Dagen

Idag har jag varit hemma. Det är väldigt skönt när man kan disponera sin tid som man vill, och lite ofokuserande. Men jag har lärt mig mycket om allt möjligt idag, aktier, smycken, analytisk kemi och fått ut näsan i solen en liten sväng i alla fall. Jag sökte jobbet också. Så nu är det inte upp till mig längre vilket är skönt. Jag är inte heller lika stressad över den situationen, för det är ett jobb jag verkligen skulle kunna tänka mig jobba på ett tag, och det är inte alla gånger man får tag i sådana. Ska ta och laga mig lite mat och sen blir det nog lite pyssel. Har fått hem ett roligt paket idag. :D

Kvällslabb

Sitter och myser framför tvn med Magnus. Fick även fika på labben idag av labbhandledaren. Det var trevligt, vi behövde verkligen lite uppmuntring idag :P

Förvirring.

Är mycket förvirrad.

Tvärslut

Det har varit en lång dag. Och trott eller ej, när jag redan hade bokat 2 tider hos hudläkare varav jag avbokade en så ringer doktorn och säger att vi kan ta det på vårdcentralen. Nu i veckan till och med. Amazing. Synd bara att det ska bli så mycket aggresioner innan. Ringde och frågade om en tjänst också och blev jättetaggad.

Sen lyckades vi bli klara med flera av kraven i projektet, woho! Det var även en fantastisk lunchföreläsning idag från Novozymes, en tjej som gått TBI som kom och pratade. Det var också inspirerande och för en gångs skull, har vi utbildningen som de söker. Det är nog första gången under mina år här som det verkligen klickade. Så det var roligt.

Hela eftermiddagen har spenderats med projektredovisningar/opponeringar i cellbiologisk metodik. Det är intressant, man blir bara så trött i huvudet efter 4h. Och det gick faktiskt ganska bra för min del, trots allt. Så det var bra. Nu har jag handlat och lagat mat, och är helt färdig. Jag tänkte skriva komplettering men jag orkar faktiskt inte riktigt med det just nu. Huvudet är på semester tror jag. Det kanske blir bättre om jag vilar lite.

Just det, en sak till. Magnus har åkt öppet spår idag! Fantastiskt! Och han kom i mål på en, enligt mig, väldigt bra tid även om han var lite missnöjd. Men jag är urstolt att han har gjort det där! Tror nästan att han är tröttare än jag idag.

Vårdcentralen

Varför är det så besvärligt att få en tid för saker, blir runtskickad hit och dit, för småsaker. Jag är ändå pigg och kan ta mig till olika ställen. Förstår verkligen om äldre människor tycker att det är jobbigt. Jag tycker att det är jobbigt. Dessutom hänvisar de mig till privata läkare för saker som de kan (är skyldiga att?!) göra där. Vilket betyder att det mycket dyrare. Vet inte om de har någon slags konspiration där för att få in så mycket pengar som möjligt. Men det blir verkligen besvärligt för alla små medborgare. Gud, vad jag skulle kunna förbättra sjukvården. Oh, vad jag är upprörd!

Tankar

Det finns mycket att fundera på i dessa tider. Väldigt mycket. I morgon är det presentation av projektet... Det ska bli intressant. Jag borde ha övat mer.

Söndag

Den här dagen är full av saker. Jobbansökan ligger högt i kurs liksom redovisningen till i morgon. Det finns mycket annat också som jag behöver göra men vi får se vad jag hinner med. Dessa är prio ett.

Smyckesfrossa

Har så mycket ideer att jag inte kan sova. Jessika har den inverkan på mig och idag har vi även fått Johanna att börja drömma. Det blev mer pyssel än medoldifestival men det var himla trevligt. Vill ha mer helg! Och pengar, haha. Kika gärna in på www.jessikassmycken.n.nu och se vad tjejen gör, fantastiskt! God natt!

Life

Har lite svårt att få ordning på min frustration. Men har insett att jag för tillfället verkligen vantrivs med en hel del.

Kvällen.

Nu snart bär det av till Josef, det blir nog en minnesvärd kväll :)

Hittade en fin bild på blomman. Notering: Mamma den lever! :)

Tapeten!

Nu kommer ni få se förändringen! Ha överseende med hur stökigt det är. Det blir nästa projekt! Det är faktiskt jättemysigt nu. Så trots allt slit, så har vi lärt oss massor och framförallt så blev det bra och är äntligen över för den här gången. Här kommer det:

Före

 

Under

 

Efter

Pizza

Nu ska jag testa att göra en pizzadeg, har aldrig gjort det innan så vi får se om jag lyckas! Det vore så nice att bara kunna kavla ut den och lägga på fyllning när jag kommer hem från labben sen och vips, ha en pizza. Nästan som att direkt beställa från 68:an ;) men mycket billigare. Förhoppningsvis godare också. Det visar sig snart!

Ekonomi

Jag gjorde en liten budget för mitt nästa år för att se hur mycket jag måste jobba för att få ihop till det jag önskar. Det jag kom fram till var: Om jag endast tittar på tv i ett år så går jag ganska mycket back. Det är ju inte alls ett bra scenario, men det hör man ju redan på inledningen. Jag vill gärna jobba så mycket jag kan, och jag vill gärna ha ett jobb som låter mig jobba både på sommaren med fortsättning till hösten. Med de förutsättningarna blir livet otroligt mycket bättre! Så I wish.

Snuttefilmen!

Idagarna är det nu det event som vår sektion anordnar, Snuttefilmen. Själva tävlingen går ut på att lagen gör varsin kortfilm, de visas sedan på bio och så får man rösta på sin favorit. Jag såg tyvärr inte filmerna igår men de brukar vara bra underhållning. Idag däremot är det kravall, och då ska vi gå! Det blir nog roligt även om jag inte är spec taggad än (höhö).

Planering

På något vis lyckas jag alltid planera så att jag har en kvart över innan jag ska till skolan. Och man hinner inte göra mycket nytt på en kvart. Och ändå blir det stressigt i slutet. Men, nu har jag skrivit opponering. Ska iväg för förberedelse av presentation. Sen har vi lunchmöte med handledaren i projektet och sen blir det jag, Fanny och MatLab hela eftermiddagen. Så vi har att göra. Har suttit och läst fulgücklet lite på förmiddagen, tänkte att jag måste lära mig det trots att jag (tack och lov) inte behövde framträda med det. Det är ju lite roligt ändå att kunna sjunga med.

Oklart

Är lite förvirrad. Inte riktigt i verkligheten. Söker ett jobb lite nu och då och är samtidigt sjukt nervös, i fall någon skulle höra av sig. Samtidigt är det mycket bättre än om de inte skulle göra det :P Nu ska jag ta det lite lugnt och slå på televisionen en sväng tror jag. Nog med jobb för idag!

Underlig

Känner mig lite konstig. Och det är så trist att veckan som såg rätt lugn ut ändå förvandlades till en icke-lugn vecka igen. Borde ha vant mig vid det här laget. Sektionsmötet igår höll på länge men var rätt givande. Jag vill ha ett arbete, eller vara ledig, för blir bara mer frustrerad på allt som sker. Nu har jag kommit till den där punkten då jag typ inte bryr mig längre. Det är ett tecken på att det inte är riktigt bra, och att jag måste göra något för att ändra på det. Frågan är bara vad.

Måndag, gör jag ingentingingentingingenting... Eller?

Har reviderat projektplanen återigen och ska strax gå till skolan för lite matlabbande. Sen blir det kvällslabb, men "bara" till 19 iaf. Alltid något. Har också insett att jag behöver se över min ekonomi en aning. Det får bli kvällens alternativt veckans projekt. Nu har vi i allafall fixat lite i vardagsrummet, vi behöver sätta upp några hyllor och bli av med bordet. Sen kan vi återgå till det normala, tack gode gud för det. Det blir faktiskt himla mysigt! :)

Underbara tider!

FyFan

Har precis kommit hem från FyFan (Fadderifest som YF ANordnar) och det var himla skoj. Jag fick inte samma upplevelse som jag fick höra från förra året (som tur var) ;) men det var verkligen en annorlunda upplevelse. Vi fick 17 snaps under sittningen, i alla dess former. Och Martin försökte hela tiden fylla på min lite extra. Men tji fick han. Fick mig även en riktig träning i bugg på slutet, tills kondisen inte räckte till. Jätteroligt! På vägen hem såg vi hur polisen stoppade en bil, och blev genast varse om att vi inte var helt nyktra, på cykel, utan lysen. Men det gick bra. Nu är jag hemma i säkerhet i alla fall och ska sova. Jag älskar dessa fester som börjar och slutar tidigt. Det är perfekt. God natt gott folk!

Sjukt frustrerad

Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin beställa en dyr skittapet från internet igen.

Effektiv dag!

Sjukt effektiv dag! Nu har jag fixat allt annat jag tänkt också, skönt! Plötsligt händer det. :D

Individuellt projekt

Nu har jag skickat in mitt projektarbete. Får vi se hur det går. Det ska faktiskt bli spännande att få respons på det. Den är inte dålig, men jag har gjort bättre. Skönt att det är inskickat iaf! Nu ska jag sätta mig med redigering av det andra projektets plan. Jag hör nog av mig snart igen, lustigt nog blir jag vansinnigt pratsjuk när jag sitter hemma och ska jobba.

Äventyr

Önskar att jag också hade ett äventyr att se fram emot. Nu är det inte mycket mer än individuellt projekt i cellbiologisk metodik, jobbsökande och andra saker som till exempel mitt telefonabonnemang. Har aktiverat det nya simkortet två gånger, and its still not working, så jag går inte riktigt att kontakta på telefonen. Däremot på internet går bra, jag sitter vid datorn hela dagen. Jag blev lite inspirerad av redovisningarna igår, och har börjat att fundera lite. Den som lever får se, men inte mycket mer än Linköping!

Onsdagen

Nu har vi haft den första redovisningen, på engelska. Och jag sade inte ett ord. Vi hade delat upp arbetet så att jag får prata mer nästa gång, men det var väldigt intressant. Vi hade kvällslabb efteråt också som gick bra. Det är ganska roligt, synd bara att det ska vara så sent. Nu så har jag sökt jobb på Saab. Jag har inte alltför höga förhoppningar men det vore väldigt intressant. Det var den dagen, i morgon är en dag full av individuellt projektarbete.

Hjärta

Det var en bra labb ändå, och det är alltid skönt att komma hem tidigare än man ska :) Och, jag hade visst lite fel. Fick faktiskt rosor idag! Blev jätteglad, vilken överraskning, och en biskvi. Mums!

Måste också erkänna

att det finns många som jag bryr mig om men är dålig på att visa det för.

Alla hjärtans dag!

Eller, "ät dig tjock med din älsklings-dagen"? Det är frågan. Nä, jag brukar aldrig riktigt fira AllaHjärtansDag, med den enkla andledningen att man borde bry sig mer i allmännhet hela tiden istället. Det är inte alltid helt lätt, men det känns på något vis som att det här är en dag då folk vill lura på en och sälja saker. Tur att jag och Magnus tycker lika i alla fall :) Det hade kunna blivit väldigt konstigt annars. Dessutom är vi sjuklingar idag. Fast vi skiftar med att vara hemma. Jag nu, och han sen. Jag har kvällslabb till 21. How romantic!

Huvudvärk kan komma plötsligt

Magnus kom hem igår kväll och sa "Jag har huvudvärk". Sen dess har han legat tvärsänkt. Han som aldrig blir sjuk. Nu ikväll kom jag hem och sa, jag har huvudvärk. Hoppas att min utveckling inte är åt samma håll.. Har iaf lagt mina sista krafter på att baka bröd och citronkaka (eg lemonbars) till stackaren. Och till mig. :P

Frustrerad

Men över att inte vara pigg. Näst mest över allt som ska göras. Efter det över att jag blir så nojjig över något så litet som en enkel presentation.

Syster

Söndag

Insåg precis att jag inte pratat med en enda människa idag. Snart börjar jag väl att tänka högt. Men jag har haft fullt upp ändå. Och mer finns det att göra. Det är inte så roligt liv när man är uppbokad varenda minut. Och när alla andra också är det. Det blir inte alls så kul. Idag har jag lagd ut ytterliggare krokar och i morgon är det redovisningsdag. Så dagen lär gå åt till att förbereda redovisningen, för nu vet jag knappt vad jag ska prata om. Det är bra att lära sig improvisera. Och den vise, Per Holknekt har rätt, man blir så mycket gladare när det går bra och mar har varit lite nervös innan. Det ska bara gå bra också ;)

Söndag

Idag är det pluggdag. Har ett individuellt projekt som ska påbörjas (och gärna göras massor på). Men nu är jag trött i huvudet. Det är jättefint väder ute, funderar nästan på att äta lunch och ta en liten promenad. Det skulle göra gott!

Inspirerad?

Nu har jag tillbringad hela dagen här för lite inspiration. Men allt jag är är trött. Det går inte riktigt att tvinga sig på inspiration. Och strax ska jag iväg på gückelträning och gücklande. Så nu kommer jag här i från i några timmar. Funderar på om jag skulle beställa med mig mat på vägen hem. Kommer nog vara alltbra hungrig då. Den som lever får se. See you.

Helg

Jättekul kväll. Jag som var lite bitter innan. Det är väldigt skönt att också snart vara patet, eller ah. Att vara Urf fast att det egentligen är de andra som jobbar ;) Och att få vara med om en massa roligheter ändå! Kanonkul! Nu ska jag försöka sova. I morgon är en bra dag. Fast vi ska gückla, det är också roligt men nu är det pärlor in my dreams som gäller. Och Henrietta Lacks. God natt!

Fridayfriday

Nu är jag "ledig" :) Ska strax iväg och fixa inför kv'llen då vi ska bjuda smurfisarna på middag. Det blir nog kul. Annars har jag bara en sak i tankarna just nu och vill pyssla mera!

Tadaaa

Har precis kommit hem från en jättetrevlig kväll hos Monk, som till och med lyckades fixa kanonjobb (för sommaren) precis efter middagen! :D

Jobb

Har sökt ett jobb som jag faktiskt verkligen vill ha. Det är inte ofta det händer, då blir man också lagom nojjig över sin ansökan och ändrar den många gånger innan den väl skickas in. Jag har itne för höga förhoppningar men blir alltid glad när jag skickat in en ansökan i alla fall :)

Torsdag

Idag är en lite seg dag. Både jag och Magnus börjar känna oss lite, inte sjuka, men det känns att något är där och spökar. Ska på CV-granskning snart och skrivaren har ingen färg så jag får skriva ut det i skolan på vägen dit. Sen är det systembiologiska projektet som gäller. Har ett annat projekt som jag också måste komma igång med men det hinner jag inte innan helgen. Så det får bli lite helgsgöra. Jag som vill ha lite ledig tid. Pysslade med Jessika igår och det var jätteroligt. Det är så kul att få inspiration och, som Magnus sa, att hon är lika nördig som jag. Om inte mer ;) Nörd is the shit, jag gillar det. Ikväll blir det middag hos Monk, ska bli roligt att träffa henne. See you later.

Woho!

Köpte Diamyd Medical B-aktier när de gick ner 92% i våras och sedan dess har de bara fortsatt ned. Men nu, för första gången sedan jag köpte dem (som en chansning eftersom de ev kunde gå i konkurs) så ligger de på + efter en uppgång på 17,31% idag. Fantastiskt! Jag blev väldigt överraskad och hoppas att trenden håller i sig :)

Städdag

Nu har jag städat badrummen och det är jättefint. Vardagsrummet är fortfarande kaos, ska shapea upp det lite innan jag får besök strax. Allt har en fin nyans av vitt damm ;).

Mobil telefoni

Har nu, äntligen, listat ut vad det är som drar pengar från telefonen och skaffat mig ett abonnemang som blir hälften så billigt. I månaden. Kanonkul! :)

&

De har fixat stoppet badrummet! Så nu ska jag nog ta mig en riktigt lång dusch. :)

Tapet!

Nu får vi väl se. Gjort av med en rulle till idag och vi är inte överlyckliga. Det här blir nog sista försöket faktiskt. Så en sak jag har lärt mig: Köp inte en tapet ni inte har känt på. Tror nog att Rusta har bättre tapeter än den vi just jobbat med. Men, vi har hoppet kvar fram till i morgon. Sen får vi se.

Äntligen hemma!

Äntligen hemma från labben! Fantastiskt. Vi analyserade halten Kalium och Natrium i Loka, Ramlösa och dricksvatten. Det låter ju rätt kul, men med gamla maskiner är så ej fallet. Men det kunde varit värre :)

Tisdag

8-21 dag. Ont i magen.

Måndag

Ingen rörmokare här inte. Jag är trött.

Bild från tacksittningen i höstas

Fel, det var från gücklet förra fredagen! Sjukt roliga var de att gückla för. Bra gäng de där psykologerna.

Måleri, målera

Nej, det blir ingen målare av mig och tur är väl det. Annars vore jag på helt fel utbildning. Har rivit ner och slipat den lilla delen av väggen idag och det tar mycket mer tid än vad man skulle kunna tänka sig. Det är inte heller direkt roligt men otroligt skönt att det går framåt. Speciellt nu när det gått åt andra håller tre gånger, det börjar att tära lite på psyket. Nu är vi på banan igen, kanon!

God middag!

Man vill alltid ha längre helg! Men nu ska jag ge mig på väggen i vardagsrummet återigen. Så snart, snart, snart (eller om lite längre tid) så kan vi starta tapetseringen återigen.

Lördag

Det är väldigt fint och väldigt kallt ute idag :) Har tagit en långpromis med Sarah och börjar sakta med säkert att tina upp.

Åh.

Jag tror att jag ska ta ett kort på dem i morgon så att ni kan få se! Är lite uppspelt och glad. Men, sakerna tar hela tiden slut så jag måste hela tiden beställa nytt material. Dags att börja finansiera sin hobby på något vis. Och jag vet hur. :)

På bättre humör

Nu har jag gjort massor med fina smycken :)

Usch!

Jag är så frustrerad! Maghelvetet slutar aldrig att göra ont och jag står med benen fulla med skit och kan inte duscha för vattnet vill inte rinna i avloppshelvetet även fast jag har rensat. Så det är skit överallt i badrummet inklusive på mig. Fantastiskt. Jag är helt slut och måste ha mat. Känner mig hjälplös och hatar det.

Lite less

Just nu är jag lite eller snarare mycket less på att få magvärksomgångar. Dag 5. Man kan ju tycka att det ska ta slut någon gång. Så jag sitter framför datorn och drömmer mig bort lite.

Inte alls bitter.

-9 ute och måste cykla till HU för kvällslabb. Humöret är på topp, eller?!

Det här kommer inte att sluta bra

är inte alls på topp, bara i tanken. Har tusen tankar men ingen ork. Attans!

Torsdag

Mår inte alls bra. Är orkeslös och lite yr med feberkänslor och vansinnigt ont i magen. Magen har jävlats med mig hela veckan, i perioder. Så jag missar lite idag, och får försöka vila mig lite i form inför kvällens parader: En labb på HU och förfest med Urf och Smurf.. Vet inte hur kul sällskap jag är idag. Menmen. Ska vila lite till så kanske jag piggnar på mig sen.

Idéer och verksamhet

Nu är jag på G. Eftersom det tar ett litet tag innan sidan kommer upp så ska jag producera så mycket jag bara kan tills dess tänkte jag. Det är faktiskt himla roligt och jag har gjort några saker jag är väldigt nöjd med så jag hoppas att andra också kommer att bli det sen. Nu börjar en liten spännande period. Även om det inte är någon big deal så är det spännande. Och jag blev väldigt inspirerad av Per Holknekt som sa "Ligg på gränsen, se till att det händer saker". Jag vill inte gå och sova, det är så roligt att vara inspirerad. :)

Mysigt!

Är bara tvungen att lägga upp den här. Ser hur mysigt som helst ut. :)

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0