Dont stop.

Gud, jag kom hem från duggan vid halv 4 och har i princip bara legat i soffan sedan dess, ändå känner jag mig helt slut. På gränsen till att somna. Men ikväll är det kravall. Så vi får se hur det hela slutar! :)

Helgen!

Vet ni? Jag och Magnus har bokat en spaupplevelse! Vi ska bo en natt på någon slags gård i Huskvarna och ha spadag med behandling dagen efter. Det ska bli jättespännande och känns verkligen behövligt. För båda två.

Duggan

Jag har nu kuggat min första sak, någonsin tror jag. Men det är inte mycket att göra åt det, just keep on walking.

Duggadag

Idag är det en bra dag, vi har bara två timmar schemalagt. Men, det är en dugga. I programmering. Det ska bli jätteskönt att ha den gjord, och jag hoppas att det går bra. De svåraste med alla sådana uppgifter är inte själva programmeringen utan att lösa problemen. Så det kan bli spännande att se vad vi får för problem. Jag har iaf skrivit ut mitt fuskpapper (man får ha med sig ett A4 med anteckningar). Annars behöver vi en spahelg tycker jag! Har hittat ett helmysigt ställe som jag vill åka till, men jag gissar att man inte kan boka dagen innan precis. Så det kanske får bli en annan gång. Magnus är hemma nu och det känns som en evighet sedan han var här. Även om det bara var en och en halv vecka. Nej, nu måste jag få i mig lite till lunch innan jag ska pallra mig iväg. Ska på intervju också. Är riktigt nervös inför den. Även om det inte är något allvarligt. Wish me good luck! :)

Idag är en härlig dag.

Det är inte ofta man har dagar där man inte har en aning om hur dagen kommer att bli. Så, då får man bara gå på instinkten. Idag har jag fixat lite saker, handlat för veckan och planterat om alla mina kryddor samt utökat kryddväxterna med mynta (inspirerad av Katarinas fina kryddhylla). Egentligen borde jag städa också. Men det är ett senare problem. Nu ska jag laga lyxmat för en student. Mums!

Frisyr.

Det börjar bli dax att klippa sig men frisörlandskapet är en djungel. Det kostar extra med " Mindre förändring av befintlig frisyr" för att inte tala om "Helt ny frisyr-design". I klippningen ingår inte ens tvätt och föning och det kostar 400kr och uppåt. Jag antar då att 400kr är för "toppning av befintlig frisyr". Haha, Hjääälp!

.

Haha, inför nästa vecka hoppas jag innerligt att Mackans spådom på Åland stämmer in. Nämligen... "Din vecka kommer att bli... Mycket bättre än du vågat hoppas på..." (Bortsett från att han ändrar sig på slutet). Denna vecka har inte heller varit bra, den började strålande har har sedan dalat ganska fort. Och inte har jag hört av campushallen heller... Tråkigt nog. I morgon ska jag laga ett hål i en tand. Jag är verkligen livrädd för dessa sprutor. Men inget (verkligen ingenting) kan göra mer ont än vad som skedde i somras hos tandläkaren. Den saken är jag säker på. Så jag får försöka stödja mig på det. Det känns väldigt ensamt faktiskt att inte ha någon att komma hem till efter en sådan sak. Men inte mycket att göra åt det. I morgonkväll är det iaf helg! :) Oj, vad det ska bli härligt!

Elektriska Kretsar.

Läste precis i Ny Teknik att de uppfunnit en manick som med ett knapptryck kan avgöra om man har hudcancer eller inte. Denna manick skickar ut växelström och mäter impedansen i huden. På något vis låter hela grejen bekant. (Impedansen är det vi ska räkna ut på nästa inlämningsuppgift).

Ny vecka, äntligen en med en bra start.

Idag har varit en mycket bra dag. Inlämningsuppgiften är inne, lab 3 del 1 är färdig och förstådd (!) jag har varit hos Kvinnohälsan och är för en gångs skull inte butter (tvärtom, jag är glad), hittade även ett par stövlar som jag gått och spanat på länge och en varm kofta (behövligt i detta klimat). Har precis gjort världens (förhoppningsvis) godaste paj med kyckling, svamp, fetaost och pesto. Är glad över att de blåa vann igår också (även om det är sämst att de har minoritetsregering).
Titta vilka fina! Från Scorett.

mat!

Jag har gjort så god mat den här veckan. Idag blev den en improviserad chilisås och kyckling. Det blev så bra att jag var tvungen att skriva upp precis hur jag gjorde. Då blir man både mätt och belåten. Nu blir det valvaka!

:)

Äntligen är helgen här (och snart förbi). I fredags hade vi middag med Sarah och Helena, det känns som att det var länge sen som vi sågs sådär. Tittade på en superbra film gjorde vi också... eller? I går var jag nere på stan med Monk halva dagen och det är alltid lika trevligt tycker jag. Igår kväll hände inte mycket. Vi åt urgod mat. Jag känner nästan att jag börjar få kläm på det där nu. Dagens mission är att handla. I princip. Urskönt verkligen med helg. Jag vill inte att den ska ta slut. Hittade även ett par stövlar igår som jag ska prova igen idag och får se om jag ska ha.

Hmpf.

Hela jag är i uppror. Har pluggat i snitt från morgon till sen kväll HELA veckan. Och inte frivilligt direkt utan pga diverse uppgifter och labbtider. Vi labbar när man vanligtvis äter middag (man hinner heller aldrig laga mat), somnar på tok för sent och det känns som om man knappt får en ledig stund hemma. Möjligtvis någon timme på kvällen. I veckan har det varit mellan 21-23 typ. Och då ska man äta middag och varva ner. Hela min kropp är i uppror. Kanske även på grund av att det gått ganska dåligt också. Men snart är det helg och jag längtar redan! Helt underbart. Det är välbehövligt!

Inlämningsuppgift

Har precis googlat fram typ en sån inlämningsuppgift som jag slitit med hela dagen idag. I fall att någon undrar vad det är för skit. http://it.dagar.se/ex/ekinl1.pdf

Val

Idag var jag och Cicci och röstade. Det var lite roligt faktiskt. Har suttit och kollat en sväng på utfrågningen av de rödgröna nu. Det känns som att hela världen är blå. Tidningarna, programledarna och till och med de rödas pressekreterare. Alla är ju emot dem. Tycker lite synd om dem faktiskt när programledarna bara tjafsar emot utan att lyssna på vad de säger. Inte för att jag sympatiserar deras politik men tycker att de måste få chans att yttra sig utan att andras idéer kritiserar förslagen innan de ens är sagda. (Haha, otroligt dåligt stavat ord). Igår var däremot våra blåa vänner helt sjukt bra. Jag blir nästan lite stolt. Och ja, med den retoriken kan de lätt manipulera mig till vad som helst.

Långa dagar...

Usch, den här veckan har inte varit rolig. Först upp 4.30 för att köa till Dra'tispat men fick ingen biljett. Sen tokdåligt programmeringslabb som tärde på tålamodet. Idag har vi haft en oförståelig föreläsning, och asjobbiga inlämningsuppgifter. Trodde att jag skulle få kväll vid 5 jag men tji fick jag. 21.30 hade jag fått iaf en mer rimlig lösning så så får det vara. I morgon har vi ännu en tung dag ända fram till 19.00. Det är INTE roligt att inte få kvällarna fria!!! Det tär rätt bra på en. Och på humöret.

Måndag,

En lite deppig dag. Ville inte släppa iväg min man i morse. Sen har det inte gått sådär jättebra idag heller. Och i morgon ska vi upp och köa kl. 04.30. Wiie. Blir trött av bara tanken. Hoppas att jag blir på bättre humör snart. Har även trallat på amazing horse ända sen jag hörde den i helgen.

Gulasch.

Köttfärsgulasch
Jag glömde ju en sak! Vi åt en urgod middag idag. Hemmagjord Gulasch med jättegoda vitlöksbröd. Verkligen urgott. Receptet finns på ica.se kan i och för sig länka det. Tog inte alls så lång tid och var smarrigt! :)
http://www.ica.se/recept?recipeid=542023

Återigen.

Söndag. Har haft en otroligt rolig och mysig helg. Vill nästan inte släppa iväg mannen i morgon. Men någongång ska man ju vakna upp också. Det är ganska stor skillnad på vardagar nu när jag blir ensam så fort det vankas måndag.
Det är ju väldigt bra på sitt sätt, man får låta det man vill ta sin tid utan att behöva anpassa sig och så. Och sen är det ingen att prata med när man är hemma. Så då gör man typ bra saker. Eller andra saker iaf. Prioriterar skolsakerna i veckorna så att man får göra annat på helgen.

Helgerna däremot är verkligen jättehärliga. Det är så roligt att träffa honom när han kommer, och med den människan har man nästan aldrig tråkigt. Dessutom så händer det alltid lite saker i knutarna ändå som förgyller helgen ännu mer. I fredags till exempel hade jag och Cicci en väldigt trevlig kväll. I går var Bäck och Alfred här och åt tacos. Så vi är inte helt isolerade även om det kan låta så ibland. Haha. Nej, nu ska jag försöka sy ihop vårt överkast. Sista saken. Sen ska det bli färdigt! :)

God natt gott folk.

Känner att Shoot Em Up inte riktigt var min typ av film, går och lägger mig istället. God natt!

-

Hon börjar nu att känna sig lite sliten.

Köket!


Nu vill jag visa hur köksväggen ser ut! Det är på tiden. Klockan hänger precis ovanför. Men visst är det fint? :) Kryddorna är oregano, basilika, persilja och apelsin-timjan.

On the Rocks

Såhär rock var vi igår. Haha!

Morr.

Den här dagen har inte varit bra. Endast på två punkter: Man kan förtidsrösta i skolan och INUG har lunchföreläsning på onsdag. Sådana här dagar önskar jag att Magnus vore hemma.

Pic

Lite bättre dag än igår iaf.

Solen skiner och vi tog ledigt från 15 idag. Även fast det inte gick så bra, men ibland finns det faktiskt inte mycket annat att göra än att bara ge sig. Tänkte att jag skulle få lite ordning här. Har redan moppat hallgolvet så det numera inte luktar öl. Tänkte göra god mat också. Det känns som att det var länge sedan jag gjorde mat över huvudtaget nu. Det blir lite improviserade enchilladas. Har anmält mig som klassrepresentant till studienämnden (?) idag också. Det kan bli spännande. Och har anmält mig som arbetare till handbolls-vm. Och är det så att någon vill vara här på quintech i höst så kan ni alltid höra av er så kan ni få bo här (Erika). Haha. Så, nu ska jag njuta lite av kvällen.

Födelsedagshelg!

Efter all turbulens kring diskmaskinen i fredags så åkte jag iväg till Rimbo. Det var riktigt roligt att träffa alla igen! På lördagen hade vi stort firande hela dagen så det var kul att jag kunde träffa allihopa när jag väl var hemma. Åkte även hem till Magnus och träffade hans föräldrar en snabbis och fick med mig flera burkar äppelmos hem. Fick även en sjukt otäck biltur därifrån. På kvällen så spelade vi en omgång chicago som vi inte glömmer i första taget. Det var nämligen så att vi fick 4 fyrtal, och jag fick två av dem. I samma omgång. Inte klokt. Väl på söndagen så åkte jag och pappa jobbarbussen ner för att få in diskmaskinen. Pappa rev ur skåpet och satte in den jättesnyggt! Vi (Magnus kanske) borrade och satte upp tavellister och liknande på väggarna så nu ser vårt hem beboligt ut. Det blev jättefint. Spec kryddorna på väggen i köket. Kanske borde ta lite kort kanske. Tillbringade resten av kvällen mysandes med Magnus framför en film. Jag saknar honom lite nu. Vi har det så bra när vi väl ses. Denna dag har jag som sagt varit i skolan från 8.00 - 21.15 ungefär med undantag för en middagspaus hos Cicci. Idag har varit en typiskt dålig dag. Svåra elkretsar, svår programmering, chili i ögat, ingen hemnyckel. Man får väl vara glad över att man inte fick punka på vägen hem iaf. Och att jag nu kommit in till ett fint men stökigt hem. God natt!

Nytt!

Oj, massor har hänt med hinner inte berätta det nu. Såg bara mitt schema i morgon och blev en aningen kritisk. 8.00-10.00 & 19.00-21.00. Inte direkt genomtänkt där inte.

Ilska.

Blir så arg på inkompetenta typer på elgiganten. Inte får jag tag i Magnus heller på ett par timmar...

Förmiddag

Ska försöka hinna ner på stan en sväng och köpa present till lilla broder. Har en massa annat jag måste göra också men det där kan inte vänta.

Mm.

Humöret fortsätter att vara på topp efter att elgiganten två gånger på rad tagit bort mig från deras automatiska (!) kundtjänstmeddelanden. Vilken service.

Linköping

Är en KALL stad! 8 grader stod det på termometern. Burr. Det känns nästan lika kallt inne också. Inte konstigt att vi får ont i halsen. Hmpf. Längtar redan efter att få gosa in mig i vinterstövlarna.

Grattis syster!




Tiden går helt sjukt fort. Det är redan onsdag och kl. är redan 10.07. Galet. Idag fyller dessutom världens bästa syster år. 18år(!) Ett Stort Grattis!!! :)

Nu har jag redan hunnit vara hos doktorn. Konstigt att jag nästan aldrig kan gå dit utan att de skickar mig vidare och det tar ytterliggare x antal månader innan någonting är utrett.. Nu ska jag nog försöka sy lite i överkasten. Igår försökte jag lista ut hur jag ska sy ihop dem och jag tror mig funnit den bästa lösningen nu. Det dumma är att jag vill kunna ha båda sidorna av överkastet uppåt. Så inga fula sömmar här inte. Wish me good luck.

Just det, jag måste bara berätta. Att igår så programmerade jag för första gången i mitt liv. Det var faktiskt jätteroligt! Jag kan dock förstå varför man kan få lite depressioner över det där eftersom det står error för mista lilla mellanslag eller enter men nu kan vi lösa sånt också :) Så det känns bra att en av två kurser är lite rolig iaf.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0