Nytt år, nya äventyr

Egentligen tror jag inte på hela det där snacket om "nytt år - nu ska jag verkligen börja om på nytt", utan jag tycker att man alltid ska göra det man vill, oavsett om det är nytt år eller inte. Och det här året har verkligen gått förbi med många förändringar. Reunion med Magnus, Studenten och Linköping är en extremt kortfattad sammanfattning, det har alltså hänt sjukt mycket saker. Och det är precis så ett år ska vara tycker jag, man ska ta vara på tiden och ta hand om varandra. Så ett nytt åt, fyllt med nya spännande saker och jag ska försöka göra allt som står i min makt för att få till en kanonresa i sommar. Det är något jag verkligen vill göra. En lång och äventyrlig en. Men, nu först, morgondagen som nog för min del inte alls kommer att bli som många av er kanske tror.

Nyårstrubbel

Åh, vad jag hatar sånt här, verkligen ogillar det! Allt strul, typ som att vi inte har någonstans att vara, alla har olika förväntningar osv. Jag har en kanonbra lya, men den ligger inte här. Frustrationen är hög. Dessutom vill jag verkligen spendera mitt nya år med alla som jag tycker om. Och så lär det inte bli. Det är toksvårt att kombinera dem alla, när allt är så olika. Nej, jag gillar inte alls det här. Varför ska det ens vara så krångligt?

Annan dag jul,

Nu har julen farit förbi med världens fart, är otroligt tacksam över allting som jag fått och all god mat. Igår var en riktig familjedag, vi spelade i princip spel hela dagen och kvällen. Först hemma och sen hos Magnus. Idag blir det traditionell middag hos farmor.

:)

Jag ska försöka att uppdatera lite nu och då, men det är lite knepigt när man inte har en väl fungerande dator i närheten. Saknar redan Linköping lite faktiskt. Men, idag kom ett till resultat: Linjär Algebra - 3 (Vilket betyder att jag klarade den kursen också!) Helt sjukt bra! Dagen har annars tillbringats i pulkabacken med lillebror och med att baka julgodis. Tror att jag ska skänka lite till Magnus familj också.

Rimbo

Nu har jag vart här hemhemma i 4 dagar och det känns fortfarande konstigt men kanonskönt! Har hunnit vart in till stan en sväng och skaffat lite julklappar. Kikat på brorsan som spelade hockey (han är sjukt bra min bror!), träffat monk, och julmyst hos Elin med monk och hanna. Verkligen jättekul att få träffa er alla igen, har verkligen saknat det! Hälsat på farfar med farmor, och idag har jag klippt och färgat mig, finally (!) :) Dessutom har vi kollat på tapeter och bakat julgodis. Tapeter är ett himla dilemma. Det finns så mycket snyggt. Och, JAG FICK EN FEMMA I BIOKEMI!!! Det var dagens överraskning, helt klart. Det är värt att fira, så får ta och göra det sen när vi kommer hem igen :) Nu nalkas ev. lite jobb. See you later guys.

Life in general

Igår hade vi lite avslutnings/julmiddag med pepparkakscheesecake och äppelglögg till efterrätt. Mums! Alla roliga bilder på Johanna kommer nog inte upp på ett tag, tyvärr ;) Men det var trevligt.

Kom att tänka på att det är ett n ytt år snart, och vad jag gjorde för precis ett år sedan vid den här tiden. Då hade jag halva trean kvar på gymnasiet och visste inte att jag hade ett sjukt kul år framför mig. Det är fascinerande hur mycket som kan förändras på ett år. Jag hade precis börjat träffa Magnus igen, kunde inte laga mat och var nog allmänt sjukt skoltrött. En hel rolig vår väntade med studentfester och studenten. Sedan slussades jag in i arbetslivet hela sommaren för att sedan hamna här.

Så på ett år har jag gått från singel till samboliv, flyttat till en helt ny stad. Tagit studenten, och nu klarat av mitt första halvår på en civilingenjörsutbildning. Jag är godkänd i kemikurserna (!) jag som aldrig skulle läsa kemi. Och träffat otroligt mycket människor. Och lärt känna folk på otroligt kort tid, det känns som att man känner folk lika bra nu som man kände gymnasiefolket i trean. Det är kanonkul.

Innan jag flyttade hade jag i princip aldrig lagat mat, nu lagar jag den jämt och det är riktigt kul ibland. Det är en helt ny värld, en helt ny bubbla som vi lever i. Och även om det har varit tufft, för det har det, så ångrar jag ingenting. Absolut ingenting. För då skulle jag inte ha det såhär bra, och jag trodde aldrig att man kunde lära sig såhär mycket så så kort tid. Det är inte klokt. En helt ny värld. Kanonbra :) Nu ser jag fram emot en kanonbra jul hemma. Och att träffa alla människor som jag inte kunnat träffa på hela hösten, kanske tapetsera och bara njuta. Och det bästa av allt, jag kan inte plugga. För jag har inget att plugga.

Jag har nog aldrig varit så glad över ett jullov! :)

Skönt! Sista tentan avklarad och idag är sista dagen här, det känns jättekonstigt, har nog inte insett att vi faktiskt inte ska till skolan något mer på en hel månad. Och att inte träffa alla som man levt ihop med nu under ett helt halvår, känns lite underligt. Men samtidigt så ska det bli kanonskönt att komma hem. Är dock lite nervös för packningen, ska ju packa för en månad.. och sen är det fullt upp igen hemma. Ska in till stan och handla julklappar i morgon och sen träffa monk på söndag. :)

Hallå i lingonskogen.

Nu har jag kollat på 3 avsnitt av one tree hill, det finns inte fler ute. Men vad jag vill ha mer. Beroende. Jag älskar one tree hill, det får mig alltid att må bra :) såg något annat som också får mig att må bra. Söte lille bror min som inte alls är så liten.

Tokmycket snö :)

Nu är det riktigt vitt ute, tokmysigt! Och på cykeln var det flera centimeter snö, bara från i morse. Hoppas att det får ligga kvar, det är jättehärligt när universitetet är helt vitt, julgranen lyser fint och det kommer julmusik från högtalarna. Idag har vi tillbringat hela dagen i fysikhuset, och till slut så gick det riktigt bra. Men det börjar närma sig nu, tiden går riktigt fort. Men nu är det kämpa, kämpa till på torsdag! Vet inte riktigt hur mycket man kan få in på en dag men den gränsen ska definitivt testas! Vill bara kunna bota min morgontrötthet också, den gör att man inte kan börja 8 på morgonen som alla andra pigga själar. Menmen, nu till middag ska vi testa Creme Fraiche Saffran och Tomat, spännande. :) Toodellou

Algebra

Idag hade vi tenta i linjär algebra. Punkt. Det säger sig själv. Det gick ungefär käpp rätt åt helvete, kan man säga. Haha, nästan lite komiskt hur förbannade alla var efteråt..

Kvällen i bilder :)

Lucia

Igår var en kanonbra dag! Vi hade en jättemysig middag för Cicci, med lite surprises. Vi stängde in födelsedagsbarnet i vårt gästrum i flera timmar medan vi gjorde mat och så :) Och oj vilken mat! Biff med hemmagjord rödvinssås och potatisgratäng (!) och i salladen hade vi ädelost. Jag har seriöst inte ätit så god mat sen vi flyttade hit. Det är inte något man unnar sig själv så ofta, kanske mest med tanke på plånboken. Men idag är jag trött och glad, diskade till och med det sista igår med ett leende på läpparna. Det ni :) Har fått lite mejl också som bara gör allt ännu bättre :) Idag borde jag egentligen plugga men jag är inte alls på humör. Just nu känner jag att det får gå som det går. Det är bättre att isåfall ta en omtenta om det behövs för då kanske jag kan grejerna sedan ist för att paniklära sig dom nu och så är dom ändå borta på tis. Harmoni är ordet just nu. Och sen kommer Magnus hem idag :)

Idol

Har hejat på Erik hela tiden, men nu är Calle klar favorit. Han är grymt inspirerade. Tycker lite synd om honom och hoppas att han inte vinner, för då måste han sjunga alla färdiga låtar...

Oh

Jag vill bara handla upp hela HM. Är otrooligt sugen på att beställa lite. Men är man student så är man, har man ångest så har man, vill man bara hem till hemhem så vill man och vill man inte plugga algebra så sitter man här. Är så less på att plugga. Har dessutom inte pratat med någon på hela dagen förutom när Cicci var här i typ en halvtimme. Skruttan fyller 20 idag!!! Vi ska fira henne med en liten middag i morgon :) Hoppas på att Magnus kompisar ställer upp på en liten show, det vore riktigt kul!

Linjär algebra

gör mig tokig. Min huvudräkning gör att allting faller när man har helvetesgrejer i 6 olika steg. Miniräknare är såklart förbjudet och han envisas alltid med att ta typ 3/ "roten ur"5 och när man gausar och gångrar med dessa tal blir det en salig röra. Är lite upprörd bara, spec eftersom jag vet att det här är en tenta som närmar sig med stormsteg och jag kommer förmodligen sitta där och inte ens förstå hälften. Så jag satsar på att försöka förstå den andra hälften. Och med lite tur kanske det går, men jag förstår varför vissa skriver om den här tentan 4-5 ggr... Även om man faktiskt kan lösa uppgifterna så lägger han in skitsiffror som gör att risken för slavfel är total. Precis som min tentaångest. Både över algebran och biokemin. Man kan inte lära sig allt, men man måste absolut bli bättre på att lära sig rätt saker. Mm, jag är inte alls bitter.

Mammas pojkar

Lite småkul, avslappnande när man suttit över skolböcker en hel dag. Men vad sur jag blev när de valde sin brudar, två av dom valde de absolut "blåsaste" brudarna, ist för de andra härliga tjejerna. Säkert för att de var blondiner. Men nu har de tydligen fått ångra sina val, läste precis att ingen av dem, inte ens ett av tre par träffades när de kom hem. Så programmet verkar rätt meningslöst, och det verkar som om det är brudarna som har dragit över dessa mammiga pojkar. Pinsamt för dem. Nu har jag en paus i linandet, och ska strax göra lunch, man blir alltid så rastlös när man sitter hemma och pluggar. Ändå kunde jag suttit i humsam nu, men var lite för slö för det. Så jag passar på att tvätta lite samtidigt, när jag ändå är hemma. Ikväll är det idolfinal, är faktiskt överraskad att idol har vart så bra den här säsongen. Förut har jag knappt velat kolla på det för att det vart så dåligt. :)

Forts.

Ja, hollywoodfruarna är jag fortfarande lite skeptisk till. Visst verkar de nice att ha det sådär men mitt mänskliga samvete skulle nog inte vilja ha det så. Idag har det bara pluggats. Och så kikade jag lite på handbollen mot danmark (Sverige vann :) ). Men nu är det nog middagsdax, tror att jag ska passa på att äta upp lite av den färdiga maten som finns i frysen, medan Magnus är borta. Sen kanske ta en liten promenix eller så, för man får himla ont i nacken av att sitta still hela dagen.

Svenska Hollywoodfruar

Idag har vi vart i skolan hela dagen för att plugga, och visst så har jag lärt mig en del men helt ärligt så hade jag inte direkt fokus på det rätta. Det märks att det är en hel termin som snart flutit förbi, man är inte alls lika pep på just plugget som förut. Vi pratade om det igår, hur sjukt fort tiden har gått. Vi fick smygtitta lite på en film från nolle-p och oj, vad alla såg små och osäkra ut. Det är verkligen en jätteskillnad jämfört med nu. Och det är härligt hur kort tid man ändå behöver för att lära känna människor. Visst, det är kul att träffa nytt folk, men inte när man verkligen måste för att man är helt ensam annars. Så det känns kanonbra att ha kommit över det stadiet. Det har också vart mycket snack om Svenska Hollywoodfruar, så jag tänkte att jag ska kika på ett program idag och se vad det är för något :)

Sen måste jag säga grattis till moster Ewa, som fyller år och till Monica som kommit in på sjuksyrra här i Linköping! :) Det ska verkligen bli jättekul (att du kommer hit, tycker jag, och att du kommer in på det du vill, dit du vill. Det har du verkligen förtjänat!) Och grattis till alla er andra som kommit in på det ni ville :)

Magnus har lämnat Linköping nu för Rimbo, så det är lite ensamt men ändå lite kul att få längta lite efter mannen igen. Kanske mindre roligt att få diska, haha. Jag skå gå och göra det nu, och sen krypa ner i soffan igen tror jag. Ha det bra gott folk!

Trallalla...

Jaaaa! För jag fick en 4:a på tentan, för jag fick en 4:a på tentan, för jag fick en 4:aaaa på teeentaan. Oj vad jag är bra :) (eller vad vi är bra, kanske jag ska säga(!) ). På kalashumör, för jag, Sarah och Cicci fick 4:or på en tenta i organisk kemi som ger oss EN HEL MÅNAD i jullov, snacka om belöning! :) Är riktigt ofokuserad, men ska strax iväg och köpa en minijulklapp till senare, då ska vi på julmys med URF. Kan bli spännande. Höres senare!

Positiva toner i biologianteckningarna

Ketonkropparna sänker blodets pH --> Hemoglobin binder syret sämre --> Syreförsörjningen till vävnaderna försämras --> Koma --> Död

Whenever, wherever.

I morse var det toksvårt att gå upp, det var så mysigt att ligga kvar och sova (och då började jag ändå 10). Men dagen har bjudit på många positiva saker: Tentagenomgång på biokemin, jag lugnade mig lite eftersom jag faktiskt kunde lite av grejerna iaf. Tentagenomgång sen på eftermiddagen igen, denna gång i linjär algebra, och även om det är toksvårt så var det inte helt åt helvete vilket lugnade mig ytterliggare lite. Sen hämtade jag vår fetinglabbrapport som vi fått godkänt (!) och cyklade hem för att stick ut med Magnus i spåret direkt (även om han tog min runda bara som uppvärmning). Kanonbra helt enkelt. Så nu är jag lugn och harmonisk som en filbunke. Med lite större förhoppningar på de framtida veckorna än innan.

Linjär algebra

Börjar få lite tentaångest, skulle egentligen inte börja plugga linjär förrän på torsdag men var tvungen att smygbörja lite. Kunde dock ingen uppgift på tentan. Det är ingen rolig känsla. Grejen är att jag tror att jag skulle kunna tycka att det här var kul, om jag bara hade tid att koncentrera mig bara på det. Biokemin är också akut, så man kan aldrig fokusera helt bara på en sak. Det är trist faktiskt för jag hade gärna velat kunna de där grejerna...

Lussebullsbak

:) Sarah har vart här och skrattat och bakad lussebullar, kanon! God natt folk!

Tillägg,

till ett inlägg tidigare, den lite specielle killen i vår klass ska tydligen in i rätten för att han förföljt folk. Skrämmande!
Just nu önskar jag att vädret var såhär igen! :)

Tror inte att jag skrivit på ett tag så kan börja med att berätta at tjag glömde anmäla mig till julfesten, dumt värre. Men "som tur var" hade Cicci också glömt att anmäla sig så vi gick till Hg och åt en smarresmask hamburgare och hade trevligt. I igår hade jag tänkt att vara effektiv, gick upp pigg för en gångs skul loch ställde mig i duschen. Sen fick jag så ont i magen, så jag kunde inte annat än att ligga i sängen hela dagen. Mensvärk av högsta grad, det var därför jag en gång i tiden fick p-piller. Tillslut, vid 1-tiden kunde jag somna och sedan vakna två timmar senare med betydligt mindre värk. Men har fortfarande ont :/ Jag som knappt brukar känna av det. Skumt. Sen kom cate hit på kvällen för lite Idol :)

Idag behöver jag alltså ta igen en heldags work samt göra den här heldagens work. Vilket jag inte alls kommer att hinna. Men biokemin börjar faktiskt att bli himla kul nu när man faktiskt börjar förstå grejorna. Hoppas bara att algebran kommer att kännas likadant i slutet av nästa vecka.

Ikväll så kommer Sarah hit, vi ska baka lussebullar! Snacka om mums.  Men innan dess ska jag fortsätta plugga. See you.

:)

Magnus gör himla bra saker ibland, till exempel kopplar datan till tvn så att man kan surfa i reklampauserna :) Just nu har jag glöggochpepperkaksmys med mig själv framför tvn. Annars har dagen mestadels handlat om algebra, den sista lektionen fick vi även en smärre psykologilektion. Vi har nämligen en man (31år, tydligen) som är schizofren, vilket ingen har sagt men det märks tydligt. Skitläskig, vem är inte rädd för en person som pratar med sig själv (högt, till och med på föreläsningarna), får mindre utbrott i källaren och säger helskumma saker?
Menmen idag är jag på bra humör. Och i morgon har vi bara mentorstid, resten av tagen vigs nog till biokemi.

Tröttmössa

Har skrivit labbrapport från kl 10 i morse tills nu. Är i stort behov av sömn.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0