Herman!

Idag är också dagen vi gräddat Herman, ska bli spännande att se hur den smakar men med tanke på ingredienserna så blir den nog kanongod. Äpple, kanel och choklad. Mums! (Våran ser lite godare ut än den på bilden)

Sista OS-dagen

Oj, jag vet inte när jag skrev något sist men kan försöka täcka luckan lite. I torsdags var det kravall, snuttefilmen. Magnus grabbar, Sarah och Cicci var här och det var kanontrevligt. Var inte länge på kårallen och landade på Mcdonalds för ett rejält mål. Fredagen var en minibakisdag, och sen var jag in till stan en sväng med Sarah och Helena. Igår slet vi med matten, och kom faktiskt långt på den tiden. Superskönt! Sen hade vi middag här och spelade Alias. Jättekul spel. Idag hade vi besök på morgonen sen blev det lite plugga av och mycket tänk på mat. Handling och lagning. Mat i stora lass med andra ord. Nu är jag bara trött och skulle vilja ha en helgdag till. Men i morgon labbar jag på HU hela dagen, ska ändå bli lite spännande.

Tapeter

Förutom att jag kollat på alla snuttefilmer idag så är jag även på jakt efter tapetprover från dessa konstiga tapeter vi hittade i julas. Man de verkar inte finnas på på nätet, och jag minns tyvärr inte vad de hette. Synd.

I will always be your soldier

Erika Wiberg
Underbara brudar på ett underbart place.

Sjukling

har pluggat cellbiologi halva dagen, den andra halvan sov hon. Har missat ännu en hel skoldag men imorgon blir det att pallra sig dit ändå. Hur dåligt hon än mår.

Drömmer sig bort till ett varmare land

Turtles in Kefalonia by Emma Comerford
Kefalonia - underbart, grannö med zakynthos

Makris Gialos | Zante, Zakynthos
En av stränderna där :) Makris Gialos Beach

Eller Zanzibar kanske?

Passäventyr

Ska nu ut och fixa pass. Om nu bussarna går. Lastar på mig näsdukar och haldsdukar. Det kommer att bli ett underbart passfoto, den saken är säker!

snösjuk

Här har det, precis som hemma, snöat säket 30cm på några dagar. Idag var det otroligt (ja, otroligt) vackert ute, men är man pigg som en död gris så är man. Kunde inte ens gå ut och ta en promenad. Inte ens gå och handla. Så de fick Monk och Magnus göra. Det är alltid när man är sjuk som man inser vad man egentligen skulle vilja göra på med sin tid. Jag hade gjort upp en liten fin planering för mig själv och tänkt att jag skulle tagit en runda på stan, gått och handlat och städat. I morgon skulle jag plugga och fixa pass. Menmen, det är dödsdömt redan från början. Så nu har jag tänkt att jag ska börja med att bli frisk!

Har kommit på en bra motivation, om jag börjar att unna mig småsaker som jag faktiskt behöver efter att jag vart duktig så borde det gå lite bättre. Right? Jag kan inte minnas då jag unnade mig ett klädesplagg senast. Och med ginas kvalité så har jag nästan inga linnen som går att använda offentligt kvar. Så ny taktik ska ge nya resultat. Eller ja, som sagt jag ska ge det en chans iaf. Win-win-situation så att säga.


Längtar efter en resa (om vi bortser från alpresan som också ska bli kanon) som innehåller en vit strand, turkost hav och underbarnatur med underbara vänner. Mm, måste bara ha arbetet kirrat.

Avatar

Kom på att jag kanske inte skrivit något om filmen från förra helgen. Jag som int evelat se Avatar för att jag trodde att det var en konstig rymdfilm kunde inte haft mer fel. Den var helt underbar! Otroligt vacker. Jag blev förälskad. Så den är verkligen sevärd om ni inte sett den! Det var nästan tur att jag inte såg den i 3D för då hade jag suttit och storgråtit. Mm, vackert var ordet.

Stand up comedy

Denna gång gästas Ryds Herrgård av Anders Celin (medverkat i bland annat Stockholm Live och RAW comedy club) och Martin Lagos (medverkat i Stockholm Live och uppträder regelbundet på Norra Brunn). Upplagt för mycket skratt med andra ord. Och mycket skratt blev det, tack till Katarina som ordnar så roliga saker. Vi for hem och såg Sverige vinna och nu har monks jacka blivit stulen (med vår nyckel och hennes visakort) så vi får se hur det hela slutar. Magnus och grabbarna leker fritt och jag borde sova, har blivit tokförkyld jag också. God natt!

Mmm... agnus!

Magnus fixade en stor kopp varm choklad åt sin flicka (ja, med Mintu för att bota förkylningen). Vad man blir glad när människor muntrar upp en så. Hade nämligen önskat mig en innan.

Herman!

Cate kom som en skänk från ovan med en liten kakbäbis till mig. Man skulle enkelt kunna uttrycka det som att hon räddade min dag. Herman, kakbäbisen, ska stå på bänken i 10 dagar och så ska man mata den med lite smått och gott och röra om varje dag. Så att han också kan bli stor och få ungar. Söt! :)

När man tittar i kalendern istället för facit är det nog dags att gå hem.

Har suttit i skolan fram till 8, ångrar bittert att vi inte gick på föreläsningen med Jimmie Åkesson som skulle diskutera utrikespolitik. Det var riktigt mycket folk där, och det klart man blir nyfiken. Annars är jag mest sugen på att komma iväg någonstans nu, och det ska jag ju snart också. Är bara rädd för att om det inte var för Magnus så skulle jag aldrig vilja återvända hem igen, utan bara vidare för lite nya äventyr.

Redan tisdag igen. Man börjar bli gammal.

Är totalt utmattad. Skola 8-17 och sen bara hem och vända, för ikväll provade vi på free powerdance som var en blandning av yoga, bodycombat och afrodans. Det var verkligen superkul och riktigt jobbigt. Har ont överallt (och blåsor under fötterna). Tycker att det är jättekul att ha kommit igång med träningen igen. I morgon har vi en heldag (till kl. 19) med matte framför oss. Ska bli skönt att komma ikapp lite. Tack och god natt.

Avatar

Hej alla glada. Idag är jag trött och stressad men ändå glad. Har haft fullt upp veckan igenom. Låg sisådär 3 lektioner efter i matten (det går så när en uppg tar 4h...) fram tills idag, har haft killertime. Hela kvällen igår och dagen idag. Blev lite ledigt när Magnus kompisar kom förbi och förfestade iofs, vilket var trevligt. Nu ska jag bara ta det lugnt, sen ska Magnus och jag kika på Avatar. Han har tjatat länge om den så det ska bli kul.
Ett inlägg som aldrig skrevs klart i lördags.

En helt bra onsdag

Oj, idag var en bra dag. Har "bara" haft en lektion (och fått lite ångest över allt som jag borde ha gjort) men sen har vi haft lite peppdag, med alumner och folk som forskar/jobbar med sånt som vi ev. kan göra sen. Så det har vart trevligt, bitvis iaf. Sen hörde jag från familjen att jag ska få åka med till alperna i april! :) Det behöver jag verkligen nu, och det ska bli jättekul! Snart bär det av hem till Jessika och lite hemgjord pizza. Så, det här har vart en kanondag. Känner också att även om jag ligger lite efter i lite allt möjligt (inte bara pga av mig utan även en föreläsare) så mår jag faktiskt betydligt bättre nu än i höstas. Och det är bra!

Efterkälken.

Knasig kväll. Blir lite smått deprimerad över att inte ens lyckas med en enda uppgift idag. Matten börjar bli helt sjukt svår. Jag förstår inte mycket. Och frågar mig själv om det verkligen är det här som jag vill hålla på med.

Pon De Replay

Har precis kommit hem från VSR, stor pulkatävling i vallamassivet. Fick riktig fjällfeeling. Haha, de är påhittiga saker iaf. Som Saucer hade folk allt möjligt, från badkar, säng till vägskyltar. Men sängen eldade de upp efter förlusten. Haha, stackarna. Är lite taggad nu faktiskt. Så vi tänkte att vi skulle grilla och åka lite pulka själva ikväll, har tyvärr ingen biljett till efterkälken, var dum nog att säga nej till den i morse. Ska nog se om hon har den kvar. :)

VSR

Hey, alla glada. Veckan har vart lång, och hård men nu är den äntligen avklarad. Är toktrött men ska iväg till sarah för lite mys. Trots ångestkänslor har veckan gått betydligt bättre och vart trevligare än jag kunde ana. Det är kul med projektet, och att lära känna folk bättre. Och det är väldigt kul att ha helg nu :) Idag blev vi klara med projektplanen vilket betyder att vi inte behöver jobba i morgon. Wiie. Har också fått två intresseanmälningar på saxofonen. Det går bra nu.

Redan tisdag.

Är toktrött och behöver duscha. Ska nog kunna berätta lite mer sen om vad som händer, bla så har vi fått reda på våra projekt nu och det är rätt tufft. See you later.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0