27:e September

Jag önskar att jag hittat kamerasladden, för jag har väldigt härliga bilder från både veckan och helgen. Men nu lever vi i totalt kaos. Till och med badrumsskåpet är urplockat. ALLTING är i vårt rum. Så det är lite svårt att fokusera just nu. Magnus skulle laga fisk och hasselbackspotatis till middag, och när han var klar så smakade potatisen ugnsmedel: så förmodligen hade vår husbonde inte gjort klart rengöringen av ugnen (vi hade kollat att det var okej att använda den). Så maten var oätlig. Smakade faktiskt tre bitar fisk som inte alls var så dumma. Så kanske, kanske börjar min inställning till fisksaken ändras. Eller snarare Magnus kommer nog att se till att den ändras. Men det är ju bara positivt.
Igår så plockade vi in allting här och städade lite, tvättade och så. Tog en skogspromis och sen gick jag till Hg med tjejerna och Petter för att käka. Kanontrevligt. Hem igen och tittade på film. The Sum of All Fears (?) som var ganska bra när man väl förstod. Annars kikade vi på You Dont Mess With the Zohan i helgen, jag trodde inte alls att den skulle vara min film riktigt men den var jätterolig.
Har inte riktigt kunnat hålla fokus på plugg i helgen så ligger lite efter nu, så i morgon blir det långdag med plugg. Och denna vecka har vi ganska tufft schema, men jag hoppas att det löser sig. Jag bara längtar till torsdag, då vi får lägenheten (!) och tills på lördag när min och Magnus familj kommer :) Nu tänkte jag slumra till. God natt folk!

Frimurarna

Jag och Magnus har suttit och amatörforskat lite om frimurarorden (lite Dan Brown-inspirerat), det är tydligen den största kristna brödrarskapet i Sverige och har Hans Majestät Karl XVI Gustaf som högste beskyddare. Men, deras stormästare (som förut alltid var kungen) är Anders Fahlman. Inte nog med det, han är professor vid Linköpings Universitet för fysik och mätteknik (om jag minns rätt). Han är tokstor! Hur tufft är inte det?

Le Mans och overallsinvigning

Igår var det jättetrevligt, jag som tänkte att jag skulle ta det lite easy och sen knata hem i lagom tid för att komma till skolan idag misslyckades totalt. Man hade en riktigt härlig kväll. Under overallsinvigningen fick vi först gympa med en avklädd manlig halva av bi6, sen var det massa tävlingar de som inte handlade om att snurra och dricka fulvin utgjordes av att fånga äpple i vattenhink, därefter leta i mjöl efter sockerbit (och smutsa ner overallen med vatten/mjöl) och käka geléhallon som någon tidigare stoppat i örat. Skitäckligt men, det avslöjades inte förrän alla så glatt smaskat ner sitt hallon.
Jag, Cissi och Sarah for iväg hem till Sarah på mellanfest och sen bar det iväg till Kårallen och Le Mans. Skitkul! Asbra band och sen helt grym musik. Fortfarande är det lite konstigt att släppa loss i kårhuset där man vanligtvis går på dagarna men oj, vilket bra place. (Har bilder sen när jag hittat sladden). Jag sov välförtjänt till 11 idag och läste ut "Män som hatar kvinnor" - Helt superbra story.
Imorgon blir det plugga av, här har man ingen helg, spec inte när kravallerna är på torsdagar.

Dududuu,

Idag har vi "bara" haft två föreläsningar. Ändå är man riktigt trött om dagarna. Men idag har vi "fått" våra labbrockar och overaller (: Haha, vi kommer att bli galet snygga! Och jag menar, vilken naturvetare har inte sin egen labbrock? Ikväll ska jag försöka plugga ikapp lite i linjären, men det går sakta.

NKEA02

Igår var en undlig dag, hade inte skola förrän kl14. då det var tentadax. Tentan gick förvånansvärt bra och jag fick nog runt 40p, och 30 krävdes för godkänt (: (facit kom ut idag) Så det känns riktigt bra. Sen var vi hos Sarah och käkade tacos. Supermysigt! kom hem lite sent, gick upp lite tidigt, vilket medför en himla trötthet (uttryckt i matematikspråk). Hade lunchmöte med rekryteringsutskottet idag, och det verkar jättekul. Ska "bara" försöka komma ikapp med algebran nu, och det är inte lätt. Vi har rätt nice schema också den här veckan och dessutom overallsinvigning och kravall :) så vi har lite att se fram emot. Nu ska jag bekämpa huvudvärk och algebran, god natt!

Paramore cover, Kings of leon - Use somebody

Love story meets Viva la vida.

Tuff låt.

Gäsp.

När vi satte alarmet igår sa telefonen att vi skulle få sova i 10h och 20min. Sov som en stock, men vaknar ändå trött och dåsig i huvudet. Rackarns. Men så länge som huvudet har vaknat till kl.14 så är det lugnt. Det är då det gäller. Kemitenta för hela slanten. Ända till kl. 19. Jag hade tänkt göra pastasallad att ta med (jag som alltid blir så hungrig) men det orkar jag nog inte när jag tänker efter. Dessutom ska vi ha en toppenkväll sen efter (förhoppningsvis ;) ). Så idag håller jag tummarna för mig och alla andra.

Ja.

Då har jag kuggat min första dugga. Skrev ner alla svaren (utom ett som jag glömde, hoppas att jag inte glömde att lämna in det pappret, för den uppgiften kan ha vart rätt) men jag fick iaf ca 8p. Det krävdes 9 för godkänt. Men har fått upp hoppet, för om den där uppgiften jag inte räknade med var rätt så har jag fortfarande en liten chans att bli godkänd. Såvida jag inte gjort något pil/definitionsfel eller likande. Wiie. Borde eg plugga kemi nu men tar mig en ledig kväll. Hjärnan måste vila ibland för att kunna ta in grejerna också.

Om man verkligen verkligen vill.

Precis som den ryske föreläsaren sade: "Om man verkligen, verkligen vill så kan man dela med noll"
Har vart supertrött hela dagen så det känns som om den enda uppladdningen inför i morgon bör vara sömn.

TATM79

Idag har pluggat matte från kl.8 (okej, halv 9. kom för sent som vanligt) tills nu.
Så tack och god natt.

Inte knäpp, utan ruggigt sliten.

Gud, vilken tur jag har som har Magnus ibland. Han lugnar ner mig så som linjär-algerbra-lektionerna lugnar ner en efter föreläsningen ungefär. De har samma effekt. Låter kanske lite konstigt men ju mer jag tänker på det ju mer stämmer det. Så Tack, käre man. I dag är humöret i botten. Kom inte ens upp i morse och kom 40min för sent till skolan. Great. Nu är man helt stirrig, har konstig huvudvärk och känner sig en aning febrig. Men idag har jag iaf lite tid att plugga matte här hemma. Det ska bli superskönt. (spec eftersom jag missade halva lektionen i morse)
Vi har lunchat hemma hos Sarah hela veckan och det är verkligen kanonskönt! Att bara komma bort från skolan, om än bara för en timme. Vi funderar på hur länge vi kommer att orka ha det här tempot. Och det är inte länge. Så jag hoppas verkligen att vi har snäppet mindre nu efter kemitentan (men förmodligen så kommer AK2 med en rivstart), för det här är inte mänskligt i mer än några veckor. Det är nog alla överrens om.

...det är det som susen gör. Heja! heja! heja!

Idag har jag varit levande iaf, hade ett superskönt schema (för en gångsskull) så vi hade ett hål efter lunch då jag gick med Sarah och halvsov på hennes soffa. Labben gick 1,5h fortare än väntad så jag var hemma innan 6. Kanon! (: Väntade mig en sprallig Magnus framför spisen, men ist såg jag ett sms där det stog: "äter middag i skolan, du får laga mat själv:" Hmpf. Roligt värre. Haha, så det blev ravioli. Nödmaten nu för tiden. Sen har har hört att min familj har bokat resa till St. Anton (!) utan att jag ens vet om det. Men, såg att jag hade lite missade samtal från moderjord. Nu ska kvällen ägnas åt matematik. See you.
"oh, nu lägger jag handen på den där frätande syran" haha.

Tröttmössa!

Ledsen folk, vi har tokmycket just nu så har inte många minuter över att höra av mig på. Återkommer på måndag då jag gjort klart:

2 labbrapporter (förhoppningsvis komåletterade och godkända)
1 dugga i matte
1 minidugga i kemi (alla grundämnesnamn)
1 tenta i allmän kemi 1
& förhoppningsvis inte kommit alltför långt efter i linjär algebra.
God natt!

Oh älska, mer, Ääälska meer.

Igår så blev det freakkväll för mig och Magnus. Vi svullade och kollade på The Hangover, övertrötta som vi båda var vid det laget. Det var kul. I morse vaknade jag vid halv 8 (hade klockan ställd) och snoozade bara en endaste gång innan jag gick upp vid kvart i 8. Jag som aldrig brukar vara levade ens på mornarna. Pluggade kemi fram till 11-tiden då det lunchdax, vi hade nämligen tänkt att cykla och kika på Dra't i Spat, men vi trodde att det började en timme senare så vi missade halva (hela) showen. Sarah försov sig också (A) Jag som velat sett cate som clown, vårt lag som ballerinor och Magnus team som dragqueens. Vattnet var iaf tokäckligt. Haha. jag ångrar nästan att jag inte var med i vårat lag. De har haft så mycket roligt för sig men samtidigt vet jag inte när jag så skulle pluggat. Hmpf. Så kul är livet. Nu så ska de flesta ut på partyt, men jag känner mig helt febrig (ja, fortfarande man blir ju less) så stannar hemma. Vi har en helvetes vecka framför oss och jag bara längtar efter nästa mångad kväll. Då har jag gjort klart 2 duggor, en i matte och en i kemi dessutom en kemitenta. Den här kvällen lär väl sluta som gårdagens skulle jag tro. Förutom att Magnus är lite grinig. Ska nog göra klart en gammal tenta och sen hitta en film. God natt gott folk.

Planering

OM jag har kollat rätt på schemat så har vi Tenta-p 15-23 Oktober. Men vi har en tenta men den är inte förrän den 26:e så lite ledigt kan man förhoppningsvis ta sig (: Sen (ännu bättre) har vi Linjär Algebra-Tenta den 14:e Dec. Alltså första dagen på nästa Tenta-p. Det betyder att vi får jullov där efter. (: Kanonbra! Då får man alltså jullov även om man ahr en del omtentor efter jul! :D

Grillkväll och en blöt almanacka.

Fick tillbaka min almanacka här om dagen (: Min väska hade nämligen blivit genomblöt av vatten, så vi hängde almanackan över en stol för att torka. Såklart att den blev kvar där. En vänlig själ hörde av sig och jag fick tillbaka den. Superbra. Men den är typ fortfarande blöt. Kanske borde köpa en ny ändå, kanske.
Idag har jag hostat som en tok. Vaknade med spränghuvudvärk efter en hemsk natt då min sängkamrat snarkade och jag hostade. Var i skolan på förmiddagen iaf men gick hem till lunch, satt hemma hela eftermiddagen och tråcklade med både kemin och matten. Har nu fastnat i båda. Och det är lite knepigt att få hjälp sådär ensam hemma.
Sen kom Sarah förbi så gick vi till Hemköp och införskaffade oss allt vi behövde till en supergod potatissallad och chorizo att grilla. Efter en himla tid var potatisen äntligen klar så pallrade vi oss iväg de 50m där de andra satt med minigrillen. Nu är jag hemma och kom på att jag inte ens börjat på inlämningen i matten. Men det kan nog vänta tills i morgon. Tror nämligen inte att det är nyttigt att plugga mer än 10h per dag. Ändå känns det på tok för lite jämfört med vad man skulle behöva. Vi läser överpoäng nu, så utöver heltidsstudier så har vi 3 heltidsveckor till inklämda fram till jul. Och varken matte eller kemi är lätt att lära sig. Det borde de veta. Men, det går rykten om att vi är lediga under hela tenta-p som är nu i höst. Vilket betyder två veckors lov. Så jag håller tummarna men man ska inte hoppas på för mycket. God natt gott folk! (:

Allting kommer lösas och bli bättre igen...

Nu är jag fortfarande sjuk. Och det är helt sjukt vad man missar på att inte vara i skolan. Försöker iaf att gå på alla föreläsningar och lektioner som jag orkar. Som igår mådde jag kanon. Idag inte alls kanon. Det varierar väldigt. Men, även om det är rätt tunga grejer just nu och även om vi just haft vår första "nolleföresläsning" på riktigt i linjär algebra så känns det bra. Ikväll ska vi grilla lite på fältet här utanför, det kommer bli kanon.

Nytt.

Totalt sänkt.

Hemma igen.

Helgen hemma i Rimbo var supertrevlig. Det var stort kalas för både syster och bror som fyllt år i veckan, så en stor del av släkten kom på besök. Det var riktigt kul att träffa alla igen. Det kändes jättebra men samtidigt konstigt att åka bort för att åka hem. Både på hem och ditvägen. Men trots det så stortrivs jag här i Linköping än sålänge. Det skulle dock blivit lite mer plugg i helgen men nu är vi sjuka både magnus och jag, och det känns nästan som att det är bättre att vila/sova de här timmarna istället så kanske vi inte är helt sänkta i morgon. Nu har vi också storhandlat inför veckan. Bara tvätten kvar, kom på att jag inte ens vet om jag har byxor till morgondagen. Men det lär ju ordna sig. I går såg vi i familjen en film som Erika fick av Ewa, Män som Hatar Kvinnor. Jag har faktiskt inte vågat se den, eftersom jag trott att den ska vara så hemsk. Men den var super bra (och hemsk i och för sig) man blir nästan lite stolt över att svensk film inte alltid är kass. Det värmer lite i hjärtat. Superbra gjord var den också. Så se den!
Fick update fån Jessica också idag. Hon har tydligen inte alls lunginflammation utan en propp i lungan. Så jag skäner henne en liten tanke nu också. Krya på dig!
God natt folk !

See you later alligator.

Nu har jag "bara" två mattelektioner kvar och sen åker jag hemhem till Rimbo. Kommer förmodligen att vara osocial därhemma och sitta med kemin där också men då får jag iaf några stunder med familjen. Har tillbringat hela kvällen åt att göra inlämningsuppgifter. Tror att jag klarade 3 av 4, men den 4:e ska vara gjord och inlämnad på måndag den också. Så skönt att det är helg! Nu för tiden så längtar man inte efter helgen för att man är ledig, utan helgen längtar man till för att det är den tid man har för att plugga ikapp, så at tman förhoppningsvis ligger i fas till efter helgen. Vilket inte alltid är så lätt. Dagarna flyter ihop och fritiden ägnas åt plugg. Det är roligare än vad det låter men det är rätt ansträngande också. Spec när man fastnar. Men som sagt, snart ska jag hem för första gången sen jag flyttade hit, det ska bli superkul! 

Duggan

Wowh. Jag klarade precis godkänt. Det känns superskumt eftersom jag (enligt vad jag minns) hade rätt svar på minst 3 uppgifter med 3p på varje... + 2 poäng till på den fjärde uppgiften. Så är lite fundersam över vad jag gjorde som var fel.. men, i morgon får vi tillbaka dom så får jag väl kika på det. Nästa dugga kommer enligt schemat snart och det kommer inte bli lättare. Så frågan är i så fall om man ens kommer att klara den över huvud taget. 

Men det var den första duggan så jag borde väl vara nöjd, jag satsade ju faktiskt bara på att bli godkänd. Men det kändes bättre. Det kändes grymt mycket bättre än bara så. Och då höjer man ju sina egna krav lite grann.

Kalas!

Nu är jag hemkommen och toktrött efter Kalasmottagningen som var i Cloettacenter, som för övrigt ligger på andra sidan stan. Riktigt trevlig mässa där man fick info om företag och studentföreningar. Något party blev det inte för mig idag, men Moneybrother skulle iaf spela inne i hallen. Jag tillbringade istället några minuter med kamin som gick sådär. Det var bara jag och C som bangade, och det klart att man känner sig lite tråkig. Samtidigt så var det jätteskönt att känna att man verkligen hittat någon som ligger på samma nivå som en själv, både när det gäller plugga och en himla massa annat. Vårt timlånga avsked påminner tokmycket om mina och Elins snack uppe i backen efter någon handbollsträning. Superkul! Idag ska jag ta igen lite sömn, tänkte gå och lägga mig strax. Ringde papi som sa att han kommit hem från sjukan vilket är superskönt. Skänker dock en tanke till Jessica som jag inte hunnit prata med, men som ev fortfarande ligger inne. Fick höra lite från en hemkommen grek idag också (: Nej, ska ta nya tag och hoppas att jag är så pigg i morgon att jag inte snoozar en halvtimme i morgon igen, får panik och kommer två minuter försent. Så ser vardagen ut nämligen. Tacka vet jag akademisk kvart!

God natt!

Lith.

Nu kommer en lite sen uppdate, men bättre sent än aldrig. 


Hanna och Monk var här och myste i måndags. Jättetråkigt att Monk inte fick stanna kvar som vi alla önskat. 

Grattis Erika! (i efterskott) 
Grattis Lillebror! (i förskott) 

Är orolig för pappa som ligger på sjukhus igen... 

Har plugg upp över öronen och är toktrött. Ska strax i väg på kalasmottagningen, men det blir nog ingen fest för mig ikväll. Är inte ens sugen på att festa längre. Menmen, resultaten från dugga 1 skulle komma i morgon. Wiie. 

Det sista är att jag kommer hem på fredag! och stannar hela helgen. (:


Urfgyckel från youtube (:

http://www.youtube.com/watch?v=DG0x_tManCA

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0