Gårdagsmorgonen :)

Nu,

Stänger vi ner datorn för ett tag. Nästa gång vi ses har jag ett nytt hem.

Fredag på jobbet,

Förutom mitt humör för stunden så har dagen varit väldigt bra. Har pratat en hel del engelska och pratat med mycket trevligt folk. Hade Skypemöte med Gunnar och han som är ansvarig i Buenos Aires också, så nu vet jag lite mer om det. Och det visade sig att jag kan åka tidigare än jag trott :) Det ser jag fram emot. Har nu också dessutom pratat med honom där nerifrån och sett hans ansikte så det känns skönt.  

Euuhh.

Ja, det är jobbigt att jobba hela dagarna och att packa hela kvällarna. Spec när sakerna aldrig vill ta slut. Nu är även jag helt slut och på otroligt dåligt humör. Det hjälper inte heller att Martin är borta och Magnus på väg ut... Det kommer ju att bli bra. Man ska bara slita lite för det också.

Sista dagen på Rydsvägen 28C,

Idag är det som sagt min sista dag hemma. I morgon bär det av mot en annan del av Rydsvägen. Det finns mycket som jag verkligen kommer att sakna men också mycket som kommer att bli bra tror jag. En nystart helt enkelt.

16.30 på jobbet,

Har precis kört en optimering som kraschade efter 26 min. Ska precis köra samma igen och se om det tar lika lång tid. Kanon!

Självbehärskning.

Självbehärskningen är inte på topp. Gör inte riktigt det jag ska. Det är inte bra. Är lite stressad av att ha fullt upp och stökigt hela tiden, överallt. Men stundtals har jag det också väldigt bra. Det går verkligen i vågor. Det är bara att jag har lite svårt att fokusera.

Snart,

Jag önskar att jag var framme vid den tiden där jag kan se tillbaka och tänka att allt faktiskt blev bättre.

Vardagen,

Idag har jag börjat min, förhoppningsvis, nya tradition med att vara i skolan tidigt. Men eftersom att jag inte kom in i mitt rum på IMT så for jag hem på eftermiddagen och gjorde de gamla labbarna, hemma. Har fastnat på en del grejer och frågade tillslut min handledare om hjälp via skype, så löste sig allt direkt. Det var visst han som hade skrivit labben... Så nu känns det lite lättare! :)

Mitt i röran.

Just nu är det lite jobbigt på många plan. Det är verkligen rörigt hemma och att ha koll på alla sina saker är ju något man kunde önska att man hade... Det är en väldig röra just nu sen vi tömt förrådet och flyttat ner alla saker därifrån. Idag fick jag reda på vad jag har att göra till på fredag i projektet också, och det är en hel del, mycket som jag inte förstår. Så det är mycket nu. Även på det känslomässiga planet.

Programmering.

Det finns inte något som gör en så frustrerad som programmering. Och när man äntligen lyckas lösa ett problem så kommer nästa lika snabbt. Usch, usch!

Första spadtaget!

Idag har mamma och pappa varit här (ja, mamma åkte hem igår och kom igen idag). Vi åt lunch på stan med Erika, och åkte förbi Jesper och Emmy bara för att visa var jag ska bo nu snart. Sen for vi iväg på JMs presentation av området och det första spadtaget för den nya lägenheten! Vi fick höra lite om områdets historia och fick lite information. 
 
 
Tadaaa! Vi ska visst ha en minnessten i området tillägnad en dam som hette Trolle i efternamn som gjort mycket för området. Så den "satte de ner i marken". Kul med besök av mamma och pappa, och det här! Är även vän med Matlab idag så det känns kanon! 

Weekend i Linköping!

Mamma och Anneli var här i helgen och det var himla mysigt! Erika var med oss en hel del också trots långa nätter. Hela lördagen spenderade vi på stan, och strosade runt lite. Åt middag på den där Mongoliska resturangen som har så god mat och promenerade sedan hem mot mig och hotellet i Ryd. På lördagskvällen åt vi ost, vin och kex på hotellrummet och sov sedan sådär. Efter en härligt hotellfrukost så begav vi oss mot gamla Linköping, där vi såg många trevliga saker, och sen gick vi mot Erika för uppvisning av hennes korridor och rum. 
Efter det så skulle vi till sporthallen för att titta på Rimbo (!) som spelade mot RP. Och på vägen dit gick vi genom trädgårdsföreningen där vi fann en urgod och trevlig lunch, med tillhörande fika, på tropikhuset. Så mätta och blelåtna kom vi fram till sporthallen. Väl där så hade vi knappt hunnit sätta oss innan Erika fick hoppa in i laget. :D
 
Så då blev det extra roligt att kolla på matchen, som i övrig inte bjöd på så mycket skönspel.
 
Här är mamma och Anneli på läktaren. 
 
Och Erika efter matchen. Strongt eftersom hon varit ute två kvällar i rad och efter den där lunchen som avslutades med en stor bit kladdkaka. Mamma och Anneli fick också åka med spelarbussen hem så här slutade helgen i Linköping för deras del medan jag och Erika promenerade hemåt. Nu har jag packat lite (med betoning på lite) till och ska nog gå och lägga mig snart. I morgon blir också en trevlig dag får vi hoppas! :) 

MatLabfrustrationen,

är total. Vad har jag gett mig in på? :P

På väg uppåt.

Äntligen funkar MatLab som sagt! Så då kan jag jobba med riktiga saker i morgon. Tog mig en långpromis på kvällen också, man blir knäpp av att sitta still hela dagarna på samma plats. Och har lyckats packa lite till. Men så mycket saker här finns. Det är iaf skönt att rensa bort all skit som man har samlat på sig. 

7 timmar senare,

Äntligen så fungerar det!

Frustrerad!

Håller på att smälla av av frustration. Försöker installera MatLab 32bit och lyckas inte eftersom den installerar 64bit automatiskt. Och har ingen datanörd i närheten. Det är alltid lika roligt när sånna här kul saker tar vansinnigt lång tid...

Frustrerad!

Oh, ingenting funkar som det ska! Har råkat slänga min skor som jag sålt på tradera... Och får inte tag i köparen. Bankkortet funkar inte så kan inte betala det jag ska med det kortet och jag som äntligen hade tänkt att uträtta lite ärenden och trevligheter. Aja, får väl ta det en annan gång.

Dag 2.

Idag har jag installerat MatLab och läst en halv exjobbsrapport som faktiskt inte kändes åt helvete och nästan var lite intressant. Det är ju bra! I morgon ska vi ha skypemöte om min höst.

Första dagen på IMT!

Alla var förvirrade, ingen vet vad jag ska göra, inkl jag själv. Men det löser sig nog. De verkar vara ett härligt gäng iaf så det ska bli en spännande höst :) Fick lite BigBang-känsla också, och kunde inte låta bli att skratta för mig själv. 

Blir glad så fort jag tänker på det här så här kommer fler bilder:


 
 
 

Allvaret igen,

Idag börjar jag min nya kurs. Är himla nervös faktiskt. Och det verkar vara något stort möte med en gästföreläsare som jag ska på. Så, jag hoppas att jag får någon sorts introduktion innan det här... Annars kommer jag vara en förvirrad själ när jag kommer hem ikväll.

Psy,

En låt som spelats på radio en del och som är väldigt speciell men inte går att få ur tankarna när man hört den:
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Kajaktur i St. Annas skärgård!

 Hej! Jag har så ont i armarna och kommer att sova gott inatt! Det var otroligt skönt att vara på minisemester. Känns som att vi var borta mycket längre än en dag. Och vilket väder vi hade (förutom på hemvägen, därav det onda i armarna...). Kan berätta mer någon annan gång med här är lite bilder sålänge.
 
 
 
 

Kajaking,

Det är fint väder och ska bli kul! Vi (Helena) lyckades få låna en bil också så kommer vi fram. Tydligen hade vi fått gå 7km annars. En liten missräkning med tält och all packning. Så det var tur!

Tankar,

Det är väldigt tomt. Och jag känner saknad. Kommer nog göra det ett tag. Och det är väl så livet ska vara, upp och ner och hit och dit. Livet går vidare ändå, oavsett om man vill eller inte. Ska försöka att njuta av kvällen och morgondagen ändå. Det ska bli väldigt spännande. Men samtidigt finns tankarna där att det var det här som vi skulle gjort denna sommar... Och då blir det genast känslomässigt igen. Är lite stressad nu över allt som sker. Iväg nu, jobb på söndag och så börjar kursen på måndag. Och flytt mitt i allt. Känner mig lite ofokuserad.

Honing!

Har även beställt lite honung idag. För min förkylning blir inte bättre. Och den lär inte vara bättre efter helgens äventyr. Men har nämnt den för några nyfikna själar så länkar hemsidan, som är av lite biotekniskt intresse: Doktorhonung.se

Wow, it's for real...

Har precis fått reda på att jag kan flytta redan den 22:a september. Nu känns allt helt plötsligt väldigt verkligt... Och otäckt. Och jag funderar över hur jag ska få dit mina stora saker som säng, skrivbord, byråer, datorn och tvn. Men sånt löser sig väl på något sätt. Idag har jag tagit mig i kragen och dammsugit lägenheten. Så nu är det lite finare igen! Sen så sov jag på soffan som vanligt. Men så fick jag ett sms och blev som tagen ur filmen "Yes, man!". Det stod "Vill du gå och plocka svamp med mig?". Min hjärna sa: Oh nej det orkar jag inte, vill bara ligga kvar i soffan. Men tog mig i kragen återigen och pallrade mig dit. Och för att vara mig så var det vansinnigt långt till den skogen. Undrar om jag kommer att åka dit igen nu när jag vet hur långt det var... Men det var väldigt trevligt! Och vi hittade lite svamp som jag åt upp när jag kom hem.

I morgon ska vi ut på paddeltur, jag och Helena. Och sova i "tält". Insåg precis att det inte heller går några bussar tillbaka. Och jag ska jobba på söndag. Är lite nervös över allt möjligt just nu. Och den där himla kursen som jag ska börja på måndag. Har inte fått någon info alls om den...

Aja, det blir alla morgondagens problem. God natt!

Dagen,

Har varit lite deppig idag och inte alls velat gått ut i blåsten. Skulle uträtta massa ärenden som inte heller blev uträttade. Men jag var i skolan och "åt lunch" med Jessika och Reb, det var länge sen och himla trevligt. Sen på kvällen for jag till tandläkaren nere på stan. Då var jag inte alls på humör. Sen svängde jag förbi Erika på vägen hem och gjorde mig en varma koppen till middag och hon har en hemskt trevlig korridorsgranne. Skulle förbi Helena också och säga hej, och kom hem nyss. Det var jättetrevligt, verkligen! Så nu är jag glad, och det är mycket som känns bra för en gångs skull. Nu ska jag bara försöka sova så att jag kan komma upp till låssmeden som kommer hit i morgon bitti (sa åt Magnus att beställa den snyggaste de har ;)). Haha, skämt åsido så måste jag helt enkelt iaf vara vaken när de kommer. God natt!

Känslosam dag.

Dagen har varit bra i stort förutom ett litet misunderstanding på kvällskvisten. Och Jesper ringde och så pratade vi lite mer om saker som jag borde/inte borde ha med mig när jag flyttar. Hela dagen har annars spenderats med Sarah på stan, jättetrevligt och tiden bara rann iväg. Tror att vi båda var lika slut när vi kom hem igen. Insåg då att jag köpt en tröja och en glass som matchar varandra (blåbärssorbet), så behöver inte vara lika orolig på att spilla på mig iaf ;)

Och såklart, idag fyller lillebror år! Så stort grattis till honom!!! Han är så mycket större än vad jag inser :D

Tråkigt.

Jag har himla tråkigt. Har inte ens en nyckel så kunde varken gå upp till förrådet eller och slänga soporna, förrän Martin kom hem. Och det behövdes. 8 kassar sopor fick jag ihop det till. Mhm, vi bor i ett litet råtthål just nu. Har packat ner ytterst lite saker i flyttkartonger och insett att jag behöver fler... Och det är extra tråkigt att inte kunna göra något när alla de andra är ute på roligheter.

Erika fyller 20år!!

Idag är dagen så syster blir systemetmogen. Hon och Hanna var här idag på Kinamatslunch och det var väldigt trevligt att träffa dem båda. Hon skulle på finsittning ikväll så det blir nog en himla trevlig kväll! :) Vaknade i morse brevid, inte Magnus, utan Magnus kompis Fredda. Och så har vi Martin som är inneboende här, så det har varit mycket folk här idag vilket jag tycker är jättetrevligt som inte kommer utanför dörren. Så det känns som lite korridorsliv här just nu och det passar mig, konstigt nog, jättebra. Nu ska jag bara bli frisk! Har lite svårt att sova på nätterna... Hejaheja! 

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0