:/

Superstressad över en litenliten sak.

Älskling

Middag & Teatern

Igår var det kalas. Middag här först och sedan åkte vi in till teatern. Det var jättetrevligt. Första utgången på hela sommaren för min del och jag fick en del mersmak. Det var roligt att träffa alla igen också innan jag åter åker iväg till Linköping. Av mina otroligt trevliga vänner så fick jag massage, presentkort på liknande och en mysig filt. Det var helt underbart. Tack så hemskt mycket!

I will always be you soldier.

Nu är det två veckor tills vi ses igen. Jag & Magnus. Han ska på återträff med lumpare och framför allt, bli soldat. Åker i morgonbitti. Det känns faktiskt helt overkligt.

Strumpor

Jag är hopplös. Jag väntar alltid till sista minuten innan jag gör saker. Som nu. Strumporna är slut. Och jag skulle tvättat för en vecka sen. Det är alltså akut. Och alltid så gör jag samma sak.

Glädje & Sorg på samma gång.

Har arbetat, flitig som man är, hela dagen idag. Sedan har jag och Magnus gjort bankärenden. Det känns ganska vuxet måste jag säga. Vi skulle in till en lantaffär också som jag ville titta i men den öppnade inte förrän 16.00 och vi var där 15.00. Så fick vi fara in till Norrtälje och kika lite där. På elgiganten träffade vi en linköpingsbo och en blivande linköpingsbo. Jag handlade upp mina födelsedagspengar på en bismarck-länk i guld. Beautiful. Trott eller ej, så fyndade vi en tavla på cervera för 50kr och blev även en gjutjärnspanna rikare. Det var en riktigt trevlig dag det här. I morgon är det partaj på gång! :)

Första dagen.

Har jobbat hela dagen. Är inte lika taggad som förr så det går genast lite segare då. Men sen hann jag bara duscha innan Ewa och Torsten kom och plockade fram alla världens godsaker. Vi fick någon gryta med fläskfilé och kantareller. Jättegod sallad och meloner och ananas till efterrätt. Det var helt makalöst gott. Sedan fika på det (just nu blir jag bara mätt av tanken). Morfar och Stina var med och fikade också. Jag har alltså haft en väldigt bra kväll. Just nu ska jag bara njuta av mina 1½timmar kvar innan läggdax.

Födelsedagen!

Idag blir jag 20 år. Inte klokt vad tiden går. Har redan fått lite åldersnoja. Men har redan utnyttjat det och handlat champagne på systemet. Till frukost. Fick en kanonbra frukost ute i uterummet. Annars har jag mest njutit av ledigheten och plockat bär hemma hos Magnus. Nu har vi gjort en vinbärspaj som borde se ut såhär:
Röda vinbär- och marängpaj
Det gör den inte riktigt men jag hoppas att den är god. Jag är glad och njuter som sagt på min lediga dag! Vill även tacka för alla gratulationer! :)

Levande igen

Ja, alla glada. Jag kan numera äta igen. Wiie. Men inget får fortfarande fastna i hålet. Så det är ett problem. Har jobbat idag och är helt slutkörd. Utan näring, ingen energi. När jag tänker efter har jag i princip levt på soppa sen i söndags. Inte helt bra. Det börjar märkas nu. Men jag kan prata igen. Och det märks också haha, jag tror att jag har abstinens. Insåg precis att det är 3 ynka dagar kvar tills jag fyller år. Och att det är i morgon som jag har fikat. Tiden går rasande fort.

Shoppingsug

Jag är otroligt shoppingsugen. HM-katalogen kom idag och som vanligt är det en massa som man skulle kunna tänka sig. Dock har jag får många erfarenheter av saker som inte passar så man få passa sig för att klicka hem för mycket. Och det är ju mycket roligare att shoppa på riktigt. Längtar lite till Linkan där man bara behöver ta en cykeltur ner på stan för att kika.

Munvärk

Det som är bra när man har ont i munnen (och inte får äta) är att man inte blir speciellt sugen på mat. Ja, ni hörde rätt. Karin är inte sugen på någonting, inte ens hungrig. Fast hon levt på soppa i en och en halv dag. Det känns som att detta börjar att bli lite drygt nu. Blev trött bara genom att gå till konsum och handla. Nu ska jag snart iväg till tandläkaren igen, får se vad som händer. Sen har jag bokat bebismiddag med farmor då jag förhoppningsvis får äta igen. Potatismos och något annat lättuggat står på matsedeln. Kul. Jag är iaf glad att jag bara behövt ta ledigt en dag från jobbet. Annars hade det blivit körigt.

What a hell of a day,

Har haft tandvärk och ont i käken i tre dagar. Mamma var klok nog att säga åt mig att ringa tandvården. Jag tänkte att det nog går över av sig själv, för det kändes som något jag haft förut som brukar gå över, fast betydligt värre. Fick en tid på dagen idag. Och det var väl en himla tur. Hade en väldigt inflammerad visdomstand och de drog ut den. Har haft riktigt ont i munnen idag med andra ord. Och än får jag inte äta någonting. Så nu ska jag ner till Lena och Janne och titta på när de äter hamburgare. Nu förstår jag varför de säger att man kan bli galen av tandvärk. I dessa dagar tackar jag Gud för att alvedon finns. Blir sjukskriven från jobbet i morgon. Detta var en sjukt oväntad grej. Och jag tackar för att det finns personer i min närhet nu, även om familjen och Magnus är borta.

Smak på ledigheten

Nu har jag haft en hel veckas ledighet. Det har vart underbart! Större delen av tiden tillbringade jag i Estland tillsammans med Magnus och hans familj. Jag ville inte riktigt åka därifrån. Det har varit så roligt, trevligt och mysigt på alla sätt och vis. Nästan så att det blev en solsemester utomlands med deras ljusa, finkorniga sandstrand. Jag har badat nästan varje dag i havet. Vi har plockat blåbär och smultron. Varit på fest och träffat de andra estlandssvenskarna och representerat området i en idrottstävling mot andra byar. Jag saknar dem lite redan, samtidigt som det är skönt att komma hem igen. Nu ska jag börja arbeta direkt, ikväll närmare bestämt. Känns lite vemodigt men jag har precis räknat ut vad jag kommer att tjäna så det känns lite bättre. Haha. Är ledig på torsdag, så vill gärna gå ut på onsdag om det är någon annan som är ledig. Hör av er i så fall :)

Olalá

Det är verkligen underbart att vara ledig! Det är bara andra dagen och det känns som om man verkligen måste ta vara på tiden. Idag har vi varit och badat, i Gisen. Det var länge sedan jag var där nu. Vattnet var otroligt varmt till och med jag kunde bada utan problem. Jätteskönt bara. Nu har jag precis skrivit ut biljetten och ska fortsätta packa. Tror inte att det är så mycket man behöver ha med sig. Hoppas att det är lika bra väder där så att man kan gå i bikini hela dagarna. Det ska bli riktigt skönt att komma dit bort, någonting med atmosfären där gör en helt lugn. Jag är borta tills på måndag då jag åker 7.40 från Estland och landar 7.40 i Sthlm. Inte illa alls. Ha en bra sommarvecka sålänge!

En helt bra måndag.

Har haft en kanonbra dag i Uppsala med Catta. Det var allt jag ville säga. :)

Tapeter?

Oh, jag har återigen fått upp hoppet om tapeter. Har till och med fixat arbetskraft. Men med beslutsångest är det inte lätt.
Dagen har gått fort, fick jobba till 16 fast än jag bara skulle jobba till 14. Men är man ändå där så gör det inte så mycket. Spec inte när den sista timmen gick åt att fika. Tänker faktiskt varje dag på vilken tur jag har som har så roligt jobb. Ska nog inta soffläge hela kvällen. Det är jag värd.

:)

Jag älskar denna värme! Jobbet går bra, nu har jag gjort risonisallad och vi ska grilla (!). Funderar på att göra lite jordgubbskräm lagom till fotbollen. Det går bra nu kompis, det går bra nu.

Mums.

Idag är en dag i jordgubbens tecken, definitivt. Jag och David (min bror) åkte ut till Vätö för att plocka lite gubbar. Och om vi gjorde. 19 liter. Mums! Sen har jag gjort sylt för första gången i mitt liv och någon annorlunda jordgubbspaj. Och i morgon ska vi äta risonisallad. Jag längtar redan hem från jobbet! Har tagit mig en promenad med Elin också. Det är verkligen jättekul att kunna träffa henne igen. Och nyttigt för mina ben. Nej nu måste jag gå och sova. Kl 7.30 skall jag infinna mig i beredskap igen. Det kommer att gå bra (pep till mig själv).

En jobbig vecka.

Den här veckan är inte roligare än att jag nu jobbat 4 dagar, är ledig i morgon, och jobbar hela helgen igen. Men sen, sen är jag ledig! :) Och åker till Estland. Jättebra ska det bli. Är otroligt jordgubbssugen. Vill åka på självplock och plocka massor så att man kan göra sylt, och hela köret och ha sen till vintern. Hoppas bara att dom inte torkar ut innan jag hinner dit. Eller tar slut kanske är mer troligt. Annars så är det skönt att sommaren är här. Jag gillar det här vädret. Och jag gillar nästan jobbet också. I vanliga fall så hade jag tröttnat totalt efter en vecka men nu är jag bara lite trött efter snart 4 veckor. Det är ett framsteg. Kanske för att man gör så olika saker varje dag. Allting är inte roligt, men det är helt klart ett av mina bästa jobb!

In a new positive way

Idag är bara början.

Bad day.

Det man inte dör av gör en starkare. Och nu har jag helg i tre dagar. En helt oplanerad helg. Underbart.

Karin Wiberg

& Mysteriet om den försvunna positiva derivatan.

RSS 2.0