...

Har magont och vet att det inte kommer att gå över förrän i morgon på eftermiddagen någon gång. Och är besviken, men det är tydligen någonting man får vänja sig vid.

Always

Egentligen begriper jag det inte. Det gör ont i hjärtat. Det är egentligen så enkelt, ändå ska folk alltid göra det så svårt. När ska detta sluta? Ett brutet förtroende måste man kämpa för att få tillbaka. För det betyder något. Det betyder allt. Oavsett hur livet går så är det förtroenden som räknas. Så alltså är det dessa man borde vårda väl. Och lita på folk som har förtroende för en själv. Som sagt, man blir besviken på att en del människor (som Bernad sa) inte tänker efter, före.

Fredagskväll

Boys call you sexy 
And you don’t care what they say
See, everytime you turn around they screamin’ your name

Trott eller ej...

... men idag har jag lärt mig massa bra saker(!) dock ingen matte. Trots en sjukt elak mage som till halvt förstörde min dag så blev humöret genast bättre när vi började laga mat. Hade tinat upp en stor köttbit, fläskkotlett utan ben, som vi skulle göra slut på och hittade ett underbart recept på kokaihop.se. Så ett starkt tips! Har även lärt mig reda på riktigt idag så nu kommer vi minsann att få lite nyttigare mat i framtiden :)
Kotletter med schalottenlök, champinjoner och timjan.

Ingredienser (4 portioner/st.)

4 st fläskkotletter
4 st schalottenlökar
600 gram färska champinjoner
1.5 krm torkad timjan
3 cl grädde
4 dl mjölk
1 st köttbuljongtärning
3 tsk vetemjöl

Gör så här

  1. Salta och peppra kotletterna, stek dem på båda sidor. Lägg dem sedan på en tallrik.
  2. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor, fräs dem i smör. Lägg tillbaka kotletterna och häll på grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningen och timjan, låt puttra under lock ca 15 minuter.
  3. Rör ner mjölet och låt puttra ytterligare någon minut.

Oj,

Today is a good day! Trots 6h (!) matte idag + en labb så är jag förvånansvärt glad. Det har snöat ca 1,5dm nu i dagarna så vi lever i ett vinterland. Tar en helt ledig kväll idag, det är jag värd :)

Rough

Hellu you, idag skulle vart en tung dag. Och såklart är jag inte pigg just nu men spec tung har den inte varit. Möjligtvis för att vi inte hade en endaste mattelektion/föreläsning. Då kan man bara tänka sig hur morgondagen kommer att bli. Le/Fö/labb/Le allt i matte, utom labben. Kanon. 8-17 med lunchmöte. Skönt att den här dagen blev som den blev :) Men, hade först tänkt att köa för biljettsläppet i morgonbitti också, kl 5 närmare bestämt men sen hoppade folk av och egentligen så borde inte jag heller. Så det var väl lika bra, även om jag är sjukligt sugen.

Monks första dag :)

Haha, jag känner mig lite mammig, men monk kommer hem sent och ska inte äta, men hon ska ha matlåda till i morgon. Hahaha. Uppropet verkar gått bra iaf för hon kom hem och var glad. Själv har jag haft en grymt oeffektiv dag, matten var toksvår och jag förstår inte mycket. Har en tuff vecka så det är ju kul att den börjar bra. Hmpf. Men, nu lagar jag mat och väntar på att Magnus ska komma hem. Sen, hör och häpna, ska jag och Cicci på spinning!

Jag säger inte mycket, det är lika bra

Idag har varit en riktig bakisdag, punkt. Haha, har inte åstadkommit någonting vettig, "sov" typ till klockan tre och sen kollade på film. Trodde att jag hade ställt klockan på 7 men det hade jag tydligen inte för den ringde aldrig då. Fast det hade inte spelat någon roll, för det var först vid tretiden som jag överhuvudtaget kunde komma upp ur sängen. Beställde onlinepizza, och det ser ut som ett vrak här hemma. Woho. Men i morgon kommer monk så då ska allt vara i sin ordning igen :) Men jag hade kul igår iaf, och det var tokskönt, annars har man alltid ångest sånna här dagar.

TK

Kravall, gud notera när det här är skrivet. Jag kommer inte att vara pigg i morgon. Har föreläsning kl 8. Nice. Haha.

Kravall!

Idag har varit en bra dag. Doktorn var toktrevlig (har det ens hänt någon gång?) och dan har vart bra. Kom hem till ett dunkande hus men nu har kompaniet kilat iväg. Tentakravall ikväll :) Ser fram emot en kväll i overallen som är på tok för lite använd. Ska käka lite när det är klart och sedan bege mig. Toudelou.

Onsdag 20 Jan

Oh gud vad jag är trött. Va i skolan i nästan 10h idag, men som plåster på såren så blev jag faktiskt klar (nästan) med allt som skulle vara gjort. Sen gjorde vi en kanongod middag beståendes av enchilladas (Maries recept) och den blev jättelyckat, så jag kanske slipper smält blodpudding i en smält matlåda i morgon ;) Sen har vi lärt oss att "mikroskopera" idag, med super hightech mikroskåp. Det känns bra, men det allra proffsigaste var nog känslan av att någon annan behövde diska (vi skulle bara ställa grejerna på bänken och låta någon annan lirare ta hand om dom sen). Kalasbra. Jag börjar nästan att gilla plugget igen, men bara nästan. Idag ska jag njuta av en ledig kväll :)

Det roliga nu...

...är inte själva plugget utan den interna idén om att vi hela tiden ska ligga i fas (vilket är betydligt lättare sagt än gjort). Lite sporrande iaf. God natt folk! :)

Tisdag, en hektisk dag.

Ja, då var den fruktade dagen nästan över. 3 föreläsningar och intervjun. Idag har jag antagit en utmaning, jag fick nämligen jobbet :) Så jag ska hjälpa barn och ungdomar i Linköping med läxor. Nu snart ska jag dock ta hand om mina egna...

Måndag :)

Då var första dagen avklarad, vi började med en rejäl mjukstart! En föreläsning 8-10 Cellbiologi. Vilket betyder att vi var klara innan jag vanligtvis brukar gå upp, kanon. Har blivit lite förvirrad över utbildningen dock, och det är ganska jobbigt men förvirrad är jag ganska ofta så man kanske inte ska ta det alltför allvarligt. Toksugen på att resa är jag däremot, har hittat min drömresa nu men tyvärr så har flyget gått upp till det dubbla igen. Synd! Har sökt ett till jobb idag också. Bra jobbat! Hon kände igen mig, vilket alltid är lika underligt, men lät positiv i alla fall. Jag hoppas hoppas. Nu bör jag väl kanske förbereda mig inför morgondagen, känns tungt att man inte ens är pluggsugen första dagen. Menmen, cellbiologi it is! I morgon ska vi börja med både envariabeln och ingenjörsprojektet. Den första är jag livrädd för och den andra ska bli jätterolig. För att inte tala om intervjun. Jag ska göra mitt bästa i alla fall, mer än så kan man inte göra.

Ja,

Då var det här det sista på ledigheten. I morgon börjar allvaret igen, men en liten mjukstart :) Det känns bra, men ändå lite förvirrande. Träffade Cicci och Sarah nyss och de är en stor anledning till att det känns betydligt bättre iaf. Fixade ovarallen idag också, haha den är stentuff med tanke på tiden jag lagt ner på den. Vilket vill säga så lite som möjligt.  Hittade revärerna idag också, i bakfickan. Aja, det får bli en annan gång.

Sunday låter lite mer positivt än Söndag

Idag har vi inte gjort så mycket alls, fast jag borde. Handlat för en hel vecka bara. Och snart kommer Sarah, hopplös som jag är sitter jag fortfarande och rekar resor. Fortfarande inte taggad på just skolan igen. Menmen CSN är ju nice och förhoppningsvis så blir det mer spännande än jag tänker mig, positiva överraskningar är ju alltid bra. Ska käka med Sarah och Cicci ikväll ska bli trevligt att träffa dem igen. Men har mest som sagt tankarna på annat, typ hur mycket dyrare är en semester (båtluff, Grekland) i Europa än en i asien..? Gillar iofs asientanken mest eftersom jag inte har så mycket pengar alls. Men vill gärna ha med mig någon också. Magnus är på, och Hanna är tveksam (A) De skulle passa så bra att resa med. Båda är lika rastlösa och gillar typ samma saker. Jag hoppas, men resten av folket verkar mer sugna på typ Grekland. Och det är jag ju också såklart, men som priserna är just nu är det billigare att tom. bara vara i Malaysia i en vecka än vad Grekland är i en vecka. Så, fortsättning följer...

Dan för dan, före första skoladan.

Mm, nu är det inte långt kvar. Och jag längtar inte ens. Inte ens lite. Menmen, får väl ta det som det kommer. Försöker göra lite sånt som jag skjutit på ikväll, baka en omgång till bröd. Farmors rågbullar var verkligen jättegoda (!) och inte alltför komplicerade. Förutom att vår bunke är på tok för liten, för den jäser över bunken och hamnar på bänken. Haha. Tänkte försöka göra en mördeg också, och frysa in. Har aldrig provat det men det borde väl fungera? Det finns ju fryst mördeg som man kan köpa... Längtar efter att ha hit Monk också! Det ska bli jättekul att ha henne här. Och spännande att se hur de kommer att ha det. Nu ska jag kolla på Robinson, på en lördag för en gångs skull :)

Glömde berätta!

1. Att nu har jag bokat om min läkartid efter en sisådär 20min i telefon med en toksur sak, Monk kommer definitivt att bli 1000ggr bättre (!) Men nu har jag iaf ny tid, man måste ju se det positivt.
2. Jag har en arbetsintervju! Är riktigt nervös men det ska samtidigt bli spännande eftersom det låter som ett ganska roligt jobb. Återkommer om det på tisdag! Ska söka lite mer i början av nästa vecka hade jag tänkt.
God natt folk!

Mm.

Jag sitter inte alls och drömmer. Har nu planer (beroende på ev. respartners planer) att göra ett litet besök i sommar. Hittade en resedagbok som gav precis de intryck jag var ute efter och har kollat runt på forum och grejer, det ser ut som om man kan leva för lite mindre kronor än jag tidigare trott. Kanon! Nu väntar jag bara på ett besked från en partner. Ta detta som en kontaktannons. Haha. Hela Juni, gärna längre. Det finns fortfarande flygbiljetter för 4000kr kvar, men de går åt som smör i solsken, bara där kan man spara 3000kr. Kolla in:

http://alricreser.blogspot.com/

Det kostar inget att drömma!

Gäsp

Något bra har kommit ut av den här dagen iaf. Nu är jag inspirerad. Hoppas bara att det sitter i tills i morgonbitti :)

Ännu bättre.

Jag var helt säker på att jag hade en tid kl.15, det hade jag inte. Så måste nu boka en ny doktorstid och betala för den jag missade. Kanon. Livet leker.

Mys!

Studiematerial

Pengarna går åt som smör, vi fick en riktigt tung elräkning som det nästan måste vara något fel på. 1600kr för 3 månader? Det är väl ändå att ta i lite? Ska nu också beställa böcker för 1300kr. Kanon, verkligen.

Nej, har inte åkt en och är inte alls rastlös

Har tagit massa snygga kort, bara väntar på att få lägga upp alla :) Kommer förmodligen inte att orka lägga upp dem här men de kommer på facebook i så fall (om inte det krånglar för mig också, som för alla andra här över jul)

Home

Nu är dagen kommen, det är dax att åka hem. Och jag kommer att sakna allt och alla. Visst ska det bli lite skönt att få rutiner igen och så men det väger inte direkt upp mot allt som man lämnar här, men det kommer ju också att förändras. Sen saknar jag ju lite av linköpingslivet/folket också såklart, så helt illa är det ju faktiskt inte. Men jag velar alltid så otroligt mycket vilket är tokirriterande att aldrig riktigt veta vad man vill. Men, nu är dagen som sagt kommen och jag lämnar Rimbo för den här gången och det dröjer nog ett tag innan jag kommer tillbaka igen.

Om livet,

Vill nästan inte åka hem igen, har haft det så himla bra här de sista dagarna. Vill definitivt inte börja plugga nu när jag sett nya schemat och vill bara ha klart planerna inför sommaren (som förhoppningsvis blir som jag vill). Den här våren får vi se om jag kommer att bli civilingenjör eller inte, har ju sagt att jag ska prova det här för att se om matten är min grej, och hittills så har (hör och häpna) inte alls matten, utan kemin varit min grej. För det är liksom inte roligt att hålla på med saker man inte förstår. Det är inte alls kul, då är det ju roligare att göra någonting man förstår (och är intresserad av) så kan någon annan få sköta de där delarna, eller?

Vi har iaf en tuff start med Envariabelsanalys 1, Ingenjörsprojekt och Cellbiologi. Får se hur det kommer att sluta.

Nyss hade jag gjort ett kanonbra inlägg som precis försvann...

Så jag tar väl om det igen, en liten sammanfattning av vad som hänt sen jag kom hit igen:

Onsdag
Moderjord hade planerat hela dagen, det blev först handboll i sportcentrum (snöplig förlust) och sedan bowling med middag på PåG.

Torsdag
Sminkning i Sthlm på MakeUpStore (blev tokbra!) och sen en snabbträff med Ewa (moster) och Magnus innan han for hem igen. Direkt till Norrtälje och hem till Elin som hade gjort kanongod mat (förlåt för förseningen) med Em :)

Fredag
Mötte upp Hanna, Jessica och Malin vid flygis och åkte hem till Hanna (Kanonmysigt place!) sen kom Monk, så tolkade vi lite efter häst och myste sen hela kvällen. Elin kom förbi lagom till middagen :)

Lördag
Kändes som en bakisdag, men det var nog sömnbristen som gjorde sig påmind. Sov en sväng, och gick sen och kollade på lillebror som lirade match med 95:erna (kan tilläggas att han är född 98). Det är nog bara min bror som kan säga "Om jag får vara med 95:erna på NT-cupen så stannar jag hemma från Alperna". Söta lilla älskade sak. De är kanonduktiga för övrigt! Och riktigt kul att kolla på hockey.

Söndag
Dagen som absolut inte blev som jag tänkt mig. Skulle fikat med Malin vid 2-tiden, sen skulle Hanna jobba i Rimbo så vi skulle luncha ihop hos Monk, och precis när jag ska gå och möta Malin så ser jag att hon inte hunnit ta bussen så jag hade ingen att möta. Det blev ingen lunch, Hanna hade redan åkt hem och jag gick istället och kollade på lillebror som hade en till match idag, med sitt lag. De tog revansch mot Hallsta och vann med 6-0. Lillebror 2 målsskytt. De börjar bli så stora och kanonbra på hockey, trots att de egentligen är så små. Har kikat lite efter jobb också. Jag vill verkligen ha ett jobb i sommar!

Tomorrow
Blir det lite mer jobbkikande och sen förhoppningsvis en sista träff med Elin och Em innan hemresan på tisdag. Måste boka biljetter också, men har lite beslutsångest om när jag ska åka.

Gute Nacht

Tisdag,

Idag har jag, trots för lång sovmorgon, hunnit med massor med saker. Frosta av frysen, göra ren ugnen, baka baguetter, sätta upp lampor, Cate var här och tog hem alla sina saker, gick en promenad, gjorde middag, åkte och handlade och bytte knoppar. Nu har jag bara den sista uppackningen och den nya packningen kvar. Men är mest av allt bara sugen på att lägga mig raklång på soffan. Åker hem till Rimbo i morgon igen. Nu har vi iaf fått hit en tv-bänk och en nt lampa till sovrummet. Det är kanonfint! :)

Hittade precis en fin nyårsbild...

...eller?

Saxofon säljes!

Har lagt ut saxen på blocket, så känner ni någon som är sugen så hör av er! Priset är en förhandlingsfråga.
http://www.blocket.se/ostergotland/Yamaha_YAS_23_Altsaxofon_25319864.htm?ca=14&w=1&last=1

Shoppingdag!

Idag har vi farit runt på alla konstiga ställen; Mio, EM och Blomsterlandet ligger tydligen i varsin tredjedel av stan. En sväng i Tornby har vi hunnit med också, IKEA och Ljusexperten. Vi har iaf hittat (och köpt (!)) en tv-bänk och en lampa så nu kommer vi att få lite ordning i huset! En massa nya blommor har också blivit nya medlemmar i vårt kollektiv, en stor (tuff) och fyra, fem små. Man fick 50% rabatt om man var nyinflyttad i Linköping. Däremot kommer den här månaden att ta sjukt mycket hårdare i plånboken än vad jag räknat med, förmodligen eftersom vi inte får pengar förrän vi börjar. Måste redan nu kolla upp vilka böcker jag behöver införskaffa mig också.

Första svängen hem :)

Vi bestämde oss för att åka idag, istället för i morgon, och det känns kanonskönt. Så nu har vi kommit hem, packat upp lite, handlat, ätit mat och tagit en liten tupplur. Lägenheten är mycket finare än vad jag minns den och det är ju alltid positivt. Blir kvar till onsdag då det bär av till Rimbo igen.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0