I Rimbo :)

Inte ställer man undan cykeln bara för att det snöat

Nu har jag kommit hemhem till Rimbo och familjen. Det är verkligen jätteskönt att ha semester! I måndags landade vi och bara latade oss i princip, förutom att jag var med Erika på gymmet. Det var verkligen jätteskönt, jag har saknat att gymma. Men, nu har jag sådan träningsvärk att jag knappt kan gå. Tror nästan att hon också hade lite träningsvärk. Fast det var det värt!

Sen i går hade jag en intervju för sommarjobb hos hemtjänsten här i Rimbo, och det gick kanonbra och jag har numera ett jobb i sommar! Det känns jättebra, dessutom kunde jag avboka den intervju jag hade idag eftersom jag redan har ett arbete. Vilket betyder en helt ledig dag till! Yeey. Jag och Erika tog en sväng till Sollentuna och Stinsen men hittade inget speciellt, tråkigt nog. Sen dess har jag vart hemma hos Magnus och hans familj, som åker till Estland alldeles strax. Försöker övertala den rackaren att åka på en resa med mig men han är inte lika entusiastisk som jag.

Jag lär inte skriva så mycket mer för i morgon ska vi fira morfar och sen har vi fullt upp med förberedelser inför alperna. Oj vad härligt det ska bli! :)

Glad Påsk!

Facebook

Försöker ladda upp bilder från jan-mars på facebook men det misslyckas hela tiden. Hoppas att jag hinner innan jag åker härifrån. Annars får jag lägga upp några här :)

Sista dagen hemma.

Tänk vad bruna och fina vi var.

Det känns lite konstigt att lämna våren mot en ny vinter. Kanske inte jätteroligt nu när det äntligen blivit varmt, men att komma hem till familjen gör det genast lite varmare. Idag skulle jag ha städat massor och packat. Jag har städat, lite. Och tvättat i och för sig. Sen var jag ut i skogen en sväng med Sarah. Det ska jag göra oftare. Det är ju jättetrevligt. Och passa på att njuta innan det blir grönt. Nu har det också blivit ett väldigt tomrum i kylskåpet, så det får nog bli köttbullar till middag. Magnus kommer hem om en timme, han har varit borta hela helgen igen. Haha så allting är som vanligt förutom att vi inte kommer att cykla till skolan i morgon. Egentligt skulle cykeln behövas vårstädas också. Det är inte klokt vad vintern har tagit hårt på cykeln. Det trodde jag aldrig. Men det är ett väldigt smidigt sätt att transportera sig. Jag gillar det bara mer och mer.

Borneo, Malaysia

Ända sedan jul har jag drömt mig bort till Borneo, och nu har jag äntligen funnit en möjlighet att åka dit. Även om den chansen är väldigt liten så är det värt ett försök! Solresor har en tävling där man kan vinna sin drömresa mot att man berättar om allting som händer under resans gång. Tänk vilken möjlighet!
http://solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/?intcmp=12

:)

Klickade hem lite grejer från HM när ja ändå var igång. Var där idag men de hade inte de snygga sakerna i butiken. Så vad gör man inte. :)

Envarren

Såg precis att det var 246st som inte klarade tentan och att 246st som klarade den. Alltså 50%. Det gör mig lite extra stolt.

Första dagen på ledigheten

firades med en dag på stan med Sarah! Nu är jag trött, men nöjd och glad. Har införskaffat mig två nya linnen (som verkligen behövdes), en bunke, salladsbestick i trä, prydnader till ljusstakarna, träningsstrumpor, present och en ansiktsmask. Åt även den bästa lunchen på länge. Gillar foccacia starkt. Haha, och sen fick vi till och med en snabbsminkning inne på The Body Shop innan vi gick hem. Ikväll blir det lugnt och i morgon ska vi gå in Sarahs gåskor :) Ha en kanonbra kväll!

Ännu en vecka har gått och nu har vi LEDIGT i två veckor!!!

Underbara värld. Eller i alla fall dagar som dessa. Även om jag ligger två lektioner efter i matten, och även om det kommer att ta säkert två hela dagar så är vi LEDIGA. Lediga! Jag har inte riktigt förstått det än. Och, JAG KLARADE ENVARIABEL 1! Det ni!

Hela dagen har vart bra. Slutade vid lunch, satt ute i solen och läste org.kemi och sen gick vi till chokladboden. Sarah och jag satt ute i vår trädgård (!) och pluggade matte. Solen sken och allt var underbart, vi har till och med krokusar och snödroppar på tomten. Sen brände ugnen enchilladasen helt svarta. Och Mamma Mia på det. Sen i morgon ska vi göra staden osäkert. Vi ska shoppa för första gången på väldigt länge! Hoppas på lika bra väder då.

Helgen i bilder

Jag vet att min syster älskar min look ;)
Jag saknar er redan!

Goldfever

Det var sjut tungt att gå upp i morse. Konstigt att när man inte behöver så vaknar man vid halv 8 men när man måste till skolan så vill man aldrig gå upp. Nu är iaf skoldagen avklarad (med en svettig rivstart, som vår lektionsledare sa) nu håller jag på att röja lite. För om typ 10min kommer Elin! och resten av gänget! Nu kom catta, See you.
PS David lycka till i finalen! :)

Borttappad militär

Han har inte kommit tillbaka på två och en halv timme så om ni ser en vilsen man i militärkläder så är det förmodligen honom ni ser. Varning, han är snygg men upptagen.

"Men vad i helvete gör en civilingenjör?"

"Om man uttrycker det här fel så kommer man att få fel tecken i svaret och 0p på uppgiften (även om alla uträkningar är rätt). Jag menar man kan ju bara gå ner på stan och fråga någon som säkerligen kan ge ett bättre svar."
Sagt på sista föreläsningen, som var den första av sitt slag. Envariabel 2. Är redan livrädd.

Annars har dagen vart bra, var hos doktor i morse. Neurologen. Han konstaterade att jag hade ansträngningsmigrän och sa att det var en ärftlig sjukdom. Det kan förklara alla de gånger jag haft sådan fruktansvärd huvudvärk efter att jag tränat. Även den svaga huvudvärken efter promenader och liknande sa han var migränhuvudvärk som inte uttrycktes fullt. Så nu har jag fått lite papper om det och lite recept på medicin vid de värsta fallen. Jag är glad, för nu vet jag vad det är iaf och att jag faktiskt kan träna utan att oro mig, eftersom jag kommer att ha lite medicinsk hjälp i nödfall.

Fastfas

Idag har det inte alls gått som planerat. Ingenting faktiskt. Men jag känner mig ganska harmonisk ändå. Sista lugna kvällen innan allvaret sätter igång igen.

Grattis lillebror!

Som vann sin första slutspelsmatch idag! Den här tisdagen har varit betydligt roligare än jag någonsin kunna tänka mig. Det var faktiskt härligt att komma till HU kl.8 och sen göra lite praktiska saker för en gångs skull. Och nu förstår jag faktiskt lite. Framsteg med andra ord. Slutprodukten var ett litet pulver, bestående av läkemedel, utifrån ett prov med massa andra saker :) Och det har vi utvunnit. Snacka om bra. Det låter kanske inte så där jättespännande men det är tufft att det är vi som åstadkommit det. Tog mig en promenad med Elin hem från HU (sjukt bra initiativ från hennes sida) och sen pratat lite med alla familjemedlemmar utom Erika. Kolla på Cougar Town nu, helt klockrent. Ska tillbaka till HU i morgon och hoppas att den dagen ska bli lika härlig.

Jag skulle kunna lysera.

Det är galet. Allt är galet. Har pluggat från 8 - 20.00 i princip och sen melodifestivalen. Tur att det faktiskt börjar bli kul nu och att jag har två härliga saker att plugga med. Vi är rätt grymma måste jag säga, det är inte alla som kan plugga in cellbiologikursen på 3 dygn. Börjar att känna mig ganska sliten, bara lite sömn och sen på't igen bara. Kl. 8 i morgon igen. Weeehey, nu kör vi!

www.thecellplace.com - vår nya planet

Hittade en kul på Cicci också, men säg ingenting till henne.

Såhär vill jag bara göra igen just nu

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra...

... jag förs framåt av kraftiga vindar (?)
Gud vilken dag. Tenta från 8-13 sen cykla till HU för handledarmöte, direkt vidare till Sarah för cellbiologiplugg och har nyss kommit hem från Hemköp. Är helt slut. Men glad för lillebror som gjort 6 (av 7) mål idag, han är grym min bror.
Helgen kommer att bestå av plugg från kl. 08.00 (slut på sovmornar, annars hinner vi inte) till 20.00 fre, lö och sön. Weehey!

Sommar!

Watrfall Mesh Dress SEK 449, Elise Ryan - NELLY.COM
Den här blåsan vill jag ha till sommaren!
Elise Ryan - Nelly.com

Veckoslutet

Nu ska jag försöka sammanfatta helgen som varit lite smidigt. Om jag misslyckas så har den i alla fall varit otroligt skön, utan så mycket tankar på plugg alls.
I fredags var jag solo här i stugan då både Monica och Magnus var hemma i Rimbo. Sarah lurade i mig att jag skulle baka pizza och sagt och gjort så blev det en riktigt god pizza med en sallad (med ädelost i (!)). Så jag satt där och riktigt njöt av min ensamhet, även om jag hade lite feber och var smått sänkt. Det var nog första gången jag verkligen var helt ensam sen Monk flyttade in tror jag.

På lördagen kom Magnus tillbaka och med sig hade han hela familjen, till och med storebror kom med från norrland. Det var trevligt att se dem igen, och Anneli var snäll och åkte och storhandlade med mig. Så nu kan jag lova att vi har ris minst till sommaren i allafall! Det är jätteskönt att ha allting stort hemma så att man kan handla lättare saker när man behöver konka hem det. Även om det är ganska jobbigt att storhandla måste jag säga. Har kommit över tröskeln där jag tycker att det är roligt, men det höll ett tag i alla fall. Vi fikade, gjorde god middag och åt efterrätt. Kanonbra sätt att fira Magnus på tycker jag. De lämnade oss inte förrän klockan nio, det var trevligt att de tog sig tid att stanna så länge.

Idag var Ewa och Torsten förbi och fika en sväng. Det var jättelänge sedan jag träffade dem nu också så det var kul! Vi tog en liten promenad upp till universitetet i det underbara vädret innan de for tillbaka hem. Sen har jag försökt gjort klart min första provtenta också men det gick inte sådär jättebra. Hoppas på bättre resultat i veckan. Vid matdax så bjöd vi förbi Monk så att hon fick lite energi mitt i flyttyran och sen följde jag med hem till henne för att se hur det blev. Och hon har verkligen en härlig lite lägenhet. Ibland önskar jag också att man hade ett litet krypin för att man kan ordna det så mysigt och fint, men sen ska man inte klaga över hur man har det heller. För vi har det helt perfekt här också, förutom väggarna som sagt.

Annars är jag överlycklig över att solen tittar fram om dagarna, och jag som vart så fruktansvärt morgontrött i vintras har kommit upp vid 8-tiden 4 dagar i rad, trots att jag ligger och hostar fram till 1 om nätterna. Det gör mig förhoppningsfull. Fåglarna kvittrar och jag är glad. Så även om vi har det sjukt tight inför tentorna och öven om jag faktiskt har en stor chans att kugga minst en av dem så känner jag mig lugn. Man kan inte göra mer än sitt bästa. Och räcker tiden inte till så ska man inte heller stressa ihjäl sig utan man måste ju samtidigt må bra också. Det är det som är det viktigaste.

Tyvärr har jag ingen möjlighet att lägga in bilderna på den här datorn. De kommer kanske vid ett senare tillfälle!
Godnattkramar till er alla.

Cougar Town

Jag har fått en ny favoritserie, Cougar Town, helt klart!
Det är verkligen välbehövligt efter att både BigBang och OTH har slut på avsnitt.

Varsågod, jag bjuder

Jag kom ju på

att vi var och kollade på monks lägenhet igår också! Den var ursnygg och den lilla rackarn har ett helt kök, det är kanonbra. Lagom stor och med massor av skåp :) Och superfräscha väggar. Jag gillade den definitivt och det gjorde hon också :)

Wiie! :)

Idag har jag någon gjort en 8-åring och mig gladare genom att jag såld min saxofon. :) Har även gjort en smaskig midddag i form av Djävulskyckling. Rekommenderas starkt (vitsigt, haha) fast jag gjorde inte med en hel rackare. Recept från Arla.

Djävulskyckling

Så här gör man

Sätt ugnen på 250°. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Blanda hälften av smör-&rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min.

Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.

Tips! Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till, är tydligen GI-bra :)

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0