Lördag!

Har inte skrivit på ett bra tag nu, så tänkte berätta lite om vad som hänt på senaste.

I veckan har vi nu alltså börjat med organisk kemi och biokemi, och även om de första dagarna var helt sjukt trista så börjar det bättra sig och bli riktigt intressant. Ska bara försöka få tillbaka motivationen igen, annars är det jullovet som håller skenet uppe.

I torsdags skulle det bli kravall, men efter en hård vecka är man inte riktigt på topp så vi följde med tjejorna på bio ist, och såg bröllopsfotografen. Jag inte inget superfan av svenska filmer men den här var hyfsat bra ändå. Trevligt var det om inte annat (: Kom hem till ett gäng taggade grabbar som, som tur var, avlägsnade sig ganska fort. Haha, vad hemsk jag låter.

Igår var det en bra dag! Bara två schemalagda saker och middag hemma hos Helena sen. Supergott och supertrevligt! Har fått lite ny inspiration gällande mat nu också, det är alltid kul. kom återigen hem till grabsen som satt och käkade pizza. Just det, igår var dagen då jag fann en ny älskling också. Vi åkte och hämtade skrivaren och ett paket som jag trodde bara innehöll en sadelmuff men; Mamma är full av överraskningar och hade packat ner nya Dan Brown-boken, en termos, en mascara, lite idomin, norrtäljetidningen och sadelmuffen. Som utfyllnad fick vi lite extra toapapper. Man kan inte annat än le. Tack mor! :) Så, min nya älskling är alltså sadelmuffen. Tack vare den slipper jag få urinvägsinfektion och får en betydligt bekvämare väg till skolan; kanonbra uppfinning!

Today ska det bli plugga av, har skumläst boken lite men det är knepigt när allting är på engelska. Snart ska jag iväg och nöta lite algebra med Sarah, och sedan får jag nog fullt upp med Aminosyror. Konstigt nog känner jag mig inte stressad än. Får se vad det bli framemot kvällen. Just, en 20-åring som pluggar till civ.ing. är just ikväll med på postkodmiljönären för att få lite cash. Riktigt fiffigt sätt att dryga ut kassan på! Så det ska jag nog spana in.

:)

I morgon så kommer moderjord och Erika :) Längtar himla mycket efter det, för det var så länge sen!

Hmpf

Today is a good day. Eller? Idag är jag inte alltför taggad. Skulle behöva en motivation utan sjutton för att klara mig igenom det här, och just nu är den helt veck. Längtar som en tok till jul. Då man äntligen kan slappna av helt utan en tanke på allt om orbitaler och aminosyror. Vi hade tenta i går, nästa måndag har vi dugga och måndagen därpå har vi kortrollskrivning. Det hjälper inte att vi har schemalagd till från 8-17 större delen av veckan. Så ja, idag är jag inte alls positiv. Skulle mest av allt bara vilja krypa upp i soffan, och stanna där länge.

Kanondag!

Har nästan lite tentaångest. Nej, den gick inte alls bra. Eftermiddagen var betydligt trevligare, Katarina var här och jobbade lite (fixa med hemsidan) sen gjorde vi nån skum wok. Därefter var jag och Cicci på väg till vårt efterlängade steppass - trodde vi. Det var fullt så vi hamnade på ett boxpass istället. För att avrunda dagen fick jag en rejäl punka på vägen hem. Magnus coachade mig igenom lagningen (thank god för att vi köpte ett lagningskit). Och nu, äntligen får jag sova. Hittade en kul bild på Magnus också, jag tror att han bjuder på den ;)

Såhär ser jag ut nuförtiden, eller ja, under tenta-p iaf.

Ska precis sätta mig och börja igen. Jag och Cicci satt här från halv 2 till 10 igår, med en middagspaus. Woho. Men, nu har vi lärt oss att buffertar är så mycket enklare än vad det verkar. Kanon!

Mattips: Stek kyckling med en massa vitlök och paprikakrydda, ha i paj med feta ost och soltorkade tomater. Mums! Idag ska vi prova att göra svampsoppa :)

Mamma och Erika kommer upp snart, och även om schemat rean är överbokat så längtar jag som sjutton. Ev så kommer farmor med också :)

Ska fortsätta med övningstentan nu, see you.

Mysfredag!

Har pluggar fram till 18, sen tog jag faktiskt lite fredagsledigt och gjorde en enkel men god middag med Magnus. Vi stekte kött och hade sås och ris till, men köttet blev supergott då vi bara klappat in det med salt, peppar, lite olja och vitlök precis innan! :) Vi hann med en storhandling och nu ska det bli soffmys för hela slanten. Thank God it's Friday!

H&M

HM har just väckt ett sko- och koftbegär. Så det står på min önskelista till jul!
Önskas: Presentkort på H&M och Twilfit :)

Rate...

God kväll. Har kommit att tänka på en del gamla roliga saker, typ som att vi alltid brukade ligga på köksgolvet och ha kul efter middagarna. Fysträningarna i sporthallskorridoren och så. Och inser att jag verkligen behöver någonting som förgyller min vardag just nu. Inte för att det är dåligt, för det är det inte. Jag och Magnus har det kanon och annars så är det nästan trevligt att gå till skolan (förutsatt att man haft en bra morgon). Men just nu när det är kemiplugg 24/7 så skulle det behövas något litet, som inte tar någon tid men som ändå förgyller dagen. Tips? Hm, bra musik kanske. Bakade mockarutor tidigare i veckan, thank god för det! Och bakade bröd i söndags, då jag fortfarande hade lite fritid. Men det håller på att sina precis som skafferiet. Fast det är lite av charmen också. Ibland. Lever fortfarande på tisdagsyogan.
I morgon ska jag och Sarah pressa Rate så det är nog dax att sova strax.
God natt!
Mami: Krama familjen lite extra från mig. Jag saknar er alla.

Skulle behöva min gamla matta:

där det stod "today is a good day".
Livet kämpar på med kemin i spetsen. Har suttit hemma hela dagen och slitit med elektrokemi, vilket inte är det lättaste. Annars börjar vi få lite mer ordning här hemma (: Och i går va jag och cate på poweryoga, det kan man leva på länge. Superskönt! Annars händer det inte mycket nu fram tills på måndag skulle jag tro, då jag kommer att få tälta utanför tentasalen för att få en plats.
Får önska Cate och Magnus lycka till inför Kontrollskrivningen i morgon också! :)

Det värsta av allt är att...

Ha så fullt upp med tråkiga saker att man inte ens hinner träffa de man tycker mest om. Typ familjen. Jag saknar verkligen mina syskon just nu. Och kommer att ha ett helvete med att ta ikapp allt under alla helgen att jag inte ens hinner planera in en helg som jag kan ses på.
Vet dessutom inte om det är värt att lägga ut 500kr på en bok vi kommer att ha i 4 veckor... Det är då den andra boken vi behöver köpa nästa vecka...

Trött och stressad.

Vi har fått det nya schemat nu och det är inte att leka med. Ser inte ut som om jag hinner med en hemresa innan jul ändå. Har ett jävla killerschema ända fram till jul. Radiotjänst har vart och knackat på men han var inte förvånad över att vi inte betalt tvlicensen efter två veckors inflytt. Men, utan internet har jag helt missat att anmäla mig till kemitentan. Så ev kanske jag inte får plats. Vilket är helt jävla åt skogen. Vi kommer att ha det tufft innan jul. Jag som redan börjar tråna efter ett jullov. Egentligen borde jag väl ägna hela min vakna tid till att plugga men så roligt är det inte. Och det går inte att koncentrera sig 24/7. Ska nog bryta ihop en sväng, för att gå på yoga och ta nya tag senare.

Egen lägenhet MED internet :)

Hellu kära vänner, och alla ni andra. Nu har vi äntligen fått internet till hemmet, vilket är superskönt. Snart kommer förhoppningsvis en skrivare på posten också så att man slipper hänga på kopieringsservice 24/7. Jag tänkte att jag skulle ta lite kort på lyan så att ni som inte vart här (vilket är alla utom Elin, mami och papi) får se hur det ser ut (: Har nu äntligen fått upp gardiner i vardagsrummet och sovrummet.
Hm, det var jättelänge sen jag skrev något så kan iaf berätta att vi hade finbesök i form av Elin förra helgen. Verkligen jättetrevligt. :) Nu är det fullt upp med kemi (har tenta om precis en vecka) och tillvaron är genast lite tråkigare. Tog ledigt i torsdags och cyklade upp till Tornby med catta, sen fixade vi mat och myste framför tvn med äppelpaj om jag inte minns helt fel. Fredagen spenderades med kemiböckerna och Cissi, vi gjorde tokgod middag i form av en paj med kyckling, fetaost och soltorkade tomater. Rekommenderas starkt. Vi premiärtittade på Idol (ja, vi har fått igång tvn också, vilken lyx!) och hade allmänt mys. Sen provade vi poweryoga på lördagsförmiddagen, och det var verkligen toppen, det var länge sen jag var så avslappnad. Så tänkte prova det i morgon igen (:
Har försökt jobba ikapp kemi hela helgen och lyckats något sådär. Men det är svåra saker. Nu har Magnus också kommit hem! Oj, vad man kan sakna någon som inte är hemma. Men nu är han tillbaka efter ett besök i Rimbo. Det är trevligt att ha lite rörelse i huset nu igen.
Jag försöker också att hitta någon helg som jag kan åka hem på, tyvärr hinner jag nog inte innan ni bruds åker iväg och glassar, men kanske den 20 nov. Där någonstans ser det ut att finnas en lucka. Saknar nämligen mina syskon och familj som jag inte träffat på en och en halv månad nu.
Nej, åter till matlagningen. Hej så länge!
Just det, Grattis Sarah 20år och Hanna 19år i efterskott!

Aaaaaah! :)

Underbara dag!


Det är strålande väder för första gången på länge, vi har fått nycklarna till lägenheten och har alltiså nu en helt egen lägenhet (!) OCH jag klarade dugga 2! Det är värt att firas! Det var 316 som klarade och 423 som kuggade denna dugga vilket betyder att man ska vara helt överlycklig!

Ikväll är ska Cate, jag, Magnus och ev Hanna bli bjudna på resturang av p7 :) Sen kommer mamma, pappa och magnus familj i morgon. Det här kommer att bli en kanonhelg!

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0