Underliga tider

Idag går vi endast 17-19 (inte 19-21 som jag trodde). Måste säga att det känns hur konstigt som helst. Även om vi ändå måste plugga lite på eftermiddagen för att förbereda oss. Så nu håller jag på att baka bröd och tänkte fixa lite annat smått och gott. Typ sy ihop våra överkast kanske.

Skola igen.

Idag är det min första skoldag i 2:an. Låter kanske lite underligt. Det känns så också. Är ensam igen nu, och denna gång känns det lite vemodigt faktiskt men jag vet att veckan går fort.

Söndag

Det var en riktigt härlig dag igår. Blev utgång tillslut också. Med förfest hemma hos en nybliven Linköpingsbo. I morse var man mindre glad när kl ringde kl.9. Men desto gladare blev vi när vi äntligen hittade massor med kantareller. Underbart! :) Gick senare en promenad med en förrvirrad flicka. Hoppas verkligen att det ordnar sig. Men saker tar tid, och det är inte alltid så lätt att vänta ut tiden. Jättedumt nog så har både jag och Magnus sovit mellan typ 19 och 21. I morgon börjar allvaret. Programmering och Elektriska Kretsar står på schemat.

Oh :) Det var en glad dag.

Aug. 27, 2010

Hej alla glada. Vet inte om jag sa att dan på stan med Monk verkligen var jättetrevlig. Det var MünchenHoben-dagen ( i torsdags ), jag hade inte ett dugg lust att gå ut så jag skrotade Ciccis planer, stackarn, och vi satt i hennes lägenhet och hade utkik över det hela istället. Igår låg jag i koma hela dagen. Ibland är det inte roligt att vara av det kvinnliga könet. Men sen kom Magnus hem :) och på kvällen så bakade jag och Sarah dammsugare och arraksbollar med ett ev. mindre lyckat resultat. Ingen av oss har smakat dem ännu. Idag så har jag och herrn uträttat ärenden halva dagen. Har äntligen köpt tavellister till sovrummet (i riktig ek, som var på rea, vi hade tur) men råkade vist köpa en för mycket. Är nog lite virrig ibland. Som tur var kostade de inte mycket. Sen for vi in till stan där de hade bondemarknad. Hittade kryddor som jag har satt i mina fina krukor som ska upp på väggen nästa helg när pappa kommer. Det kommer att bli jättebra! En stor planta med chili köpte vi också. Den står och stoltserar i köket.

Nu snart ska vi äta en riktig lyxmiddag. Köpte nämligen rökt hjort och ostkaka på torget idag. Mums. Och till huvudrätt blir det karré i champinjon och timjan-sås. Mums igen! Sen är det tydligen fest har jag hört. Men jag låter det vara osagt.
Fin bild från Teatern i somras.

Diskmaskin

Skit-Elgiganten. Bara luras. Trots att det tydligt står 2990kr så kostar den 3890kr. Hur går det ihop?

Mera roligheter.

Hade tänkt att vara ledig i dag och göra allt sånt där man inte riktigt hinner med att göra (rensa garderoben, tvätta osv) men hann inte alls långt. Typ bara hälla ut kläderna på sängen. Sarah kom förbi och hämtade ost, jag var tvungen att åka och handla, laga lunch och sen skulle jag iväg till campushallen och vara med på nollans sporteftermiddag som var jobbig men rolig. Hem och laga massor med enchilladas och sen cyklade iväg till Helena. Kom faktiskt hem nyss. Så inte hann man med mycket nytta inte. Undra när jag ska göra det. Nu ska jag iaf sova för i morgon ska jag in till stan med Monk. :)

Urfadderiet 2010

En väldigt duktig nollan har filmat och lagt upp lite saker på youtube så jag tänkte visa lite :) Hittar ingen kod för klippen men under länken här finns flera filmer. Kolla på dem!
http://www.youtube.com/user/Thrinduil#p/a/u/0/wq2SRqOzFbw

Nollans spontana.

Nu är jag äntligen hemma! :) Är helt slut och vill bara sova.

Klipp från utflykten i lördags (som jag inte var med på)

Ost&Vin

Igår var det dax för den obligatoriska ost&vinsittningen i münchenhoben-tältet. Det var första gången jag serverade på en sittning (alltså i princip stod i baren) och det var jätteroligt. Fast det var disco efteråt och idag känns det som om jag också festade. Nu ska vi strax iväg och handla åt nollan inför deras sittning ikväll. Vi ska jobba lite där också. Fast kanske mest visa nollan vägen till örat. Idag kommer vardagsmotionen att uppgå till ca 2mil på cykel. Min hals är inte riktigt taggad på det men den som lever får se.

Studentliv

Börjar nu inse att man är fattig som student. Det är inte riktigt roligt. Och innan lön+CSN kommer känns kurslitteratur på säkert 1000 kr inte sådär lockande.

En bra men lite oväntad helg.

I går vankades utflykt till Ekenäs men jag, Sarah och Monk åkte till IKEA istället. Mycket bättre kanske. Sen på kvällen så trodde jag att jag skulle stå med Sarah vid M-grillen och äta hamburgare. Men icke sa nicke. Magnus och jag hade en dubbeldejt inbokad. Det var nämligen så att hans gamla lumparkompanjon var i stan med hans tjej så de kom till oss och grillade. (Maten var helt sjukt god). Sen efter lite kortspel och så så åkte vi in till stan och NH. Det var jättetrevligt verkligen. Men det var en trött mattefadder som var i skolan idag.

Cykel!

Cykeln är garanterat en students bästa vän. Och den är bra för studenten. Igår till exempel så cyklade jag cirka 1,3 mil. Snacka om bra vardagsmotion.

Nolle-P

Det är faktiskt himla roligt att vara fadder. Även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Igår var det fullt upp hela dagen. Först skulle jag till kvinnohälsan kl 8.30 (ligger inne i stan) så jag fick definitivt min morgonmotion där. Sen var det bara att speeda upp till campus för morgonmöte och biljettköp. Sen mot lunch var det dax för Packling - en lunchtävling där man tävlar sektionerna mot varandra med att få in så många som möjligt i en Nissan Micra. Våra nollan var jätteduktiga både i tävlingen (final) och i hejarklacken (ovanligt nog). Sen var det lite lunch och egen tid för nollan då vi snälla mattefaddrar får hjälpa nollan med diverse problem. Man kan sammanfatta det med att lite repetition vore inte helt fel.

Vädret för dagen var regn, regn och regn. Och vid kl. 15 var det dax för stadsvandring (i regnet). Våra faddergruppsmedlemmar valde att gå hem och lämna nollan i sticket så jag och Niklas (som inte heller hade tänkt följa med) fick offra oss för nollan. Vilket betydde x antal timmar på cykel i regnet. Men det var faktiskt bara roligt. Är helt fascinerad över hur de lyckades vara så glada trots deras schema och regnet.

I dag har vi haft möte med vår uppdragsgrupp och varit mattefaddrar. Sen ikväll är det ärtor och punsch (sittning) så det ska bli roligt. Jag har tagit lite ledigt från matteverksamheten för att träffa Magnus en sväng och förhoppningsvis åka och handla lite. Men jag måste säga (igen) att det är riktigt roligt att vara fadder. http://bilddagboken.se/p/gotoCampaign.html?name=nollep_pa_liu#a149 Här finns lite bilder från nolle-p hittills om det är någon som är nyfiken :)

Hemresa.

Har nu bokat biljetter hem till Rimbo den 3/9 åker jag kl. 12.57 så jag hoppas att de inte ändrar schemat den dagen! :)

Nollan är här!

Idag har det varit fullt upp. Först phösning och fadderishow, sedan fuskföreläsning, profilinfo och gückelföreläsning och slutligen göra tacos och äta med nollegruppen. Det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde, så det är bra! :) Våra nollan är jätteduktiga och har skrivit ett kanonbra gückel. Det sägs även att jag ska få ungefär två st nollan som ska bo här också. Det kan bli spännande med tanke på att ingen har hört av sig än. Tydligen var det 12 nollan som var utan bostad för tillfallet. Men det får iaf plats några här :) Nu ska jag lägga mig i soffan ett tag tror jag innan jag lägger mig. Man blir helt slut av det här, även som fadder.

Uppackning på schemat

Nu har jag fått bort det mesta iaf. Det känns grymt skönt. Men är riktigt sugen på att åka till IKEA.. Nästan så sugen att jag skulle kunna cykla dit bort. Hinner dock inte idag för snart vankas det fadderutbildning. Börjar känna mig lite seg. Har varit uppe sen 8.30 idag vilket är starkt med tanke på kräftskiva (!?) igår. Jag som brukar dega hela dagen. Men inte idag inte. Har hämtat sakerna från H&M nu också, och det var typ inget som var bra. Förutom skorna, men de var trasiga. Så det blir till att lämna tillbaka det. Jag tror att jag ska lägga mig en liten sväng i soffan. Det skulle sitta bra.

Roxette och Halmstad


Halmstad var en mycket trevlig liten stad. Och Roxette var verkligen jättebra! Jag är väldigt tacksam över att jag fick chansen att se dem. Det var en låååång väntan. Men det var det värt. Hade en kanonbra helg med familjen minus Erika i Halmstad.

Det känns lite vemodigt att vara tillbaka nu när jag haft det så bra hemma i sommar. Idag har jag en massa att packa upp, hämta ut på posten och så vidare... Det ska bli skönt att ha det avklarat. Är fadderutbildning 2 senare ikväll också.

.

Sista dagen i Rimbo

Såg att det var nästan en vecka sedan jag skrev något sist. Det känns som en evighet sen. Då hade jag mina sista dagar på jobbet. Sedan dess har jag hunnit med att vara ute och segla, och haft en riktigt planerad dag igår där varenda minut var uppbokad. Har inte riktigt insett att jag ska tillbaka än. Det känns lite underligt. Både tråkigt och skönt. Samtidigt vet jag att allting kommer att förändras här när hösten kommer. För Norrtälje är en sommarstad som inte alls är lika bra på vintern. Kanske mest för att de flesta åker härifrån nu i höst. Så det känns ändå bra att jag också ska åka tillbaka till vår lilla bubbla. Träffa alla igen och så. Det var länge sedan sist.

Köpa?

Är otroligt sugen på att buda på detta.

Spotify

Nu mina kära vänner har även jag spotify. Det känns himla bra faktiskt. Har dock inte berättat nyheten för mannen ännu.

Torsdag (måste påminna mig själv, har redan lurat en av pappas kunder idag)

Jag känner mig som en pensionär. Helt orkeslös och behöver vila när jag gått till konsum. Det kanske är bra med lite förståelse till jobbet men jag hade gärna sluppit den biten. Shape up! Bli frisk! Håll inte på att jävlas!

Middag!

På tal om mat tänkte jag börja med att berätta att jag gjorde Elins baconwok. Det var både väldigt enkelt och gott så det kan rekommenderas! Nu sitter jag och filurar på middagen denna dag och har kommit fram till att jag ska göra fetaostbiffar. Det är verkligen urgott. Underligt nog är det Sarah som har gett mig alla mina nya favoritrecept. Jag är bara jätteglad för det! :) Hoppas att jag kan ge någonting tillbaka snart. Tillbaka till fetaostbiffen, i receptet är det till en hamburgare men jag brukar äta det till klyftpotatis. Det blir minst lika gott!

Färsburgare med marinerad fetaost
http://www.ica.se/recept?recipeid=697591

Rastlöshet och ångest.

Om jag bara inte hade sådan beslutsångest.

Nätshopping

Vad gör man när man är sjuk. Det finns ju INGENTING att göra som är roligt. Så nu har jag klickat hem kläder från HM. Kanske en biverkning av många förkylningar. De kommer precis lagom till när jag kommer ner till Linköping :)

:)

Jag älskar när man ser något som är snyggt på andra, typ ett par ljusa jeans. Då går jag alltid och letar efter ett par liknande att köpa till sig själv. Fast något som är i min stil. Självfallet hittar jag aldrig några som duger. Precis så var fallet här om dagen. Men, sen gick jag hem och tittade i garderoben. Och vips, där ligger det ett par jeans som tidigare varit lite för små (och som jag till och med funderat på att klippa av till ett par shorts). Det bästa av allt är att jag nu gått ner mig lite och att de nu sitter helt perfekt! :)

Sjuk!!!

Jag är sjuk. Det kom från ingenstans och satte tvärstopp i hals och näsa. Känner mig grymt rastlös och ensam (Erika går strax) även om Monk har varit här. Jag vill att någonting ska hända! Och har på tok för lite ork att ta mig i kragen. Är helt slut efter en halvdag på jobbet. Just nu tänker jag bara: "Nooooo!"

Hm?

Är det ett tecken på att man längtar tillbaka eller att man är uttråkad när man börjar kolla Liu-mailen regelbundet även fast det är sommar?

Sista arbetsveckan, Wiie :)

Jobbar kväll idag så har vart inne i Norrtälje och gått ärenden. Nu är armbandet fixat, och det är inget fel på det utan jag kommer tydligen aldrig att få av mig det själv. Haha. Hon böjde även till låset lite, sen har jag ombokat min massagetid på treat. Det känns verkligen superlyxigt! Träffade även Hanna och Ella en liten sväng, jag vill nästan inte åka härifrån. Vi har det egentligen så himla bra här samtidigt som det ska bli roligt att komma tillbaka.

Firande

Ett fåtal bilder från fredagen :)

Estland :)

Stranden och vi i den gamla borgen i staden


Feeling hothothot.

Stranden på kvällen och den gråblå stugan

Borta med vinden.





Kände mig så otroligt ensam igår när alla åkte iväg. Hela familjen borta, Magnus borta, till och med Lena & Janne var borta. Har fått arbeta idag. Jag tycker fortfarande att det är relativt roligt men jag börja tröttna på att arbeta. Vill vara lite ledig nu när skolan snart närmar sig. Men fick en lite surprise när Magnus kom hem i en halvtimme innan han behövde åka igen. Jag önskar honom verkligen all lycka i veckan. Har fått Hannas bilder från azorerna och de är underbara. :) Se själva.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0