Sista tentan

Innan jag kom hit så hade jag mycket förväntningar. Man hade föreställt sig att det skulle bli på ett visst sätt, och man fick egna bilder i huvudet när faddrarna berättade om saker. Det visade sig inte vara ett dugg likt det jag tänkt mig. Definitivt betydligt svettigare. Men det har samtidigt varit en väldig upplevelse. För snart ett år sedan tog jag studenten. Och det har hänt mycket sedan dess. Om inte annat har jag lärt mig en väldig massa saker. Och flyttat hemifrån. Nu är jag bara ett halvt dygn från att ha klarat av ett år på en civilingenjörsutbildning. Ett halv dygn från att klara det fläckfritt. De där sista timmarna kan ändra på det. Men förutom att samvetet får sig en liten törn gör det mig ingenting. För snart, närmare bestämt på torsdag morgon, åker vi till Azorerna. Det är min nästa höjdpunkt.

-

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7207258.ab

Trotsåldern

Oh, jag vill bara sitta uppe och göra en massa andra saker istället för att sova. Låter lite som ett barn. Men det får man vara ibland. Kollade precis svaren på mattetentan. Och jag tror att jag kommer att få en stark 4:a. Lovely.

Organisk kemi, någon?

Nej, Erika filmen var precis vad man behöver efter ca 12 dagar plugg á 10 timmar om dagen. :)
Annars börjar jag ledsna på det här faktiskt. Längtar tills vi åker. Vill bara ha tentan gjorde, och att vi alla klarar den. Ingen vill skriva om den själv. Idag har vart en tung dag. Och middagen blev en paus i pluggandet på McD. Ska dit till kl 9 i morgon igen. Nu är det bara i morgon kvar. Så jag kommer nog att slita hela den dagen också. Och sedan hoppas att det var värt det.

Wonderful!

Underbar dag, underbar tenta (!), underbar film och underbara människor.

Karin och co har "överlistat" MAI

Idag är en bra dag. Mattetentan var relativt lätt. Och det är inte något som jag säger ofta. Var typ klar efter två timmar, kollade igenom en massa gånger, satt och slöade lite och sen gick en timme innan utsatt tid. Det gick fantastisk bra. De hade till och med kopierat en uppgift från en av tentorna vi gjorde igår. Så det jag fastnade på då kunde jag idag. Jättebra!

ilska

j
har ont i min tumme. inte då man kan tro. utan vid alla konstiga tillfällen, som när jag tar av mig filten. eller dricker ur min lilla termosmugg. precis som när jag vaknar. jag vet inte riktigt vad jag ska göra. det blir nog inte bättre av att jag skriver mellan 9 och 19 varje dag nu heller. men jag har inte så mycket annat att välja på.
ag

Tenta-p

Stress. Plugg tills nyss och nu köttbullar och makaroner. Blå hand. Ond hand. Dålig dag. Börjar starkt att ogilla MAI. Träningsvärk. Cyklat hem i 5 grader och regn. Ont i magen.

Helg?


När man är i skolan 11-17 både lördag och söndag så känns det inte riktigt som helg.

Regn?

Nä, trots SMHI-varningar så har vi haft strålande väder idag. Och tur var väl det. Vi blev nämligen inlåsta (/utlåsta) från de klassrum vi satt och pluggade i och fick ta fönstervägen istället. Himla tur att vi hade öppnat fönstret innan, annars hade alla våra saker varit fast där inne. Haha. Nu blir det mumsmat på uteplatsen och sen ryktas den om ost och vin på en filt :)

Don't fall asleep

Oh, det var en härlig dag igår. Vi satt ute i skuggan (!) och pluggade, sen afrodans (hur kul som helst) och sen grillning och beachvolley vid flamman. Kanontrevligt. Men, såklart, smart som jag är stukade jag tummen vid den första bollen som jag tog emot. Så nu är den svullen och blå. Inge vidare klyftigt. Idag är det mest plugg som gäller och lite handling. Kylskåpet börjar bli tomttomttomt.

Utgifter

För tillfället är kontot nere på 0kr och det finns inte ens smör i kylen. Dessutom har jag starkt börjat ogilla TV-licens. Vaför har de inte den inbakad i skatten? Då skulle vi som pluggar garanterat betala tillbaka för de år som vi studerat. Cirka 200kr i månaden är ganska mycket när man lever under existensminimum. För något vi knappt använder (vi äger en tv, men kollar mest på film). Dessutom ska jag till tandläkaren snart, har en känsla av att det kommer att kosta skjortan det också. Och jag har inte klippt mig sen i julas. Livet som student är inte alltid underbart. Peppar mig själv med "bara 4år kvar"...

Studenttider

Såg bilder från Naturarnas studentskiva, och det betyder att det var i dessa tider vi hade vår egen skiva. Det känns lite underligt att det gått ett helt år. Inte för att det känns som igår, för det gör det inte, men man minns känslan. Helt ärligt så känns det som att det gått betydligt l'ngre tid än ett år. Tänk bara på hur livet förändrats. Det är stora förändringar på ett år. Jag hoppas att det kommer fler händelserika år för det är rätt roligt.

En ordinary onsdag

Ja du, vet inte riktigt vad man ska säga om denna dag. Är trött, som vanligt, men jag gillar ändå tenta-p-dagar (även om det börjar nästa vecka). Det är varmt och i dag var till och med organkemin kul. Fast jag blir rätt rastlös nu en kväll som denna. Diskbänken är full av disk. Jag är rastlös och har inget bättre för mig. Men inte orkar man diska inte. Det är typ som att kliva upp på morgonen, man vet att det är bäst att gå upp på en gång. Ändå gör man det inte.

I denna ljuva sommartid... (?)

Det har vart väldigt mulet och fuktigt hela dagen. Tills jag skulle cykla hem då det öste ner. Jag vill ha mera tid inför tentorna!! Det är allt jag önskar mig just nu. Stressen har redan så smått börjat infinna sig...

.

Det var jätteroligt. Även om alla andra där gått på passet hela säsongen och jag var där för första gången så gick det bra. Och jag var inte helt lost :) Nu får jag lite ångest inför de sista veckorna här. Har nämligen bara en gång kvar på klippkortet. Är det värt att köpa månadspass för 450kr, 10-ggrs kort för 900kr eller helt enkelt engångsbiljetter varje gång fram till sommaren? Tänkte gå på afron i morgon och då är jag nere på 0ggr kvar, om inte maskinen mixtrar lite förståss (den har gjort det x antal gånger på mitt 10ggrskort det har därför varit användbart betydligt länge än det borde). Help!

Lite omtaggande inspiration inför kvällen

Besvikelse

Ända sedan i fredags har jag sett fram emot denna dag. Och så ställer de in afrodansen. Det hade varit en perfekt träning på en perfekt tid. Så nu ska jag träna ikväll ist. Man kan säga att dagsschemat sprack en aning. Så ikväll blir det bodyjam ist. Kan bli spännande.

Magont i tentatider!

Har fått tillbaka mitt magont nu igen. Det är kostigt för jag har inte ens stressat sen efter påsk. Men just nu kan jag inte göra mer än att ta ett piller och se glad ut. Däremot är jag livrädd för tentorna. Det finns inte en möjligthet att jag ska kunna klara båda.

Splittrad

Hur kommer det sig att jag alltid är så taggad på att göra saker, och sen kommer jag hem. Det är som att luften går ur mig. Förstår inte riktigt.

Trots att solen strejkar har det varit en bra söndag (!)

Kände på mig att jag ville ner på stan en sväng. Så efter en på tok för lång sovmorgon så for jag ner på staden för att träffa Monk. Det var jättekul att se henne igen. Trots att vi bor här båda så ses vi inte spec ofta. Så när vi verkligen ses brukar det vara väldigt trevligt. Jag tog en shopplingrunda á la Sarah det vill säga i sann- "Är det snyggt så köp det"-stil. Införskaffade mig även två nya nagellack. Hallelulja! Är dock fortfarande på jakt efter en vårjacka. Nu har jag gjort en liten improviserad maträtt igen och snart ska vi göra rabarberpaj. Mums!

Rare fashion

Hur snygg är inte den här?
Har dock insett att jag kommer att vara på gränsen till broke under hela juni och juli så jag får bara fortsätta att drömma vidare om snygga kläder tills det kommer en dag då jag får pengar.

Sommar och sol! :)

Idag är det underbart väder! Solen är äntligen här. Har suttit ute och solat/pluggat lite och gått en promenad i skogen. Jag älskar att vi har skogen precis här, bakom oss. För då kan man gå dit när man vill och känner för det. Det är sådana kontraster på väldigt kort sträcka. Har förälskat mig i afrodans nu också. Var på ett annat pass i går och det var verkligen jätteroligt, det gjorde min dag.

Lyxfällan? nä, kanske student kanske.

Har precis insett att jag kommer att vara fattig ändå till dagen innan min stora dag. Alltså större delen av sommaren. Vi får inte mycket pengar nu inte, och sen ska hyrorna över sommaren att betalas. Tack, gode gud för att jag har ett jobb!

En helt ovanlig eftermiddag

"Att plugga eller att inte plugga" - det är frågan

A whole new world!

Det är sådan stor skillnad på nu och då. Nu har jag inte pluggat (knappt) en enda kväll eller helg sedan påsk. I och för sig så kan jag mycket mindre än jag borde kunna, men jag har det ändå bättre på många sätt. I går till exempel så bakade jag och Sarah muffins hela kvällen. Matmuffins med fetaost och andra goda saker i och morotsmuffins blev det. Jättebra och jättegott, dessutom blev de ursnygga. Idag trodde jag att vi skulle till tornby men det blev nog inte riktigt så, så istället har jag bara degat i soffan. Det har även regnat hela dagen. Och det går inte att titta på blurayfilmer på min tv för att de brusar. På tal om det så fick vi (köpa) nolledvdn igår om vårt nolle-p. Det var nästan lite nostalgiskt.

and I wasn't finished

Vi fick sektionströjorna idag, äntligen! Jag vet hur mycket en del (aka. Helena) har slitit med dem, så det var absolut igen anklagelse. :)

Today is really a good day

Sunshine, Hela dagen, inte undra på att man blir glad. Dessutom hade vi till och med en bra org. föreläsning. Och dagen slutade med afrodans som var otroligt roligt. ;) Nu sitter jag här i soffan och ersätter all motion jag fått av andra onyttigheter. Inte bra. Men tva till bra saker; Helena är nyopererad och vi har helg i fem dagar. Underbart!

Strålande sol

Idag är det klarblå himmel och sol. Känns inte så lockande alls att sätta sig på en org. föreläsning eller ha labb i 4h...

Svenska Hollywoodfruar



Jag älskar svenska hollywoodfruar! Frågan är bara varför de låtit Hans förstöra programmet, orakad dessutom. Inte helt okej.

20 dagar kvar

Efterstudie

Cyklade till och genom hela HU för att komma till plastken, väl där blev jag inslängd i ett rum. Sen förklarade doktorn att det inte var någon idé att ta bort ärret och sy igen det för att det skulle bli ett likadant ärr i sådant fall. Därför fick jag två (tre) kortisonsprutor i ärret för att det i alla fall skulle mjuka upp sig lite och inte skava. Ska tillbaks dit igen om 6 veckor för en ny omgång. Tillslut ska ärret inte bukta ut så mycket alls. Det låter iaf som en klar förbättring. Men satan vad ont det gjorde. Är helt slut i hela kroppen efter det där. Hoppar över mattelabben också, det känns inte som något sådär jätteviktigt just nu...

Plastic's fantastic

Nu ska jag alldeles strax iväg till plastikavdelningen på sjukhuset. Wish me good luck,

I'm not a sinner nor a saint!

Har ätit världens, kanske, bästa mat till middag. Köttfärsbiffar med marinerad fetaost i, och en chilisås till. Det gjorde min dag. Jag lägger nog upp receptet någon gång. Så gott var det. Nu har jag och Sarah gott till Hemköp för att synda lite. Nu tänkte jag äta en massa chips framför TVn :)

UK 2010

Bloc Party Colonia
Först blockparty på colonia och sen utekravall. Det var en riktigt trevlig kväll som slutade med ett misslyckat "naked mile". Inte jag då alltså. Sov som en stock, slog upp ögonen och kollade på klockan. 13.45. Great där gick den dagen också. Hade iaf en trevlig kväll med Sarah och Magnus med film och bak och nagelfixande. Idag är jag mindre pigg och har haft fadderutbildning hela dagen känns det som. Inte sådär superexalterande.Dessutom är lägenheten stökig och jag är lite bitter. Och projekt ska göras inför i morgon.

Projektet

Oj, vilken dag! Har varit nervös hela dagen, eller inte riktigt nervös men inte mått sådär jättebra och frusit så att jag skakat hela dagen. Men så kom presentationen. Och så fort jag började att prata så släppte det. Även om det var lite osammanhängande så gick det hur bra som helst. Vi gjorde en kanonbra presentation, klarade av att mäta koncentrationen på okända proverna (utmärkt) och fick jättebra kritik. Som pricken över i var valideringsrapporten exemplarisk (den jag och Helena har slitit med hela veckan). Och nu ska vi fira med utekravall ikväll, så jag kommer nog ha magsår och vara förkyld hela nästa vecka. Men just nu är det bra.

Studentjävlar!

Helt klart den bästa filmen från snuttefilmen!

Youtubeklipp från Nolle-P

Hittade den här på youtube, och tänkte att ni skulle få en liten blick på vårt fina fadderi och hur vi hade det under nollningen. Och ja, jag finns med i den sista filmen, undrar om någon kan se var?

Oh, snart :)

Projekt?

I brist på inspiration till presentationen i morgon

Det ligger i luften

Slutleveransen

Tiden är kanpp. Nu snart är rapporten klar. Vi har slitit som djur i flera dagar. Det tog mycket mer tid än någon av oss hade kunnat tänka sig. Men snart, snart är vi färdiga. Och jag önskar bara att det kunde bli tisdag så att vi skulle ha allting färdigt. Men samtidigt så vet jag att jag kommer att sakna det när det är slut. För trots att det har varit väldigt jobbigt bitvis så har det ändå varit roligt och lärorikt. Och jag har lärt känna väldigt trevliga människor. Fått ta del av upplevelser inom både sjukvården och privat. Det inspirerar. Det ger en känsla av att vilja ta del av mer. Trots allt så har vi utvecklat en metod för att mäta koncentrationen antidepressiva läkemedel i blodplasma. Ingen annan utan vi. Och metoden skulle i princip kunna användas på vilket sjukhuslabb som helst. Det är tufft. Även om den är lite gammalmodlig.

Söndag och ångest?

Idag har varit en bra söndag, ingen ångest alls. Det är ovanligt. Spec om man har en tung vecka framför sig. Men solen skiner och jag är glad. Tycker att jag utnyttjat söndagen väl för en gångs skulle. Kanske för att Erika gick upp hyfsat tidigt. Och vi har fått ny, färsk ost hem. Lokalproducerad, typ. Med den osten och mina mackor så kan man inte annat än att äta, även om man är proppmätt. Tack Marcus för det. Nu ska jag försöka hitta en vårjacka. Det har blivit ett stort problem nu när ullkappan är för varm. Vill ha en parkas, som ska se fräsch ut men hittar inte mycket alls ute i butikerna. Håll gärna ögonen öppna och tipsa mig!

Tonight, tonight, tonight

Nu är syster avlämnad, får se om hon kommer med sitt tåg eller om hon kommer att stanna lite längre. Det har varit väldigt trevligt att ha henne här. Man kan kanske sammanfatta helgen med att:

- Erika har nu lärt sig att åka tåg och buss
- Stekt sockerkaka kanske inte var en ny favorit
- Linköpings stad är liten men trevlig
- Magnus kan springa åttor kring oss i spåret

Jag är verkligen glad över att hon kom hit och att familjen var här förra helgen.

Lördag

Hej, just nu ligger jag och sover. Det är så ansträngande att ha min lillasyster här, ni skulle bara veta... Men jag är ändå väldigt glad över att hon tog sig tid att åka ner hit och hälsa på över helgen. Fast åker hon inte hem snart så kommer hon äta oss ur lägenheten.... TUUUUUUUUUUUUUUUNGT!!  nejrå, dags att dra på sig joggingkläderna och ta sig ut i spåret. Tror jag tar milen idag. Erika ska nämligen också ut... och under tiden hon tar sig runt på 2.5:an så hinner jag väl varva henne ett par gånger tror jag. Simma lugnt!

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0