Du ger mig bra vibrationer.

Det är inte mycket som händer här inte. Var ledig igår och tog en promenad mitt på dagen (mycket klokt tänkt, huvudvärk hela dagen sen) och sen var jag in och hade en trevlig middagspicnic med Emilie i staden. Det var jättetrevligt att träffa henne igen. I morse vaknade jag med hejdundrande huvudvärk. Men trogen som man är så var det bara att sätta i sig en ipren för att sedan gå till jobbet. Alltså har det varit en mycket tung dag. Även om jag kunde sluta lite tidigare än det var tänkt. I morgon får jag stå ut. För sen har jag helg, i tre dagar (!) (Om de inte ringer in mig såklart). Så det ser jag fram emot.

Sommar och sol!

Ja, solen verkar vara här för att stanna. Åtminstonde en vecka till. Har haft en kanondag på jobbet och ska nu iväg och spela beachvolley. Så jag har det inte så illa. Är dessutom ledig i morgon. Nice! :)

Förvirring

Förvirringen till hösten fortsätter. Egentligen är det här mig största och bästa chans till att resa. Speciellt då vi kan hyra ut lägenheten eftersom att Magnus också är borta. Vilket betyder ingen hyra som extra utgift + att vi kan behålla lägenheten.

Midsommar

Nu är midsommarhelgen här! Den invigdes med jobb 7.30-16.00 men sedan bar det av ut till solö för en utomordentlig midsommarmiddag. De hade redan hunnit göra en midsommarstång innan vi kom, så den gjorde oss sällskap. Vi hade strålande väder och satt och åt på klippan vid vattnet. Kunde faktiskt inte önska mig mer. Sen spelade vi lite kubb och sällskapsspel innan det blev dans runt och inte runt stången.

Väl hemma har jag och Magnus det bra. Är hos honom nu och det är verkligen skönt att vara här, i ett tomt hus, bara han och jag. Har gjort pizza och ska fira lite med Dajmtårta :) I morgon är det jobb igen..

Back home

Nu ska vi strax åka härifrån igen. Har varit lite trevligt att komma hit men jag känner faktiskt inte något jättesug på att komma tillbaka hit. Men vi får väl se vad jag säger efter sommaren. Har fått mitt kortison i ärret och har fixat uteplatsen lite. Magnus har rensat lite i landet. Så som sagt, snart bär det av uppåt igen.

Lika som bär?






Min pappa tycker att vår käre stadsminister är mer lik Alfons själv. Men jag tycker nästan att hans pappa slår det. Eller vad sägs? En annan likhet som man förknippar med helgen är ju ofrånkomligt Daniel (fd. Westling) och Robert. Ni vet han i Boxerreklamen. Det roliga är att Boxer spelar med på det hela och hade som annons i tidningen: "Nej, jag ska inte gifta mig idag/i morgon". Kul med humor tycker jag! :)


Fancy care?

Det är underligt. Men det har nog tagit ända tills nu innan jag insett att man måste ta hand om sig själv och sin miljö för att kunna trivas riktigt bra. För har man småsaker man hela tiden irriterar sig på så blir det inte bra. "Just get it over with" - såhär uttryckte sig Miranda i Sex and The City, kanske inte riktigt i samma mening som vad jag nu menar. Men tyckte att det var ett passande uttryck. För det är ofta så det är. Man irriterar sig och drar på det. Även om man i själva verket inte alls tycker att det är varken obehagligt eller tråkigt. Så shape up!

Söndag

Söndagar är alltid lite ångestfyllda, oavsett om man vill det eller inte. Även fast jag jobbar eftermiddag/kväll i morgon. Idag har jag bara ett enda uppdrag: Packa upp. Ska försöka gå ut med Trixi också om jag får. Det känns lite konstigt när det inte är en enda man känner i byn. Just nu, innan folket kommer tillbaka får diverse semestrar igen. Kollade precis igenom jobbschemat. Och dessa 7 (8) veckor kommer att gå fort. Så man får ta vara på tiden här innan man ska tillbaka igen.

Sommar

Just nu börjar det faktiskt att kännas som sommar. Det kan få en att klara av en veckas jobb och se fram emot midsommarafton nu på fredag. Tiden bara rinner iväg. Har knappt insett att det är redan nu snart. Idag är jag tillochmed rosig på kinderna (och har skräp i håret) men det trivs jag bra med.

Ledighet

Trots varningar om störtskurar åkte vi till solö igår. Vi blev en tapper skara på Monk, Hanna och jag. Det var väldigt mysigt med god mat på klippan framför vattnet och med spel då det blev regn. För vissa av oss även ett nattdopp. Idag var det stekande sol. Så det var ett mycket bra val att åka dit igår. Nu är jag hemma igen, ska nog tillbringa kvällen framför tvn med familjen.

Kungligt bröllop

Kronprinsessan Victorias brudbukett gick helt i vitt. Foto: SVT
Ärkebiskop Anders Wejeryd framför det nygifta kronprinsessparet. Foto: SVT
Och så kom den - kyssen. Foto: SVT
www.svt.se

Det var nästan så att jag också fällde en tår. Blir lite stolt över att vi kan ha sådana tillställningar i Sverige. Även om det kostar pengar så är det ett vackert kulturarv som även inkasserar pengar för Sverige. Idag var de väldigt vackra, och man blir inte annat än berörd när man ser de så lyckliga. Ett stort grattis!

Mm.

Det händer inte mycket nu. Det känns som vardag när den är som mest. Inte sådär jätteroligt. Vill också ha en massa pengar och ledighet. Men jag antar att man måste kämpa för det lite grann. Så det är det jag gör. Nu och 8 veckor framåt.

Vårdbiträde

Nu har jag gått första dagen, men det visade sig vara en liten kurs. Det känns bra iaf att jag övaat upp min förmåga att sitta och lyssa på folk som pratar för trots att vi satt från 8-16.30 så var jag bara lite trött. Och det är ju definitivt ett framsteg. Annat kommer det att bli i morgon då jag ska gå med  en tjej där halva dagen och utbildning den andra halvan. Jag är nästan lite orolig för vad som komma skall.

Jobbtankar

David spelar fotboll för fullt och den sista matchen vann de med bravur. Jag blir lite raaastlös mellan matcherna och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till här. Har en massa som behövs packa upp och jobbpapper som ska läsas igenom. Ändå sitter jag här och försöker reda ut mina tankar. Det mesta handlar om hösten. Om jag nog inte ska ta mig i kraget och resa en smula innan det är för sent. Undrar om jag verkligen kommer att stå ut ett år till i Linköping utan att ha något sådant inplanerat under året. Men det mesta handlar egentligen om pengar. Hade jag haft pengar så hade det inte varit så stort problem. Då hade jag kunnat ha både lägenheten och resa. Samtidigt som det finns massa roligt i Linköping också som jag vill hinna med. Men kanske inte kan vänta till efter trean innan jag ger mig iväg. Som sagt, det mesta handlar om pengar.

Vilken härlig dag,

Och vad roligt det var att träffa massa gamla välbekanta igen. Det känns just nu som att det här kommer att bli en jättebra sommar. Men nu vet jag av efrarenhet att den blir endast så bra som man själv gör den.

Idag ska jag trotsa regnet och gå ut och gå. Har hittat en hund och Monk att gå med också så det ska bli trevligt. Sen spelar David fotboll hela helgen så ska ner och titta på dem också. Så jag kanske inte uppdaterar på ett tag. Har introkurser med jobbet må-ons. Och en ny förändring är att jag är oftast nåbar på telefonen, haha :) see you

Nytt

Ojoj. Mycket har hänt. Tänkte först berätta lite om resan till Azorerna. Det var jag, Magnus, Hanna och Helena som åkte och jag tror inte att någon av oss hade speciellt stora förväntningar på resan. Notera att vi var i princip de enda ungdomarna på planet, de övriga var pensionärer eller äldre med sina äldre barn. Vi bodde på ett litet lägenhetshotell på stranden i utkanten av Ponta Delgada (Sao Roque) och vi hade en mycket rolig receptionist.

Första dagen så vandrade vi upp på ett berg till lagoa do foga (eldsjön) som låg uppe i vulkankratern. Det var en lång vandring uppför. Men det var väldigt fint där uppe. Konstigt nog hade vi inte så mycket träningvärk, om vi ens hade någon.

Dag 2 hade vi vi vår hyrbil och åkte runt på den östra sidan av ön. Först till Furnas där vi hittade lite varma källor, och sedan irrade vi runt där ett bra tag. Missade den berömda parken. Tills vi frågade en lokal som tog oss vidare. Det var många seprentinvägar, upp och ned. Fina rastplatser med grillar och så. Fin kustremsa men det var ganska lika utsikt över berg och hav. Haha, och tre gånger försökte vi ta oss upp på "Scut"-vägen. Innan vi insåg att det var en expressway under construction.

Dag 3 och dag 2 med hyrbilen åkte vi till tvillingsjöarna på andra sidan ön. Sedan hittade vi en varm källa som var som en liten vik in i havet som vi kunde bada i. Det var helt härligt vad varmt och skönt det var. Som att bada i badkar ungefär fast i havet. Men det var nog bara jag som verkligen uppskattade just den värmen, medan de andra var på de kallare delarna och lekte i vågorna och åt lapas.

Dag 4 var vi i Ponta Delgada och strosade runt lite. Bokade swimming with dolphins och så. Tror jag.

Dag 5 så gick vi till en liten svenskägd hästgård och bokade en ridtur till eftermiddagen. Ridturen var lite rolig för min del men vi skrittade mest runt i staden. Så den gav inte direkt en wow-känsla. Speciellt inte för Helena och Hanna som förmodligen var mer erfarna än vår guide. Haha, som för övrigt raggade på Magnus, berättade om dramat på gården och gav oss broken leafs som vi skämtade om hela resan.

Dag 6 var dagaen vi skulle på swimming with dolphins men pga vädret blev den inställd. Så vi fick ta en dag till i Ponta Delgada och köpa och skriva vykort och strosa lite. 

Dag 7 var vår hemresedag men vi hade fixat så att vi hann åka ut på en tur swimming innan vi skulle åka till flygplatsen. Så det blev en tidig men trevlig morgon. Vi blev baar vi fyra på turen vilket var jättebra! Så vi hade en guide och en båtchaufför för oss själva. Vi åkte långt ut i vår lilla gummibåt och oj. Delfiner. Många delfiner. Jättefina delfiner. Vi fick hoppa i 5ggr för att simma med dem men vi såg dem mest på håll under vattnet. Det var otroligt nog varmare i vattnet än i luften känsdes det som (och då var vi ute en bit i atlanten). Så vi frös. och frös. så fick vi hoppa i igen. Och hela hemvägen skakade vi. Det var kyligt. Men det var ett bra avslut på resan. Vi bytte bara om och gick direkt till ett annat hotell där vi skulle hämtas upp och åkte till flygplatsen.

Man kan sammanfatta det med att: Dom kollar
Atlanten är: B
Svaret på B är: Nej
Och den sista från: Blå 

Även om vi haft det vädigt roligt så skulle nog inte någon av oss åka dit igen. Det kändes som om vi hann se vad ön hade att erbjuda under den veckan vi var där. Det var en trevlig ö, om möjligt lite för kyligt. Men helt klart en upplevelse. Jag kommer garanterat att komplettera det här inlägget med bilder när vi fått allas bilder.

Äntligen sommar

Nu är det strålande väder. Har varit ner på stan en sväng och Linköping är verkligen en supermysig sommarstad. Det är nästan så att man kommer tycka att det är lite tråkigt att inte själv sitta på en uteservering och njuta denna sista dag. Jag hade en tid hos tandläkaren idag som jag verkligen har vart orolig för. Och som förväntat så hade jag ett hål som behövs lagas. Dessutom har jag varit duktig och skaffat frisktandvårdsförsäkring. Men usch vad det kostar pengar. I och för sig så lär jag ju spara in lite pengar eftersom jag redan nu ska laga ett hål men det är inte roligt att lägga pengar på något sådant. Nästan 1900kr om året kommer det att kosta. Not good. Men då slipper jag oroa mig för det i alla fall, nu vet jag säkert.

Nu ska jag bara äta lunch sen är det packning som gäller för fullt. Mamma kommer hit vid 5 och då far vi hemhem till Rimbo igen. Det blir lite lägerstyle, för alla resenärer kommer att sova i gästrummet inför morgondagen (kan inte fatta att det redan är i morgon). Det kommer att bli en tidig morgon, halv 6 är det prel. bokat att vi åker från Rimbo. Nu hoppas jag bara att det gått bra för Magnus så att han kommer hem glad. För honom är det det sista han gör i skolan på över ett år. Det måste kännas konstigt. Men nu till verket.

Sommarångest? Nje, inte än.

Nu har jag sagt hejdå till majoriteten av människorna, det känns otroligt konstigt. Och jag kommer att sakna det här stället. Underligt att packa ner sitt liv igen i massa väskor för att på nytt skapa sig någonting på 2,5 månad. Det ska såklart blir trevligt att komma hem och träffa familjen men det kommer också kännas konstigt att alla rutiner man själv skaffat sig kommer att få bo i den tomma lägenheten större delen av sommaren. Det är med blandade känslor som man packar.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0