Sista novemberdagen :)

och Magnus har suttit och spelat julsånger på pianot. Mys!

Första advent!

Idag har Magnus och jag varit på julmarknad i gamla Linköping. Jättemysigt, och Catta ville inte följa med för att hon var så bakis (eller?) ;) Ja, det har inte hänt så mycket mer än så. Sov bort halva dagen. Men det får man göra ibland :) Har kommit på att vi ska äta jättekonstig mat den här veckan iaf, eller vad sägs om lapskojs, nasigoreng, tortellini á la Cicci och ost-&baconkrov ? Inget ordinary här inte. Men det ska bli spännande att se om något av det går att äta :)

I don't want you to cry,

Magnus har spelat How will I know (Jessica Folcker) på piano nu ikväll, och den låten är ju underbar.
Idag var vi i Tornby en sväng och hittade lite smått och gott till hemmet :) Bland annat en stjärna och en ljusstake. Så nu kan vi ha lite jul hemma iaf. Hämtade mammas paket idag också, det var verkligen en glad överraskning! Tack så hemskt mycket för det! Nu har jag ont i huvudet. Vill egentligen bara ha jullov, eller sova. Har ingen riktig ork till någonting just nu. Ska försöka fixa en tavla till köket nu. Vill i alla fall ha en :) Dessutom har vi köpt lite fler blommor idag, de livar upp himla mycket.

Fler kort.

Nu!

Nu, är ÄNTLIGEN den här veckan slut. Och ÄNTLIGEN ska jag ta lite helg! :) Har gått från 8-17 idag, och trodde att det skulle bli en tuff en men tänk vad fel man kan ha. Labben började iofs med en himla massa trassel (som som tur var inte var vårt fel) men slutade med elegans. Det är superkul när det går bra. Sen en biokemilektion, vår första av två, och jag upptäckte att biokemi är helt sjukt svårt och detaljrikt. Men, himla spännande. Till sist algebra, som faktiskt gick hyfsat bra, trots att jag skippade föreläsningen i onsdags. Så nu är det en trött, men en glad Karin. I helgen vankas ledighet som aldrig förr!

Hittade bilder.

Mys!

Tokless

Tokstressad och tokless. Kroppen och huvudet har brutit ut i strejk.


Resultat från kontrollskrivningen:
Fråga: Hur långt är avståndet mellan punkten och planet?
Mitt svar: Punkten ligger i planet   (Fel, tydligen)
"Rätt svar": Avståndet är noll. (Alltså samma sak)

Kanske bra att veta till tentan..

Organisk vecka

Helt dum i huvudet efter 8h plugg (då efter att vi slutat skolan). Det blir inte ett dugg bättre förrän på fredag.

Organisk Kemi

Hårddisken full. Tenta om två dagar.

Lampor

Letar taklampor, men det finns inte många snygga och rel. billiga. Så hittar ni något bra får ni jättegärna skicka länk eller tipsa! :)
Em.com

GOLDEN POWER
inredningsfabriken.se


markslojd.se

Filip och Fredrik!

Mitt nya favoritprogram, Vem kan slå Filip och Fredrik. Haha, det är verkligen underhållande på alla sätt och vis :) Och ett utmärkt avbrott i organkemin, som jag annars har suttit med sen 10 i morse.

Helt åt skogen.

Haha. Helgen har minsann haft sina stunder. Helt sjuka saker har hänt. Och på tok för lite plugg har gjorts. I den meningen får jag faktiskt skylla på Magnus, som inte verkar har någon förståelse för att sömn är rätt bra när man behöver plugga hela dagen efter. Så, jag har minst sagt en ljuv hämnd att ta ut någon dag :) Var tvungen att ringa Elin och prata av mig massa, stackarn ligger toksjuk i influensa. Nu måste jag återgå till min tvätt och sen gå och lägga mig. Cicci kommer hit kl. 10 i morgon och vi ska gå igenom massa organiska problem. Det ska bli så roligt när vi faktiskt inte bara har plugg att fokusera på. Min enda drivkraft är just nu 18 december.

God natt gott folk!

Tavlor

Eftersom vi inte vet hur vi ska göra om vardagsrummet så kan jag inte välja tavlor, kommer i vilket fall att få beslutsångest. Hittade en finfin sommarbild på en tavelsida:
Canvastavla bsbs-006-f, 50x70cm, 70x90cm, 100x150cm

Har totalt tappat fokus

Vill ha:
slutsålt på hm.com

Die another day,

I dag ska jag försöka få det lite städat, lite pluggat och förhoppningsvis hitta lite jobb till i sommar. Cate har precis vart här på långfrukost :) Måste nästan lägga ut en bild på stackarn från deras overallsinvigning (igår):

Sommarjobb.

Jag vill verkligen ha ett jobb i sommar, så om någon har en idé, ett tips eller något som kan vara till hjälp så hör gärna av er :) Gärna i Rimbo/Norrtälje.

Torsdag

Precis hemkommen från bodypump :) Magnus står och gör fyllda kycklingar och jag väntar med spänning på resultatet. Har fått lite klarhet idag av syon också, de kommer nämligen att starta en ny utbildning i höst: civ.ing. Medicinsk Teknik, vilket var precis det jag ville gå egentligen. Men nu är det kanonbra såhär också :)
Annars är det Organisk Kemi som gäller (Tenta på torsdag) så Jobba, Jobba, Joobba.

Today,

Tips: Ha INTE bakpulver i ugnspannkaka. (: Blev en riktigt tjockispannkaka, som aldrig slutade växa, så gillar ham experiment och har lite humor så kan det nog vara lite kul.

Hittade fler bilder!

Men lägger bara ut en :)
eller två

Thailand

Ja, precis. Har hittat ett kort från någon random där monk och hanna hittas i bakgrunden. Är inte alls avis just nu. Inte alls. Jag ogillar starkt att plugga just nu. Dessutom har jag haft skum huvudvärk i tre dagar i streck nu. Inte roligt alls. Men är tokglad för deras skull såklart! Det ska bli spännande att höra om deras äventyr sen!

:)

Klarade kontrollskrivningen! :) Vilket betyder att jag "bara" måste ha 5p på tentan för att klara den! Bra jobb!

Bilder!

Här kommer lite bilder från helgen som varit
StandUpComedy på HG


Familjen på besök

Sen en långpromis med Magnus

LHC

Nu har familjen farit hem, jag saknar dem redan. Det var jättetrevligt att ha dem här! Och det är också nu men verkligen märker hur mycket man egentligen saknar dem allihopa. I går var vi på hockey (LHC - Luleå) vilket var kanonkul. Började redan fundera över vilken nästa match är som är sevärd.. Idag gick vi upp vid 7 och när ligan hade åkt så gick jag och M på en riktig långpromis på 2 timmar ungefär. Men sen märktes det att vi varit uppe tidigt så jag somnade bums på sängen. Just nu är jag inspirerad, sitter och letar tapeter, jag och Magnus har kommit överrens om att vi måste göra någonting åt vardagsrummet så jag behöver lite mer inspiration. Komiskt nog hittade jag ord som man kan ha på väggen, gissa av vem: Jo Ernst. Såklart. Jag kommer aldrig att komma undan honom. Men visst har han sagt några kloka ord ändå, den karln.

Oh, äntligen fredag!

I morgon är det äntligen fredag! För var dag som går känner man sig bara mer och mer sliten, oavsett hur mycket man åstadkommer under dagen. Slitet och utebliven ledighet börjar ta ut sin rätt. Just nu vill jag bara träna, fixa massa till hemmet och shoppa en massa. Jag har inte ens varit i en annan affär än en mataffär på flera veckor. Plugget går inte riktigt min väg nu men jag gör mitt bästa iaf. Den som la vårat schema har uppenbarligen inte pluggat själv, inte teknik iaf, för då borde de veta att man inte pallar 60h arbetsveckor. Längtar till imorgon då är det middag hos Fanny och sen stand up på [Hg] :) På lördag kommer den halva av familjen jag inte sett på två månader och kollar på hockey med oss. Jag har alltså en jättehärlig helg att se fram emot. Om jag inte blir blå på labben i morgon, färgen går nämligen inte bort förrän man byter hud. Hoppas att Sarah kryar på sig! God natt gott folk.

Today is a good day.

Helt slut (som vanligt) efter en lång dag som började med 4h labb i organisk kemi. Den gick jättebra, faktiskt! Och det börjar bli rätt intressant med en hel del av vad vi gör om dagarna. Till exempel har vi fått reda på att när killar bildar glykogen (kroppens energi) så tar de av fett medan vi kvinnor tar av musklerna först, och inte fettet. Sen idag labbade vi med anilin som går in i kroppen fort och bra (och därmed är lite riskigt att labba med) men därför ofta finns i mediciner. Och en massa andra smågrejer får vi lära oss. Jättekul! Till och med algebran börjar bli rolig nu efter kontrollen. Men fortfarande så är dagarna riktigt krävande så när man kommer hem är man tokslut. Idag, hade vi labb på förmiddagen följt av algebraföreläsning och sedan lektion. Och vips så är klockan 5.
Nu ska jag bara gå och lägga mig framför en film. I det här tillståndet spelar ändå ingen roll hur mycket man pluggar, när hjärnan ändå inte tar upp det. För övrigt labbade vi idag med en substans som löser upp hjärnan. Scary.

Kontrollskrivning, check!

Äntligen är kontrollen över, och jag hoppas kunna knipa 3 poäng till tentan. Även om den var svår, den var mycket svårare än de vi fått öva på dessutom så hade han höjt gränserna. Han vill nog bara jävlas lite tror jag. Nu är jag helt slut i huvudet (som alltid efter en tenta), och Organiskkemiläraren ville göra det hela lite roligare med en föreläsning på eftermiddagen, vet dock inte hur mottagbar man är för information när huvudet är såhär. Nu ska jag bara göra mat och gå på yoga, att ens försöka plugga är inte att tänka på. Längtar till yogan faktiskt, det var på tok för länge sedan sist jag tränade.

Söndag - min favoritdag, eller?

Idag skulle det bli mycket algebra, var det tänkt. Så blev det inte riktigt. Mina försöka rörde mest till det i huvudet så jag bakade mandelskorpor istället. Lite för mycket kanel i men annars blev det supergoda. Lite lagom sådär om man är sötsugen. Cicci har också vart här och försökt ge algebran en chans och hon lyckades nog lite bättre än jag. Dessutom gjorde Magnus en fin middag till oss, men barnslig som jag är (eller?) så åt jag inte upp allt. Är hemskt ledsen men den gravade laxen smakade verkligen FISK... och det är inte riktigt min grej... Nu ska jag nog ta och kolla på en film innan sängdax och i morgon är det kontrollen som gäller. Hoppas verkligen kunna knipa 3 extrapoäng till tentan. Det vore tokskönt. Tänkte bjuda på en liten fin bild från fredagen också. Lägger ut en liten på grund av integritetsskäl.
Wish me good luck! God natt! :)

Jul!

Har bokat hembiljett nu, fredagen den 18:e december landar jag i Stockholm kl. 21.39 :)

Helg! :)

Oj, jag tror minsann att jag missat att skriva något större delen av veckan. Det har varit fullt upp. Övervägande med plugg, och jag börjar lessna rejält på att endast plugga och äta. Även om vi alla har lika mycket tid och kan välja hur den spenderas så hjälps inte det nu när vi har 3 måndagssaker på rad (tenta, dugga och kontrollskrivning). Vi har alltså inte ens helg. Det enda vi gör är att plugga förutom de få timmar vi unnar oss att göra något lite lättsammare på. Det är urtrist. Men, man vill inte kugga. Det, och faktumet att det är jullov snart, är det enda som fortsätter att driva oss framåt.

Trots att jag idag är på ett väldigt pessimistiskt humör så har jag insett några positiva saker iaf.
- Jag har världens bästa man
- Jag älskar min familj
- Vänner är helt tokbra
- Damsittningen var naken och tokkul
- Dan Browns nya bok var riktigt bra
- Jag hoppas att vissa har det riktigt bra i Thailandet
- Jag längtar tokmycket efter min familj och att få tillbringa flera veckor i det liv jag lämnade där hemma

Har också kommit på att jag verkligen, verkligen vill ut och resa. För just nu spelar det ingen roll om cykeln är knasig och rostar eller om ugnen bränner upp allt (till och med innan utsatt tid för kakorna), om jag fick välja så skulle jag välja att spara pengar till en himla massa upplevelser. Nej usch vad jag är filosofisk. Jag har nu några hårda veckor kvar tills vi går in i det underbara december. Då kan man äntligen börja slappna av och man kanske hinner njuta lite av tillvaron igen.
God natt.

AK2

Jag är fortfarande i chock, fick en 4 (till och med nosandes på en 5a) på tentan som kändes som en enda dimma. Det är kalasbra! För nu får vi längre jullov!!! :) Är ofantligt glad över att vi alla klarade oss!

Annars är det kallt här, väldigt kallt och blött. Inte sådär jätteskönt att cykla i detta väder. Det är kontrollskrivning som hägrar härnäst. På måndag rättare sagt. Och på fredag är det Damsittning :)

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Vi har pluggat konstant på vår vakna till i två dagar nu, så jag tänkte unna mig själv med någon timme ledigt ikväll i alla fall. Jag och Cicci hade fastnat på några uppgifter på provktr som vi fick experthjälp med igår, så även om det blev sent så gav det en himla massa. Dessutom gör denna kvinna tokgod mat. Nå slags pastarullar med någon slags champinjonröra i med ost och tomatsås var bland det godaste jag ätit på länge. Den här veckan har vi inte lagat så mycket mat alls annars, har mest värmt det vi har hemma. Men det är superskönt just nu. Ska iväg och koka mig lite lunch.

Just det: Är det någon som fått reda på länken till brudarnas resedagbok? Den vill jag absolut inte missa. Hoppas att de får det superbra!!!

Heelg!

Magnus och co var tokspeedade denna lördagkväll, men de hade ju trots allt kommit tvåa i pallen med sina fula, gamla militärkläder. Vi hade nämligen "The Hangover"-live här på morgonkvisten, haha. Man kan inte anna tän skratta. Lägger nog upp någon bild sen när det funkar.

Idag var Erika, Mamma och Farmor här och gjorde oss lite gladare! :) Annars är jag inte alls så pepp på att plugga just nu. Längtar till december! Vi har toksoft schema i december, bara längtar och längtar!

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0