett stort schema. I morgon är jag uppbokad varenda minut från 8-21. Utan middagspaus. Morr. Hoppas att dagen går fort. Nu ska jag nog chilla lite i soffan ett tag, börjar bli lite trötter. God natt!

Fokus

Usch jag har så svårt att fokusera när vi har hål, spec på eftermiddagarna. Nu har vi labb 17-21. Och jag vet inte alls vad jag ska göra nu.

Eurovision

Läste precis att Norges bidrag i eurovision heter Haba Haba och Finlands Da Da Dam. Roligare titlar har jag sett :P

Glader

Idag är jag himla harmonisk. Har precis kommit hem från en trevlig (!) löptur. Och käner mig riktigt nöjd. Dagen som inte alls började bra slutade bra i allafall och nu ska jag sätta mig i soffa och njuta lite mer fast denna gång av rabarberpajen från igår :) och kanske lite sorbet. Gjorde egen idag, jordgubbssorbet sedan jag insåg att jag hade för mycket bär i frysen :P Det blev urgott! Och är inte så himla onyttigt faktiskt. Superlätt! Prova själva. 1dl vatten och 3msk socker. Koka ihop, låt svalna lite  och mixa ihop med godtyckligt antal bär. Typ 300-400g tror jag. Mums!

Internskämt från labben idag.

Haha, Sarah titta! :P vårt skulle lungt konkurrera ut det här.

:)

Jag är glad!

Bonjour!

Haha, tillslut! Efter flera dagars strid så hittade vi en. En dyr en men just nu skulle jag kunna betala alla pengar i världen för att ha egentid med Magnus. Kanske inte alla, men uppenbarligen en del :D Vi åker till Paris den 3:e juni och kommer hem den 6:e så vi får ialla fall två heldagar i staden. Ska bli jätteroligt och jag måste verkligen börja öva upp franskan! Wiie!

Humör

Är fruktansvärt skoltrött. Känner igen tendenserna från förra årets vår också. Men, även om jag typ bara har fått Urfarbete gjort idag så har jag ändå fått upp hoppet om en kortisresa med Magnus ändå. Hoppashoppashoppas att den finns kvar i morgon och att han får åka. Vi är i stort behov av qualitytime. Det vore perfekt. Så nu kanske jag kan koncentrera mig lite på jobbet igen. På tal om jobb, Grattis till Sarah som lyckats få ett labbjobb i Linkan i sommar! Det är grymt! God natt nu folk, sov så gott!

Rom

Vi hade hittat den perfekta. Var ute en dag för sent och nu är det slut. Det känns lite trist.

Resa

Så nära men ändå så långt borta.

.

Och med det ville jag väl egentligen säga att jag har haft det himla bra. Är nu nyfiken på nya resemål (som alltid).

Livet i allmännhet

Det var skönt att komma hem, i ungefär ett halvt dygn. Nu har Magnus åkt och det känns lite tomt. Saknar familjen lite. Och det känns inte jätteroligt att plugga igen.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0