Bröd, bröd mera bröd.

Jag har tröstbakat lite och det ser ut som att bröden kommer att bli urbra! :)

Typiskt söndag.

Nu är det riktiga plugget tillbaka. Det märks tydligt när man inte kan göra en enda uppgift i vaken matte eller mekanik själv. Tänket kommer förhoppningsvis tillbaka så småningom. Det är bara att hålla tummarna. Kan inte göra så mycket mer nu iaf.

Studentliv?

Det är ny månad och jag har 630kr, efter hyra och allt annat. Det känns inte sådär jättebra.

Leggins

De har tagit bort mina nya favoriter från affärerna. Leggins med flis på insidan. Jag verkar vara den enda i hela världen som köpte dem. Typiskt. Jag älskar verkligen mina. De är så varma och sköna jämfört med vanliga. Googlar och hittar ingenting. Det är som om de inte finns. Men jag har ju ett par. Som börjar att gå sönder. Om ni får nys om dessa så får ni gärna höra av er!

Lördag.

Gud, jag som hade tänkt att smygstarta lite med typ yoga eller något hamnade på bodypump kl 10 en lördagmorgon. Är helt färdig. Hade också tänkt att gå ner på stan en sväng, men vi får se hur det blir med det.

Fredagsmys!

(och då inte ett programmeringsmail)! Jag är helt slutkörd från veckan. Nu blir det en liten prommis innan soffan. För där jag ska tillbringa hela kvällen. Tänkte gå på poweryoga bas i morgon också men det blev visst bodypump istället. Haha, vilket byte. See you later.

Lunchbreak

Har varit hemma sedan 10.15. Drar mig lite för vad som komma skall. Vi har ingen bra eftermiddag. Och min mage har börjat med sina humörsvängningar igen. Och det är så jobbigt att vara orolig för att magen ska kurra på föreläsningar. Denna eftermiddag har vi två alltså mellan 13 och 17. Sen en lektion. Jag är lite bitter. Men samtidigt är jag lite nyfiken för jag börjar tycka att det är ganska roligt ändå. Förutom att jag köpt fel bok. Hmpf.

Rivstart.

Nu är perioden verkligen igång på allvar. Gissar på att vi snittar 6 föreläsningar i veckan. I morgon har vi tre, och en lektion. Hittills har det ändå gott väldigt bra. Och jag har varit exemplarisk och arbetat 8-17 vareviga dag (i två dagar). Haha. Jag har egentligen inte så mycket att säga faktiskt. Utom att jag tyvärr varken har råd eller tid att åka till Lund nästa helg.

Farbror doktorn..

... sa att jag har förkylningsblåsor i hela halsen :/ Jag hade iaf inte missat någonting på fysiologin, det hade varit kursinfo i typ en timme. Så det känns kanon.

Hemma i Linköping igen.

Nu har jag toksvullenhals och har tagit steget att ringa till doktorn. Fick iaf komma dit. Så jag kommer att missa första föreläsningen i fysiologiska principer. Den kurs som verkar roligast nu. Ska nog köpa boken iallafall, så kan jag försöka läsa in lite ikväll.


Igår blev det en lång kväll. Jag tyckte det var sent att komma till Linköping kl 21, då tåget skulle kommit dit. Men, med alla förseningar så gick tåget inte från centralen förrän kl 21. Det är inte lätt för en rastlös människa att vänta där i tre och en halv timme och bara se hur avgångstiden flyttas fram fem minuter åt gången. Men, jag kom hem och jag kom upp 9 i morse så allt är som det ska ändå. Himla skönt det!

Helgen!

Fredag var en bra dag då vi (Sarah, Helena och jag) for till Norrköping för att utforska staden lite. Det var lite roligt, framför allt trevligt. De hade urbra gallerior om man är ute efter shopping. Däremot är kanske alla inte för gallerior. Jag handlade äntligen upp mina presentkort på MQ och köpte vinterskor (och målarsaker). Sarah hittade sin kofta och Helena sin kavaj så vi är nog alla en smula nöjda med vad vi fick med oss hem. Sen åt vi världens godaste våfflor på ett våffelmakeri. Bild på det kommer garanterat upp senare. :)


Jag tog tåget från Norrköping till Stockholm och var hemma i Rimbo senare på kvällen. Vi for direkt till den nybyggda sporthallen som var fin. Det är lite roligt med allt folk där nere. Fick reda på att jag spelat handboll mot Minnah i Idol. Haha, tänka sig. Idag har jag farit in till Norrtälje för en fika med Elin, det var jättelänge sedan vi sågs och det var verkligen trevligt. Hann även få med mig ett nytt exuviance-kit hem. Nu snart, bär det av till ishallen. Det är matchdax för lillebror. Jag tror att jag kommer bli chockad över hur bra de är.

Ekonomi.

Jag kan faktiskt inte ens minnas när jag sist hade det såhär. Jag förstår nu att man som student är fattig. Och det tär på psyket för varje krona man lägger ut för att man vet att det kommer från sparkontot. Det var campushallenkort denna månad. Och skolböcker. Det blir några nästa månad också. Samt en väldigt trevlig helg. Man får leva länge på dem! God natt folk.

Kyla.

Pratade med Magnus precis och de skulle sova ute nu i flera dagar (där, det har snöat). Det kanske inte är så synd om oss ändå.

Helgen!

Helt plötsligt så kommer jag att lämna lägenheten i morgonbitti för att inte komma tillbaka förrän på söndag kväll. Så måste planera lite. I morgon ska vi på shoppingtur i Norrköping hela dagen! Det ska bli jättekul. Och sen åker jag därifrån hem till Rimbo. Det ska också bli väldigt trevligt. Måste passa på innan allvaret börjar igen.

Magnus kaviartub!

Kalles kaviar har en tävling där man ska göra sin egen Sverige-tub. Det här är Magnus bidrag. Haha!

Saknad.

Jag längtar verkligen efter att få träffa min familj. Så mycket att jag funderar på åka hem i helgen.

Puuh!

Jag är helt slut. Har städat i 4,5 timme. Så nu är det rent och fint här vill jag lova! Måste vila en sväng innan jag börjar göra mat. Halsen har fortfarande inte gett med sig. Börjar känna att jag saknar min familj. Det var länge sedan jag träffade dem nu.

Från och med nu,

Igår gjorde vi äntligen klart El-rapporten. Så nu, nu är jag ledig. Tog en rejäl sovmorgon och har tänk att städa heela dagen. Det behövs verkligen. Igår hade vi ett litet roligt party också. Det var inte riktigt som jag förväntade mig men det var trevligt!

ADA-Tentan

with Ada.Text_IO; use Ada.Text_IO;
procedure Tenta_Result is
---
function Result(K : in Care_type) return Integer is
begin
return 4;
end Result;
---
begin
Put("Trott eller ej så fick jag en ");
Put(Result(K));
Put("på tentan idag!");
end Tenta_Result;
---
Om man skulle köra mitt program så skulle det se ut såhär (kompilatorn hade nog gnällt en aning):
Trott eller ej så fick jag en 4 på tentan idag!

Skadad

Det är lite lustigt hur fort man fastnar för saker. Vi får ha med oss ett fuskpapper på tentan och jag kom på mig själv med att avsluta varje mening med ; och skriva put och get osv. med liten bokstav (för de brukar automatiskt bli stor) men i word fungerar det inte alls. Kan ge ett exempel på om man ska skriva ut "Hej" på skärmen:

with Ada.Text_IO; use Ada.Text_IO;
procedure Skriv_Hej is
begin
Put("Hej");
end Skriv_Hej;

Ska gå strax men vet inte riktigt vart jag ska ta vägen innan dess. Känner mig lite som en godisrem i benen.

Hej!

Det var länge sedan jag skrev sist. Men det har hänt massor känns det som. Har varit i skolan hela helgen i princip så nu borde jag vara kung på programmering. Så är dock inte fallet. I dag är det tenta och jag (vi) har aldrig varit känt oss så oförberedda som nu. Trots att vi hänt med bra under hela perioden. För Torbjörn är oberäknelig, och vi kan inte alltid lista ut vad han försöker säga. Än mindre hur man löser uppgiften. Så vi håller tummarna ikväll och hoppas på att det kommer något man kan. Jag börjar faktiskt att bli lite nervös. Det var riktigt länge sedan jag var nervös sist. Det ska nog gå bra.

Wiie!

Nu efter en dags arbete har jag äntligen klarat en tentauppg! Det är alltid något iaf! :)

Grattis!

Grattis Hanna som nu även hon är 20år! :)

Kvällstänk

Usch. Jag har haft en hemsk kväll. Har haft sån magvärk nu också hela kvällen. Det underliga är att jag mår ändå bättre nu även om jag har diverse krämpor än vad jag mått tidigare då jag varit frisk. Så det är alltid något. Men, jag är ändå sjukt ("Ha, Ha") less på att vara sjuk. Det är som tortyr.

Har ändå varit i skolan idag och gjort klart elektronikprojektet - vi har gjort ett bandpassfilter och idag gjorde vi själva hårdvaran och lyssnade på hur det lät om man spelade musik med/utan filter. Och igår blev vi klara med vårt luffarschack i programmeringen. Gud, så skönt! Så nu är det bara tre dagar med tentaplugg kvar.

Imnl. 3 i El-kursen

Jag hoppas att labben går vår väg idag för då är ALLT avklarat förutom tentan. Och det vore grymt!

Lyckan var kort

Big NO! Nu hostar jag för fullt igen. Huskurerna till trots.

-

Idag mår jag inte alls bra.

Dagens planer

En gammal midsommarbild från Norrland :) Kan ni se vem av oss som har förändrats?

Idag är en underlig dag. Dessa tillhör numera vanligheterna (snart är det slut med det (!)). Ska till skolan vid 13 och kommer inte hem förrän 21.30. Det är vår sista sena programmeringslabb! Det hade varit en rolig kurs om alla labbar inte hade legat så sent. För det är rätt kul egentligen, men mitt sinne bara strejkar av de där tiderna och så har jag blivit lite 'anti' inför hela kursen. Det är lite synd faktiskt. Mitt mål är nu endast att klara tentan. Med tanke på att jag förhoppningsvis får en 4:a eller 5:a i Elektriska Kretsar (!!!) så måste jag nu 'bara' klara tentan i programmering. Egentligen hade jag mycket högre förväntningar men nu måste man bara vara realistisk. För just nu klarar jag inte ens godkänt. Och vi har bara 3 dagar ägnade åt tentaplugg (inkl lör & sön) så det är inte mycket mer att göra åt det. Haha, det märks att Magnus inte är hemma. För allt som jag vanligtvis öser ut över honom hamnar här istället. Nu har jag inte så mycket ork till annat än att vara i skolan och slöa så det blir lite tomt.

Nu i sjukans tider,

måste jag säga att jag är otroligt (!) less på alla "CSI"-serier som går. Det är så deprimerande, spec när de går på alla kanaler samtidigt. Haha, och ja. Jag pressar framför tv:n just nu i syfte att få halsen på andra tankar.

Zlatan

Blev lite charmad av Zlatan igår, och insåg att han har bredare nacke än vad hans huvud är. Galet.

Förvirring av högsta grad

Jag missade en lunchföreläsning igår, en jag som jag hemskt gärna hade velat gått på. Det skrämmer mig lite att jag är så vimsig att jag inte kommer ihåg sånt (eller inte ens tittar i kalendern). Hade på känn igår vid lunch att det var något men kunde inte gissa mig till vad. Idag fick jag uppenbarelsen. Menmen, jag antar att det enda som funnits i mitt huvud nu är "bli frisk!".  Och jag har faktiskt hittat ett sätt, ni lär tro att jag är helt ute och cyklar men det är sant. Och ja, jag har provat det: Sova med vitlök i öronen. Det låter helt idiotiskt men har aldrig provat något så bra förut. Så det är faktiskt ett hett tips i dessa tider. Jag är inte helt frisk men mår inte heller så dåligt att jag inte kan sova/vara i skolan osv.. Så det ger mig lite hopp om livet.

:)

Oavsett vad halsen språkar på kvällar och mornar så mår jag ändå otroligt bra när jag får komma hem till fem och vara ledig Heela kvällen. Det känns helt fantastiskt (för att citera Cate) :)

I want to go home,

Idag har varit lite som livet är mest. Vi insåg ganska snabbt i morse att det var på väg utför. Labbhandledaren hade försovit sig och när han väl kom så såg vi att det var vår ofavorit. Dessutom var alla våra uträkningar fel. De vi hade suttit med hela dagen igår. Vi fortsatte att räkna lite men det såg tungt ut. Lektionen kom och vi (alla) hade tur, vi fick på tok för mycket hjälp jämfört med vad som nog är tillåtet. Men, sedan dess löste sig det mesta. Livet såg genast lite ljusare ut. Tills vi fick problem igen. Som tur var gick det relativt fort att lösa. Vi gick till datalabbet igen och väl där var en handledare utan dess like. Vi blev klara med uppgiften och har rätt! Det känns otroligt bra efter att ha ägnat den typ 2 dygn (drömmar räknas också). Så kl. 17 kom jag hem med lättat sinne. Vilket inte sker ofta. Så nu har jag välförtjänt legat i soffan hela kvällen. Hostan blir dock bara värre och värre. Men än så länge går det att hantera. God natt folk! :)

Lite sällskap,

Även om det känns tungt ibland så är jag ändå väldigt glad att jag fått den här möjligheten. Att bo ensam även då jag har en sambo, en riktigt bra en dessutom. Jag tror nog att det är rätt nyttig för mig, jag lär mig saker hela tiden. Jag är inte direkt den som är mest ordningsam av sig men till och med det bättras med tiden. Så jag kämpar på, för jag tror verkligen att det kommer att bli kanon till slut. Det känns också bra att börja veckan med lite hopp.

I don't want you to leave.

Det kommer att bli en tuff vecka. Jag vill verkligen, verkligen bli frisk. Har iaf fixat så att jag kan programmera hemifrån nu och tittade på en tenta men fick ångest och stängde ner allt direkt. Tänkte på det idag när vi satt med inlämningsuppg 3 i Elektriska Kretsar, att det är så mycket man uppfattar som helt omöjligt som man sedan tar sig igenom ändå. Det är inte klokt. Jag tycker att allt har varit så sen jag kom hit. Och ändå har det löst sig. Man blir nästan lite stolt över vad man egentligen har lyckats krångla sig igenom. Nu håller jag bara tummarna för att det även gäller projektet i programmering (vi gör ett luffarschack) och för tentan nästa måndag.

En amerikansk dokusåpa?

Känner sig lite som en amerikansk hemmafru (dock ingen lyxhustru) när soldaten kommer hem på fredagarna och åker ett fåtal dagar senare. Men det är en snygg soldat vill jag lova, därför känns det extra ledsamt.

En helt vanlig lördag

Mår faktiskt bättre idag. Är inte svullen i halsen (!) men har nu börjat hosta istället. Men hellre det. Har också varit duktig och varit och köpt begagnade böcker inför kommande period. Och sett två avsnitt av "Felix stör en ingenjör". Är helt slut. Det blidde ingen sittning för mig ikväll, det är riktigt synd för det är nog askul. Men jag vill verkligen bli frisk så att jag kan träna igen! Det behövs nästa vecka.

-

Halsen är så svullen. Minns inte att jag haft såhär förut, för jag skulle typ vara frisk om den inte kändes som en badpuff. Får inte mycket luft så pressar astmamedicin så mycket det bara går men det verkar inte hjälpa. Jag har missat en del i veckan även om jag vart i skolan när vi ska. Och idag kan jag inte missa något. Så det kommer att bli en sjuklig helg.

Ibland blir saker inte som man tänkt sig.

Vaknade utan huvudvärk (Halleluljah!) Men känner hur den kommer smygandes nu. Mår iaf mycket bättre än de föregående 3 dagarna. Har varit riktigt duktig på förmiddagen och plockat undan lite och tvättat en omgång. Snart väntar ännu en förvirrad/sjuk-trött dag i skolan med El-labb på schemat som de flesta inte förstått någonting av (De som redan gjort den). Det kan bli spännande att se hur det kommer att lösa sig. Kommer hem vid halv 8 förhoppningsvis (Halleluljah!) så det ska bli skönt att få en hemmakväll. Då måste jag laga mat. Tänkte prova göra den berömda tacogratängen fast med kyckling istället för köttfärs. Det kanske vore nice att förbereda lite så att man slipper göra allt i kväll. Kan hända. Ja, det känns lite ensamt att vara här själv och inte ha någon att prata med så därför skriver jag massor. Idag är det dessutom marknadsdagen i Rimbo. Nu när man är lite outsider så känns det väldigt mysigt med den marknaden. Man har om inte annat väldigt många minnen därifrån. Visst finns det marknader här också framåt jul men de är så små i jämförelse med den hemma. Nej, back to work. Vi ses och hörs!

NordicBattleGroup

Har hittat ett utdrag som får oron att gå ner ett slag:

"Alla EU:s medlemsländer måste vara överrens om att en snabbinsatsstyrka ska skickas i väg till ett insatsområde och beslutet fattas i ministerrådet. För att skicka en svensk trupp krävs dessutom ett riksdagsbeslut."

Campushallen.

De har verkligen billiga behandlingar för att vara en anläggning. Vilket betyder att man någon gång faktiskt kan unna sig med gott samvete. Till och med sjukgymnastiken var billig. Bra hall.

Stad i ljus? eller Regn kanske.

Det finns en kommentar som jag aldrig glömmer. Det händer att den stoppas undan ett tag men sen när jag verkligen gått ner mig igen så kommer den alltid till slut upp-ploppandes. "Karin, skräp dig för fan". Kort och gott. Underligt nog är det en av de bästa kommentarerna jag fått. Kanske med kringgående fakta. Men ändå. Jag minns precis vad som sades sedan och jag saknar det. Jag ska försöka skärpa mig och lyfta upp mig igen. Med ett skratt här och var och försöka att inte ta så allvarligt på vissa saker.

Weird.

Minst sagt underlig dag. Var i skolan 8 för föreläsning, med en dundrande huvudvärk vankade jag hem vid 10. Fikade, åt lunch och sov sedan hela eftermiddagen. Jag har en himla underlig sjuka, är typ inte sjuk. Eller hela huvudet känns som en stor boll som gör ont när man rör på det och halsen är toksvullen och svider. Men jag hostar inte. Är endast lite snuvig. And so on. Har aldrig haft såhär förut. Det har varat i tre dagar nu. Så antingen får det ta att gå över eller så får jag väl tvinga mig till campushallen och bli rejält slut på något pass så att allt verkligen bryter ut. Det känns otroligt motiverande att gå till skolan nu, är väl hemma kring 21.20-snåret igen.

-

Jag ogillar lite smått vårt schema. Labb 17-21 igen. Har tre kvällslabbar denna vecka, inte schysst alls. Jag mår lite bättre som tur är men det känns fortfarande riktigt tungt att ta sig dig igen.

-

Jag har svullen hals, hostig och tjockt huvud.  Usch! Det kan hända att jag överreagerar lite sådana dagar men jag blir fortfarande jävligt förbannad på lektorer/professorer eller vad de nu är som behandlar en som skit. Speciellt när enda orsaken är att de inte är konsekventa.

Butter

Cicci har halsfluss och jag har haft ont i kroppen hela dagen, nu också i halsen. Det bådar inte gott. Har bokat träning för ikväll också. Jag som sett fram emot det så mycket. Så vi får väl se vad kroppen säger om det. Huskurs-tips, någon?

a perfect day.

Nu är vi hemkomna och har haft det kanonbra. Bodde på en liten gammal herrgård, rummet var verkligen mysigt. Vi åt det bästa kinamat jag ätit till middag, och hade mousserande vin och choklad på rummet. Idag var vi uppe med tuppen och kom till anläggningen redan strax innan halv 10. Det började med en välbehövlig träning på gymmet,  sedan massage och relax. Vi var helt själva på relaxavdelningen, det var kanon! Beställde till och med lunchen dit. Supermysigt! :) Så jag är bara nöjd och glad, även om Magnus raggade på massören.

Bakisdag!

Idag har jag till min förvåning varit i skolan från 10-15. Vilket betyder att jag mår relativt bra från igår, även om vi hade väldigt roligt. Nu laddar jag och Magnus inför kommande överraskningar. Det ska bli jättespännande att se hur allting är. Vi kommer att bo på en liten herrgård, och få träning, massage och relax i morgon. Det ska bli roligt att få göra någonting sådant tillsammans. Innan dess ska jag hämta ut ett paket som jag inte ens kan gissa vad det innehåller.

Till mamma om hon är nyfiken
http://www.hhv.se/UpplevSpa.html

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0