Nja,

har sån huvudvärk idag. Det beskriver dagen i stort tillsammans med ett väldigt rörigt jobbpass. Kollade första halvleken på handbollen nu, och man blir ju alltid lika sugen. Tecken på att jag borde bli bättre på att träna. :P God natt!

Helgen,

Har varit otroligt slö i helgen. Sovit i snitt 13h per natt och latat mig en aning. Gått en powerwalk (på riktigt), platnerat om kryddor och haft syster och Hanna här på besök. I morgon är det knegarvecka igen. Nu är det endast 5 veckor kvar... Jag räknar ner! Idga får jag vara uppe länge, ända till kl 22. Börjar inte förrän 8 i morgon. Konstigt nog uppskattar jag de tidiga passen mest. Man får så väldigt lång kväll då :) God natt! 

Sista dagen som 21 år,

Vad ären går fort. Jag känner mig fortfarande som 20 år, och 22 år låter hemskt gammalt. Samtidigt som jag är yngst på jobbet. Men för en gångs skull känns jag att jag själv har lite koll på läget, för att jag gjort flera aktiva val angående mitt kommande år. Och det är nog några av de bästa beslut jag tagit. Samtidigt som friheten att jobba är otroligt avslappnande. Även om jag fortfarande är lite stressad (det försvinner ju inte direkt), så är det fantastiskt avslappnande att jobba, och framförallt faktiskt vara ledig under den övriga tiden. Det är en otrolig skillnad i välbefinnandet att inte gå runt med dåligt samvete varenda stund. Och vi ska ut och resa! Något jag dröm om sedan jag själv tog studenten. Nu blir det äntligen verklighet. Man måste ju passa på medan man är ung, eller hur? ;) 

Fika?

Jag som äntligen skulle bjuda både jobbet och vänner på fika lyckades bränna kakan i ugnen. :( Så vi får se hur jag lyckas rädda det i morgon. Det har varit en bra dag ändå. Gick på zumba för första gången, och gud vad jobbigt det var! Väldigt konditionskrävande, alla var genomsvettiga efteråt. Lite mycket salsastyle för min del men det var roligt. Så, jag lyckades göra av med 7 klipp på campushallenkortet, som gick ut idag. Det var alla gånger jag hade kvar. Så nu står jag på noll igen, men har återupptäckt glädjen att träna. Att jag däckade i soffan snart därefter nämner jag inte ;)

Body Worlds,

Jag skulle väldigt gärna vilja gå på Body Worlds-utställningen som de har i i Södertälje från och med nu och hela hösten. Det vore häftigt! Har dessutom precis läst om kemisten som kom på hur man bevarar kropparna såhär i Ond Kemi som jag läser nu. Så det vore coolt. Någon som vill med mig?

Sommar och sol!

Har suttit ute någon timme nu på kvällskvisten och det är otroligt skönt ute. Idag fick jag besök av en man från kommunen. Vi hade visst inte tillstånd för hönsen (något som man behöver i tätbebyggt område) men det löste sig smidigt. Det var visst han som ringt mig flera gånger varje dag och som jag trodde var någon försäljare (och därmed aldrig ringt upp numret...). Så kan det gå. Nu ska jag njuta lite av de sista innan det åter är dags för en jobbvecka. En kort sådan, det ska bli skönt!

Tired,

Det blev ingen spruta idag men blev en aningen både klokare och lugnare av lite rådgivning. Är väldigt trött idag, tror att det beror på allergin. Trots att jag sov till 11 i morse så somnade jag i soffan vid 20. Det är inga roliga dagar just nu! Typiskt att det är så när jag är ledig. Vill gärna inte ens gå en promenad för jag blir så snuvig. Nu ska jag snart gå och sova på riktigt.

Vaccin,

Nu snart ska jag ta steget ner på byn för att försöka vaccinerna mig mot hepatit A och B. Hoppas att jag får en tid, så att detta blir avklarat så fort som möjligt!

Snuva.

Är vansinnigt allergisk. Typiskt.

Pengar!

Jag har fått min lönespec och det känns fantastiskt. Har aldrig tjänat såhär bra, och inte heller insett att semesterersättningen ökar med ökade lön och arbetande. Står också något om livskomp som jag inte lyckats klura ut vad det är än, så är det någon som vet får de gärna berätta det. Den enda jag kan tänka mig är någon form av övertid..? Så det känns otroligt bra att ha blivit äldre och få lika mycket som jag fick på hemtjänsten i månaden, för tre veckors arbete nu. Men sen antar jag att helgarbetet har ganska mycket med saken att göra. Men jag är glad för det! :D

Dunderhonung!

Kolla in det här:
www.doktorhonung.se

Hittade det i en tidning på jobbet. Kan bara säga en sak; att det där vill jag prova! Förkylningsvarianten åtminstone.

Märks det att jag knappt pratat med någon på ett tag?

Lyssnade på sommarpratare idag på jobbet; 
Ulf Ellervik som skrivit Ond Kemi (som ligger på nattduksbordet) och Anja Persson. Det var väldigt intressant, jag som aldrig lyssnat på sommarpratare tidigare. Det var till och med trevligt! Den förstnämnda var väldigt inspirerande och fick mig lite på kroken. Får se om jag tycker samma sak efter att ha läst hans bok. Och Anja, ja Anjas prat. Det var fantastiskt. Jag kände igen mig i mycket av vad hon sa och blev väldigt berörd av henne. Ville både gråta och skratta av lycka när hon avslutade med att hon ska bli mamma. Det var verkligen känslosamt och det kändes som om man verkligen kom henne nära på djupet. Så tips om ni har tråkigt/vill ha ljud när ni solar: Anja och Ulf! 

Yr höna?

Den här helgen har varit stressig på jobbet. Det är sjukt svårt att ta alla beslut om saker man är osäker på när man är ensam. Tänkte härom veckan på en rubrik som mycket väl skulle kunna hamna i Aftonbladet "Halva Sverige i magsjuka; Arla sköttes av sommarjobbare". Haha, som tur är finns den bara i mitt huvud! Lyckades ändå göra mer än hon som jobbade kväll förväntat sig. Kan bero på att jag trodde att både hennes och mina arbetsuppgifter hörde till mitt pass. Så man kan sammanfatta det hela med stor förvirring. Men 45min efter att mitt pass slutat hade vi rett ut allt jag undrade och så fick jag gå hem. Så idag har jag fredag! 
 
Efter jobbet snackade jag lite med grannen och hönorna, sen for jag och tränade. Hör och häpna, jag gick till gymmet och tränade; Ja, vaddå?! Jo, armar/överkropp! Det var inte igår! (Kan ha något med att göra att jag haft 2ggr kvar på kortet som går ut på onsdag) Men ändå! Det är urskönt. För att kompensera så köpte jag godis och beställde pizza på vägen hem. Helt perfekt, då hann jag duscha lagom till den var klar. Snacka om semesterfeeling. 

Bruce,

Har hört att det är många som kommer att semestra i Göteborg i helgen. Kanske Bruce kan ha något med det att göra? Jag måste bara berätta om när jag, mamma och Erika var på hans konsert på Stadion. Mamma och pappa hade sett honom dagen innan, och det verkade ha varit väldigt bra, såpass bra att mamma promt skulle in med oss kvällen efter igen. Vi köpte biljetter av någon utlänsk typ till överpris utan att ens veta om de var äkta. Det var en lång väntan och när vi hade suttit och väntat ett bra tag även inne på Stadion så kom det ut en ung fräsch man på scenen. Ljudtekniker eller något trodde vi, jag och Erika. Vi skämtade också om att det där var Bruce, men för oss var det givet att sådär ung och vältränad; det var ju inte Bruce, han ska ju vara gammal. Snacka om att vi blev snopna när han började sjunga. Och snacka om vi blev snopna när det faktiskt var Bruce Springsteen på scenen som vi skämtat om. Haha, de som satt brevis måste skrattat ihjäl sig! Haha, och det gjorde vi också när vi insett vårt misstag. Konserten var dessutom fantastisk! 

Anonym;

Haha, fick den här bilden idag och den fick mig att skratta! 
Det är visst inte bara min man som vill ha kryddorna i alfabetisk ordning :P
 

Lördagsnatten,

Är inte alls bitter över att jag var tvungen att jobba... Spana in det här:
 
Oh så fina! :) Närmare natten såg det ut såhär:
 
 
Haha! :P

Sommarträff med UrF,

Oh jag hade också velat vara med dem ikväll, det var väldigt kul att träffa dem igen. Vi åt middag hemma hos Rebecka och nu så har Mark och Ullis ordnat en lite lekrunda (med alkohol såklart). Jag lånade ut våra shotglas och så tittade vi på hönorna. Sen fortsätter de sitt lekspår mot Valla där Ullis har hyrt en lokal. Tror att de får det väldigt roligt!

Snålis?

Bokade tågbiljett till Erika från Värnamo till Sthlm och blev lagom snopen när det står såhär i bekräftelsen:

Fredag!

Ska njuta av mig fredagskväll som blir aningen kort eftersom jag börjar 6 i morgon. Försöker intala mig själv att jag trivs väldigt bra på jobbet, och det gör jag ju, men helst av allt vill/behöver jag vara ledig. Så ser väldigt mycket fram emot nästa vecka då jag är ledig må-tis och lö-sö. Är väldans snuvig idag, attans. Och idag på jobbet fick vi ta hem lite varor som vi inte hunnit göra analyser på, så har nu massa smaskens hemma och ångrar mig en aning att jag köpte frukostyoghurten igår... Så det var lite som julafton fast på sommaren. Har städat hos hönorna också, men sist jag städade så slutade de typ att lägga ägg... Så det blir intressant att se hur det blir i morgon. De är bra söta ändå!

Humöret,

Har känt mig lite hängig den här veckan. Har ingen riktig ork. Idag var jag ledig och hade lite planer men har inte gjort något vettigt alls idag. Sovit halva dagen i soffan... Ska pallra mig iväg till affären nu för att inhandla middagen, Sarah kommer hit! :)

Förkyld och allergisk,

Mår sådär måste jag erkänna. Har har ont i låret i två dagar och är förkyld. Inte alls pigg... Och har inte haft mycket att göra på jobbet heller så det har varit rätt långa dagar.

Rastlös,

Nej, nu börjar jag tycka att det är lite småtrist att vara hemma och jobba hela sommaren. Tur att det inte är strålande sol hela dagarna iaf, men det vore skönt om den kom fram på kvällen så man kunde vara ute något ändå.

Ledighet,

Oh, jag vill ha mera helg! Det är fantastiskt.

Söndag och familjebesök!

Oh jag har haft en bra dag! Mamma, Pappa och David var här idag och vi åkte ut till Bergs slussar och åt lunch som lite minifödelsedagsfirande (lite i förskott...). Sen latade vi oss här hemma och åt en grillad middag och efterrätt. Det blir alltid mycket mat när jag har besök här. Fick en jättefin kruka och blommor av dem:

Jag platerade dem direkt eftersom man vet aldrig när det blir gjort annars. Så nu har jag det lite finare på uteplatsen. Passade även på att plantera om tomaten, det har jag dragit ut på länge. Det blev himla bra iaf och det är rätt mysigt att ha lite sånt att pyssla med. 

Här är en bild från Berg också: 

 

Miniurfträff!

I kväll har vi ätit pizza och spelat Art of Science hos Rebecka och Pernilla. Och det var faktiskt ganska kul, men man ska nog ta den snabba varianten! Vi spelade medel som skulle ta en timme, vi höll nog på i nästa 5 timmar... Och då har vi ändå pluggat rätt länge :P Men som sagt det är lite roligt att vara nörd. Och att träffa dem igen, speciellt eftersom jag inte kan vara med på återträffen nästa helg. Nu ska jag gå och lägga mig och i morgon kommer min familj hit! Eller iaf delar av den, det ska bi trevligt! :D

Vilodag,

Idag går jag runt och huttrar och har inte riktigt lust att göra någonting. Så det är precis vad jag gör. Ska iväg till Reb sen för att träffa resten av Urfarna och äta pizza. Det blir nog trevligt. Annars har jag blivit väldigt reseinspirerad och vet nu på ett ungefär hur jag vill att resan ska se ut. Stort framsteg! :D

Hönorna!

Plockade varma ägg idag! De är nästan uppe med tuppen, fast de inte har någon. Vaknade av att de hoppade ner från sina pinnar och började kackla efter mat kl 8. Och det var ju ganska skönt egentligen, för då kom jag upp ur sängen. Måste visa dem också för er som inte varit här: Här är två av dem, den tredje gömde sig under presseningen. Börjar tycka väldigt mycket om dem. Det är trevligt att ha dem som husdjur! 

Akutbesök på fredagen den 13:e.

Det blev ett himla pådrag och jag fick åka ambulans med blåljus, och inte ens möta dem på parkeringen. Trots att jag jobbat med besvären hela dagen. Så en stor eloge till ambulansfolket, och de alla människorna som pysslade med mig på akuten. De har testat allt möjligt och jag fick till och med smörgås och saft innan jag fick gå hem. Men jag blev otroligt chockad när ett samtal till sjukvårdsupplysningen ledde till "rör dig inte, vi kommer och hämtar dig i lägenheten". Och som ni alla vet så kommer då även en massa tårar. Så nu är jag otroligt trött. For förbi Johanna som bor vid resecentrum på hemvägen och gosade lite i soffan och kikade på resdestinationer, vilket gjorde mig på mycket bättre humör! Men nu är det verkligen sovdags. Gute nacht.

Torsdag

Telefonen mår bättre idag. Jag lyckades inte vila ut, vilket var min plan. Men har haft kortbesök här och visat lägenheten och hönsen, det var trevligt. Och sen funderat ut vart jag vill åka någonstans, vilket alltid ger mig ångest.  Men nu är det sovdags iaf, inte mycket att fundera på. Jag har haft en väldigt bra dag på jobbet, och efter i morgon ska det blir skönt att vara ledig lite. Fick reda på idag att jag har 16h övertid att få lön för, kanon! Det hade jag inte räknat med. Så jag jobbar nog lite mer än heltid enligt det där. Tur att jag trivs! 

Telefonen

Telefonen har humörsvängingar, den dog idag igen. Och ringde inte i morse. Tack och lov så vaknade jag av att jag drömde att jag skötte hönorna så dåligt att de rymde, klockan 05.20. Hade som enda dag under sommaren inte heller lunchen fixad. Vet inte hur, men jag lyckades komma tio minuter tidigt till jobbet, laga lunchen och hinna äta frukost (delvis på jobbet) innan kl 06.00. Och släppa ut hönorna! Vet inte riktigt hur jag lyckades med det faktiskt. Så nu håller jag tummarna för att alarmet sätter igång i morgon... PS. Fick även ett kul paket idag på posten i form av en intressant bok. Tack mamma! DS.

Like an artist,

Har börjat experimentera en del med maten, och det är himla kul. Det blir inte alltid bra men idag gjorde jag något som jag inte alls brukar. Det jag hade med mig hem från affären kom mestadels från grönsaksavdelningen, och jag har nu en salig mix av allt möjligt som, inte potatissallad, utan grönsakssallad. Rödbetor, morötter, blomkål, rädisor, zuccini och purolök. Det blir helt klart roligare med roligare mat. Gjorde även glass av grädden som gick ut idag: Mörk choklad och apelsin samt citron/persika/litelitevitchoklad-glass. Det ska bli spännande att smaka dessa i morgon. Är en expert på att skapa lite spänning i tillvaron med pyssel, och jag är glad av att ha lite kreativitet tillbaka. Nu ska jag försöka få in hönorna i sitt hus, vilket inte alls är lätt när jag ska lägga mig tidigt och de inte längre är rädda för mig. Har även ägg i överflöd som om någon vill ha så är det bara att ta med sig en kartong och komma hit! :)

Uppe på tok för länge!

Igen, och även om klockan är långt innan tio så är det sovdags för länge sedan. I morgon och tre dagar framöver börjar jag kl 06.00. God natt!

Like a baby,

Vill jag inte gå och lägga mig. Fast jag trivs himla bra med att jobba, och vara ledig med stort L, när jag väl inte jobbar. Det är otroligt skönt, och även när jag jobbade inom hemtjänsten så kunde jag känna att jag hade det bra. Ett praktiskt och varierande jobb är verkligen kanon. Jag mår mycket bättre de här perioderna än jag gör någon gång under terminerna. Är mer avslappnad. Det är otroligt skönt.

Like a baby,

Vill jag inte gå och lägga mig. Fast jag trivs himla bra med att jobba, och vara ledig med stort L, när jag väl inte jobbar. Det är otroligt skönt, och även när jag jobbade inom hemtjänsten så kunde jag känna att jag hade det bra. Ett praktiskt och varierande jobb är verkligen kanon. Jag mår mycket bättre de här perioderna än jag gör någon gång under terminerna. Är mer avslappnad. Det är otroligt skönt.

Uteplatsen,

Det är verkligen avkopplande att sitta ute, nu när det är så varmt också att man kan sitta ute fast det är molnigt. Slumrade till en stund och ångrade bittert att jag bokat in mig på träning idag så att jag måste gå därifrån. Det är ju helt underbart.

Vansobroresultat,

Det gick bara bra för mannen min, han simmade på 1:16:21, och det verkade ha varit som hans trodde. Hans uppladdning bestod av en 2km tur, en enda gång. Duktig en!

Livet som höna,

Idag har jag städat upp lite efter röran som vi haft ett tag. Det är skönt att ha det lite renare nu! Eftersom det här är min enda lediga dag nu så ska jag bara göra iordning här hemma och laga mat inför veckan tänkte jag. Ta det lite lugnt. Börjar bli en aning förkyld och vill inte behöva vara hemma ifrån jobbet för en sådan sak! Bli också fascinerad över att våra hönor kläcker ur sig ett helt ägg varje dag, hur lyckas de göra ett nytt varje dag? 

Massor med god mat!

När livet annars är sig likt så finnd det något som kan liva upp vilen jobbdag som helst, nämligen god mat. I går tog jag mig friheten att handla mig en del som skulle visa sig bli väldigt smarrigt. Sådan mat brukar jag inte göra, men tänkte att jag skulle testa för omväxlingens skull, och det blev väldigt smarrigt. Quesadilias med kyckling, getost och honung. Receptet hittade jag här: 
http://frusofie.alltforforaldrar.se/2012/june/quesadillas-med-kyckling-getost-och-honung.html
 
Sedan har jag testat på att göra egna yoghurttäckta nötter och bär. De är inte klara än så kan inte riktigt säga om de blev bra, men provsmaket intygar att det blir gott! Man skulle ha ca 1dl yoghurt i ett kaffefilter i kylen ett dygn så att vasslen rinner ur. Sen bara blanda det med 150g vit choklad och röra i det man vill. Receptet var till kokostoppar, men jag gör lite allt möjligt. 
 
 
 

Vansbrosimmet!

Idag simmar Magnus och hans kompanjon Vansbrosimmet, och jag håller tummarna för dem här hemma.

X-tra

Ska precis gå och lägga mig, bara för att åka till jobbet i morgon bitti igen. Jag har fått hoppa in extra för att de har produktionen på högvarv över helgen. Mindre ledighet, mer lön, eller hur man nu säger. Det är en liten tröst iaf!  

Solo

Nu har Magnus precis lämnat lägenheten och jag kommer att vara här själv i över tre veckor. Det är lite tomt, men tror också att jag kommer att tycka att det är ganska skönt. Jag praktiserade som hönsmamma i morse eftersom det nu såklart är min uppgift att se till att de små hönisarna mår bra. De är inte lika skygga längre, så snart kanske de slutar vara rädda.

Tant Karin och Farbror Magnus,

Magnus bror Johan och hans Johanna har fått en liten Theodor! :D

Vimsighet

Allt är som vanligt och jag har glömt min telefon på jobbet.

Tandläkaren

Tack för påminnelsefunktionen: Ett SMS dagen innan man har tiden. Såklart hade jag glömt den igen. Tur att jag jobbar kväll så jag kunde på förmiddagen. Det här var min näst sista chans att slipa tänderna... Om det inte är bra till som en månad så kommer även jag att få en bettskena, vilket inte låter så lockande jämfört med att bara slipa tänderna. Så jag hoppas att det blir kanonbra efter idag!

Historia och dans.

Idag har vi lärt oss med om medeltiden och Linköping, det har varit en kulturig och mysig dag. Var även på body jam för andra veckan på rad. Denna gången kunde jag följa med betydligt bättre, och det var verkligen kul! Nu längtar jag åter till Lördag och ledighet ;)

Helgen och ledigheter!

Har jobbat hela helgen, långa dagar med start kl 6 och övertid. Men när jag kommit hem har vi haft finbesök a la Fredda och Karin. Så i lördags blev det grillning och i söndags en utflykt till Trollegater(?) och sen till en sjö för lite mer grillning. De stannade kvar ända tills igår då vi tog en tur i Gamla Linköping, det är så himla mysigt där! Så det har verkligen varit en trevlig helg trots kaos på jobbet. Nu är jag ledig må-tis och jag och Magnus ska turista oss idag igen med lite slottsmuseum vid Linköpings slott. Jobbar bara tre dagar (kvällar) den här veckan, det är skönt efter en 6 dagarsvecka! Så vi ses och hörs snart igen.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0