Nyår!

I dag är alltså sista dagen på 2011. Det har varit ett fantastiskt år på många vis, väldigt händelserikt. Nu ska jag som är väldigt emot nyårskrönikor sammanfatta mitt år ändå. Det började med ett strålande besked om URF11. Sedan kuggade jag min första tenta innan terminen ens startat. Efter det var det full rulle hela våren med möten, syhelger och fester av olika slag. Lyckades lösa omtentan och for sedan till Åre en sväng med mellanstopp i Uppsala. Under hela den här tiden så var jag solo hemma, och fick sällskap på helgerna av Magnus som militärade en sväng. En termin som slutade med mirakulöst klarade tentor och en helg i Paris. Fantastisk helg. Vidare for jag, Erika, mamma och farmor till Mallorca.

Sommaren var blandad av sjukdom och jobb. Och en jättekul sommarträff. Strax innan sommaren var slut så for jag tillbaka till Linköping för det vi alla väntat på i ett halvår. Nollningen. 3 veckors konstant jobb och showande för nollan med lite sömn var verkligen en upplevelse. Jag är så tacksam över allt som hänt och som jag fått vara med om. Och sedan följde en konstant trötthet och somnande på föreläsningarna.

Och under nollningen hade vi en inneboende, Mickis, som var jättegullig! Även om jag inte var hemma så mycket och Magnus tog hand om oss båda så fungerade det väldigt bra och både jag och Magnus tyckte det var roligt. Under hösten sen så har det varit många fester och annat och en hel del plugg. Jag har verkligen fått insikter om prioriteringar och livet som det verkligen var dax för. Och i ärlighetens namn är jag rätt less på skolan vid det här laget.

// Rape av David: " Tja, tja bloggen" //

Nu ska det bli ändrade takter och det passar bra med ett nytt år nu med nya värderingar och nya händelser. För under året som gått har det hänt massor med saker. Mer än någonsin och jag hoppas på sätt och vis att nästkommande år blir likartat i det avseendet. Jag brukar inte avlägga några nyårslöften men nu ska jag verkligen se till att få ett jobb. Och att hålla igång med träningen. Det är mina mål. Och nu har vi (snart) fått Urfbäbisar och det ska bli kanonkul! Det här året kommer att inledas i Norrtälje, Rimbo och Tignes (Frankrike). Gott nytt år på er allesammans! :)

Ekonomi

Noterar att det här året gett mer utdelning på sparräntan än aktieutdelning. Hoppas att det blir ändring nästa år :P

Lyckad kväll

Har haft familjen på middag hos svärfamiljen och vi hade himla roligt. Och tar inte ansvar för eventuella dumheter som sagts (om det kommer ut på facebook) :P

Morr.

Jag är så irriterad. Och jag är så trött på att vara irriterad. Det tar en väldig massa energi.

Today is also a good day

Har varit och storshoppat med Magnus i Täby hela dagen och ska strax in till Norrtälje och äta middag med lite tjejer. :)

"Today is a good day"

Har arbetat lite idag. Det gick bättre än förväntat. Ska bara kolla upp detaljerna också. Träffade även Elin och sen kom Magnus förbi och kikade på en sorglig men fin film. Så det har varit en bra dag. Det kommer i morgon också att bli :)

Tiden

Tiden går så fort och långsamt på samma gång. Känner mig rätt tom för tillfället.

Fasad

Jag märker att jag har en väldigt bra fasad. Även bland de jag tycker om som mest. Jag är inte alls så lätt att komma så nära inpå som jag själva faktiskt tidigare trott. Nu har ni lärt ert det också. I morgon ska jag ta mig i kragen och arbeta lite. Jag är väldigt glad över att ha möjligheten att få jobba lite och få in lite välförtjänt lön. Det är precis lagom mängd också. Så jag har det väldigt bra på vissa håll. Tack mamma!

Julen är här

Jag är lyckligt lottad som har så härliga människor till familj (inkl släkten) och svärfamilj! Har haft en fantastisk julafton.

Jul

Då var det jul igen. Jag är så dålig på att hålla reda på allt och framför allt att göra det jag ska (spec när jag vet att saker går hyfsat fort att fixa). Slog precis in de sista klapparna och packade in sakerna i garderoben. Så nu kanske jag också kan slappna av på riktigt. Och jag måste verkligen skärpa mig med ordningen! I morgon så blir det firande med både svärfamiljen på dagen och med min familj på kvällen. Det ska bli roligt att träffa alla. Nu börjar jag bli lite trött... God natt med er och ha en riktigt god jul!

Presenter och julgodis

Nu ska jag ner och handla det sista inför mitt minijulstök. Det är inte mycket men alltid något. See you.

Snartsnart

Är det färdigpackat. Det är alltid lika svårt att veta vad man ska göra under de kommande veckorna. Så då blir det även svårt att packa. Jag hoppas att jag hinner bli lite kry under natten.

Packning

Nej nu är det väl tillslut dax för mig också att packa.

Knappa-lampa?

Är det någon som har en knappa-lampa från ikea som den vill bli av med? Jag vill väldigt gärna ha en så hör av er om så är fallet.

Fåtölj

Fåtölj Café  Green
wohnzimmer


Tänk att få ha en sån här att sitta och plugga i. Inte fy skam.

Vägg

Jag har insett att tapeten jag (vi) valde är på tok för svår för oss. Struktur och dålig kvalité + nybörjare går inte bra ihop. Magnus kämpar och vi har gett de två båderna som sitter uppe nu 24h. Men den är vansinnigt snygg så jag förstår varför vi valde den. Allt går inte alltid som man tänker sig.

Ledighetens sida

Nu har även den traditionella ledighetsförkylningen börjat göra sig påmind. Kan ha varit för att jag gick på gymmet idag. Det var väldigt skönt, förstår inte varför jag inte gör så oftare. Har storstädat lite motvilligt idag och vi har saker överallt. Lite pga pågående omgörning också. Längtar till hemmet är i ordning. Har också bestämt mig för att vara i Rimbo över nyår också och att inte göra det till en så stor grej. För det orkar jag inte riktigt med just nu.

20:e!

Kan inte förstå att det är 20:e december. Jag är måttligt seg och jag ska städa, kanske just därför. Det är så himla skönt när man är klar, och det är inte så tråkigt när man väl sätter i gång. På något sätt lyckas man alltid dra sig lite för det ändå. Ska iväg och träna också en sväng med Jessika, det är verkligen på tiden så det ska bli skönt!

.

Nu är jag helt färdig och det är även färdigspacklat på väggen. Tror nog att det är dax att gå och lägga sig. Så får jag vänta hela dagen i morgon på att det ska torka ordentligt (och en anledning att städa). Magnus skriver sin sista tenta i morgon (komplex analys) så jag hoppas det går bra, för det verkar inte lätt... Trots att jag är ledig så känner jag mig knappt ledig. Det är så mycket att fixa med ändå. Funderar på att ta med målarsakerna hem till Rimbo så kan jag göra klart tavlorna där. För det hinner jag garanterat inte här. Nej, godnatt! :)

Byggarbete

Nu är det jul igen. Och vi (jag) har slipat ner väggen. Det är verkligen inte ett kvinnogöra. Eller så är jag lite klen. Men det går sakta men säkert framåt och jag förstår varför jag inte hamnade i byggbranschen. Tålamod är verkligen inte min grej även om det går rätt fort när man väl sätter igång.

Ledighet

Fantastiskt. Det är en sån känsla när all stress bara rinner av en och man känner hur man börjar luckra upp alla spänningar i kroppen. I går tog jag igen mitt sociala oengagemang som alltid sker i tenta-p. Det var jättekul. Så ska nog fortsätta lite med det idag. Är bjuden till adventsfika och det ska bli trevligt. Det var väldigt roligt att träffa alla igår. Tog en rejäl sovmorgon idag och ska nog snygga upp det lite här hemma sen ikväll. Som sagt så sätter tenta-p sina spår. Ska försöka söka ett jobb också. Spännande. :)

Tredje och sista, inte advent, utan tentan!

Jag är helt färdig. Kommer nog inte klara den i morgon men hoppas kunna klara någon uppgift i alla fall (har man klarat någon uppgift behöver man inte gör den om man skulle skriva om tentan, så man kan "beta av" tentan med några uppgifter i taget). Men jag har verkligen gjort allt jag kan efter förmåga. Och med tanke på hur jag har mått denna termin så är jag väldigt nöjd ändå. Jag hade nästan räknat med fler än en omtenta under mitt Urf-år. Och än har den inte kommit. Fick höra att det var två stycken som klarade molekylfysiken förra året. Amazing! Så jag önskar alla och mig själv lycka till.

.

Jag hatar mitt stressiga jag och jag hatar folk. Och grannar som spelar hög musik!

Efter tenta nr 2

Helt slut. Har pluggat på tok för mycket senaste tiden. Och det verkar ju löna sig också men man blir ju inte riktigt klok.

After-Tenta-Trötthet

Jag känner mig typ full. Och det är inte av kakan. Typiskt "helt-övertrött-efter-tenta-syndrom". Njuter det sista jag kan av den här dagen för i morgon kör vi igen. För fullt. Och, mättekniken gick nog bra. Jag klarade nog den, och det är kanonskönt! (Utelämnar att vi fick ha med alla anteckningar ;)).

Fridayfriday igen

Man tappar helt bort känslan för vilken veckodag det är. Har pluggat lite mätteknik hela förmiddagen idag i alla fall och med en halv dag till så har jag nog i alla fall chans att klara tentan. Annat är det med molekylfysiken. Där behöver man vara godkänd på de första fem uppgifterna (av sex) för att klara sig och det kommer jag nog inte att vara. Men man behöver också bara skriva om de frågor man inte klarat så det är bra på det viset. Och gentekniken är väldigt intressant men väldigt svår än så länge innan man har något känsla för metoder och fakta, vad det faktiskt innebär. Men jag skulle verkligen vilja göra ett litet mus-försök någon gång. Det vore häftigt. Har typ inte pratat på helda dagen. Då kan det gå såhär :P

Tenta-P

Har nu pluggat från 8-22. Tenta-P är här.

:P

Sjukt trött. Och har helt onödig redovisning i morgon. Vill mycket hellre tentaplugga.

Söndag, ännu en helg är gången

Nu har jag lite söndagsångest. Trots att jag pluggat hela dagen! Är inte alls pigg. Somnade inte förrän vid halv fyra av onda anledningar... och har gått på alvedon hela dagen. Det är det enda att göra har jag lärt mig. Jag gillar egentligen inte att käka piller. Men som sagt, nu vet jag att jag kommer att ha ont i flera dagar annars så. Jag och Johanna vad och kollade på Fannys julkonsert i StLars-kyrkan nu ikväll. Det var jättefint! Och vad de är duktiga. Amazing.

Juletider

I dag hade vi lite julefrukost och åt upp rester från julemyset. Blev nästan lite sugen på julskinka nu också. Vår blev faktiskt jättebra! :) Och nu när vi har senap också så är det kanongott. Idag ska jag nog bara vila. Det blev inte så sent igår men jag är väldans seg i vilket fall. Så det blir nog lite soffchill och sen städa. Det behövs.

Fridayfriday

Idag är jag verkligen seg i huvudet. Vi kom hem strax efter halv 12 igår efter vårt sista arrangemang för nollan (ettan). Julmyset! Och det blev verkligen lyckat! Jag är glad ändå för det har hänt lite bra saker på morgonen.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0